PORTUGALILAINEN MIGUEL FAISCA KRUUNATTIIN VUODEN 2013 GT ACADEMY -MESTARIKSI EUROOPASSA

 

 

Virtuaalikuskista oikeaksi kilpa-ajajaksi koulittavaa Gran Turismo® -mestaria odottaa GT Academyn vaativa koulutusohjelma ja kokonainen kausi Nissan GT-R Nismolla GT-sarjassa. 

 

Portugalilainen opiskelija Miguel Faisca on kruunattu vuoden 2013 Nissan PlayStation® GT Academy -mestariksi Euroopassa. Supernopea Gran Turismo® -virtuaalikuski osoitti GT Academy Race Camp -leirillä Englannin Silverstonessa, että hän on vähintäänkin yhtä nopea myös oikeiden kilpa-autojen ohjaimissa. Ensi kuussa alkavan vaativan koulutusohjelman jälkeen onnellista voittajaa odottaa GT Academy -kisan todellinen palkinto: kokonainen kilpailukausi Nissan GT-R Nismo GT3:n kuljettajana.

 

Tämän vuoden GT Academy -kilpailuun osallistui yhteensä yli 765 000 kilpailijaa 16 Euroopan maasta. Alkukarsinta käytiin pian julkaistavan uuden Gran Turismo®6 -pelin demoversiolla, joka toimi PlayStation®3-konsolissa. Nyt viidennen kerran järjestetylle Race Camp -leirille Silverstoneen kelpuutettiin tänä vuonna ennätykselliset 42 virtuaalikuljettajaa.

 

Mentoreina tuttuja nimiä F1-maailmasta

 

Kilpailijat jaettiin seitsemään ryhmään maantieteellisten alueiden mukaan. Race Campin valmentajat ja tuomarit olivat todella kovaa luokkaa, sillä mukana olivat muun muassa entiset F1-kuljettajat Johnny Herbert, René Arnoux, Stefan Johansson ja Vitantonio Liuzzi sekä Suomesta entinen kilpakuljettaja Risto Virtanen. Kilpailu oli armotonta, ja osallistujien joukko supistui vähitellen ajotaitoa, fyysistä kuntoa, asennetta, henkistä vahvuutta ja yleistä potentiaalia testaavien rankkojen haasteiden myötä.

 

Ensimmäisenä päivänä Nissan 370Z Nismolla ajetun vertailutestin jälkeen aloitettiin harjoitus- ja karsintasessiot 370Z-kilpa-autoilla. Kaikki seitsemän loppuun asti selviytynyttä kilpailijaa suorittivat viikon loppuun mennessä perustason ARDS-kilpailulisenssin, vaikka heillä ei ollut lainkaan varsinaista ratakokemusta Race Campia edeltävältä ajalta. Ohjelmassa oli myös runsaasti muita haasteita ja arvokasta oppia, joiden tarkoituksena oli valmistaa kilpailijoita radalle.

 

Tapahtumarikas finaali

 

Finaalipäivän seitsemästä finalistista karsiutuivat ensimmäisen erän jälkeen italialainen Minh Tuan Nguyen (23)  Jérémy Bouteloup (21) Ranskasta ja toisen erän jälkeen Petr Doležal (26) Tsekeistä. Finaalissa ajoivat Miguelin lisäksi Romain Delva (21) Belgiasta, Filip Larsson (19) Ruotsista ja Adam Suswillo (21) Englannista. Romain aloitti loistavasti ja johti ensimmäisellä kierroksella. Hän kuitenkin pyörähti toisella kierroksella märällä radalla ja Miguel ohitti hänet. Portugalilainen piti johtoasemansa loppuun saakka Suswillon painostuksesta huolimatta.

 

GT Academy -tuomariston lyhyen harkinnan jälkeen Miguel Faisca julistettiin mestariksi. Hän palaa Silverstoneen lokakuussa ja aloittaa intensiivisen koulutusohjelman yhdessä Saksan, Venäjän ja USA:n Race Camp -voittajien kanssa.

 

"Olen todella onnellinen", Miguel kommentoi. "En olettanut aamulla voittavani. Minulla oli kuitenkin hyvä fiilis autosta ja radasta ja oikeastaan pidän sadesäällä ajamisesta. En saanut kisassa hyvää starttia ja olin alussa toisena. Kun pääsin kärkipaikalle, oli minun hyvin vaikea säilyttää paikkani. Nyt olen hyvin onnellinen ja tämä on vasta alkua. Edessä on kovasti työtä, mutta en malta odottaa, että pääsemme aloittamaan. Kiitos Nissanille ja PlayStationille tästä mahdollisuudesta. On mahtavaa olla ensimmäinen portugalilainen voittaja."

 

"Tämä oli viides GT Academy ja olemme tulleet pitkän matkan vuodesta 2008", sanoi Darren Cox, Nissan Global Motorsportin johtaja. "Kaikki PlayStation-pelaajat ovat tulleet tänne paremmin valmistautuneina kuin aiemmin ja kilpailu on kovaa. On hienoa nähdä kuinka GT Academy kuitenkin pysyy uskollisena periaatteilleen. Se kasvaa, kehittyy ja saavuttaa entistä enemmän uskottavuutta vuosi vuodelta. Oli todella hienoa nähdä viime vuoden voittajamme Wolfgang Reip mentorina ja nähdä miten paljon hän on kasvanut sekä kuljettajana että persoonana kun ensimmäinen voittajamme Lucas Ordoñez on nyt mentoroinut häntä."

 

"Meille kaikille Gran Turismon kanssa työskenneille ja faniyhteisöllemme on todella palkitsevaa nähdä GT Academyn kasvu", lisäsi Nick Caplin, viestintäjohtaja Sony Computer Entertainment Europesta. "Oli hienoa nähdä kuinka nopeita finalistit olivat oikeiden Nissan-kilpa-autojen ratissa niin alkuviikosta kuin fantastisessa loppukilpailussa. Demo GT6-pelistä Silverstonen radalla oli tervetullut lisä Race Campille ja teki siirtymisestä oikean auton rattiin todennäköisesti helpompaa. Onnittelut Miguelille, odotamme innolla hänen panostaan kun hän aloittaa kilpailu-uransa Nissanilla."

 

GT Academyn Euroopan mestarin edistymistä on mahdollista seurata mm. seuraavilla foorumeilla: www.facebook.com/GTAcademy; www.twitter.com/GTAcademy; www.youtube.com/gtacademyeurope; www.flickr.com/photos/gtacademyeurope.

 

###

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 16 000 työntekijää suunnittelutehtävissä, tutkimuksessa ja kehityksessä, valmistuksessa ja logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime vuonna yli 695 000 autoa;  mm. kompakteja tila-autoja, palkittuja crossover-malleja, katumaastureita ja hyötyajoneuvoja. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä  24 erilaista ja innovatiivista mallia, ja  Nissanin tavoitteena on olla tulevaisuudessa Euroopan johtava aasialainen autonvalmistaja.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 165 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi

 

Seuraa meitä Facebookissa: www.facebook.com/NissanSuomi

Julkaisija: Nissan