Pulsar NISMO -konsepti tuo Nissanin moottoriurheiluperintöä C-segmenttiin

2.10.2014

  • Nissan Pulsar NISMO saa maailman ensiesittelynsä Pariisin autonäyttelyssä
  • NISMO-malliston uudesta visiosta kaavaillaan Pulsarin sporttista tähteä
  • Uusi konsepti on rohkeasti ja aerodynaamisesti muotoiltu
  • Monet konseptin yksityiskohdista ovat saaneet inspiraationsa kilparadoilta
  • Jousitus ja ohjaus on säädetty entistäkin ketterämpää käsiteltävyyttä silmällä pitäen

Jokaisen NISMOn katu- ja kilpa-auton taustalta löytyvät samat perusarvot: intohimo, innostus ja ennakkoluuloton suunnittelunäkemys, joka ammentaa inspiraatiota kilparadoilta. Nissanin tavoitteena on tuoda NISMO-filosofia mahdollisimman laajan yleisön ulottuville, ja Pariisin autonäyttelyssä ensiesittelynsä saava Pulsar NISMO -konsepti on merkittävä edistysaskel tähän suuntaan. Näyttävä muotoilukonsepti tuo esille tulevan Pulsar NISMOn tyyliliset ja rakenteelliset mahdollisuudet.

 

Muotoilukonsepti tutuilla NISMO-piirteillä

Kaikille NISMO-malleille ominaista urheilullisuutta henkivä Pulsar NISMO tuo malliin aivan uudenlaista suorituskykyä. Pulsar NISMO on tässä vaiheessa vasta muotoilukonsepti, mutta Nissan on sitoutunut laajentamaan NISMO-tuotantoautojen valikoimaa jatkuvasti ja tuomaan suorituskykyisiä ja rohkeasti muotoiltuja NISMO-malleja yhä laajemman kuljettajajoukon ulottuville.

 

Pulsar NISMO -konseptin tunnistaa Nissanin ja NISMOn tuotteeksi ensi silmäyksellä. Tätä vaikutelmaa vahvistavat NISMOn tavaramerkiksi muodostunut sivuille alaspäin kaartuva etupuskuri, suuremmat ilmanottoaukot ja näyttävät jarrujen tuuletusaukot. Syvemmät helmalevikkeet, matalampi ajokorkeus ja 19 tuuman viisipuolaiset kevytmetallivanteet 235/35 R19 -koon renkailla korostavat Pulsarin ennestäänkin lihaksikkaita muotoja. Diffuusorityyppinen takapuskuri ja keskelle sijoitettu kaksoispakoputki lisäävät kilpa-automaista vaikutelmaa. Konseptin urheilullisiin yksityiskohtiin kuuluvat myös hiilikuituinen takaspoileri, entistä muhkeammat pyöräkotelot ja tummennetut peruutusvalot.

 

Tummennettujen sivuikkunoiden kromatut kehyslistat ja NISMOlle tunnusomaiset ovipeilien punaiset hiilikuitukuoret tuovat uudelle konseptille tuoretta ja sporttista ilmettä. 

 

Optimointia ja säätämistä

Alcantara-verhoillut urheiluistuimet, sporttinen kolmipuolainen ohjauspyörä ja kevytmetallipolkimet jatkavat urheilullista linjaa Pulsar NISMO -konseptin sisätiloissa.

 

Kaikkien NISMO-mallien tavoin Pulsar NISMO -konsepti on kuitenkin paljon enemmän kuin pelkästään näyttävä auto. NISMOn insinöörit tietävät, että todella suorituskykyisten autojen kehittäminen vaatii ennakkoluulotonta ajattelua, älykästä suunnittelua ja valmiutta uusien asioiden kokeiluun. Tämä yhdistelmä on tuottanut loistavia tuloksia kilparadoilla jo yli kolmen vuosikymmenen ajan.

 

Pulsar NISMO -konseptin jousitus on säädetty uusiksi kilparadoilla koeteltuihin asetuksiin. Ajokorkeus on tuotanto-Pulsaria matalampi, ja jousien ja iskunvaimentimien säädöt on optimoitu NISMO-malleille ominaista ketteryyttä ja urheilullista vastetta silmällä pitäen.  Myös ohjausvaste on entistä välittömämpi, sillä konseptin ohjaus on säädetty uudelleen Pulsar-tuotantoautosta saatuja arvokkaita kokemuksia hyödyntäen.

 

Lisätietoja Pulsar NISMOsta annetaan myöhemmin.

 

###

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 14 500 työntekijää suunnittelutehtävissä, tutkimuksessa ja kehityksessä, valmistuksessa ja logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime vuonna yli 635 000 autoa;  mm. kompakteja tila-autoja, palkittuja crossover-malleja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä Nissan LEAFeja, joka on maailman suosituin täyssähköauto. Nissan LEAFin käyttäjistä 97 prosenttia on tyytyväisiä autoonsa, ja 95 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen.  Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä  24 erilaista ja innovatiivista mallia, ja  Nissanin tavoitteena on olla tulevaisuudessa Euroopan johtava aasialainen autonvalmistaja.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 181 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi

 

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

Julkaisija: Nissan