Rakkaudesta lajiin: Nissanin työntekijät kehittivät Nissan Leaf 48 kWh -prototyypin vapaa-ajallaan

 

26.7.2016

 

  • Nissanin työntekijät loivat 48kWh prototyypin LEAFistä, tuplaten markkinoilla olevan mallin akkukapasiteetin.
  • Nissan Innovation team -ryhmän asentajat työskentelivät projektin parissa iltaisin ja viikonloppuisin.
  • Prototyyppi osallistui useaan ECOseries -tapahtumaan, jossa esiteltiin paitsi mallin kasvanutta toimintamatkaa, myös Nissanin sitoutuneisuutta Intelligent Mobility -älyliikennevisioonsa.

  

Nissanin insinöörit suhtautuvat innovaatioihin intohimolla. Sen huomaa esim. heidän luomastaan Nissan Leaf 48 kWh -prototyypistä, joka on kehitetty kokonaan työntekijöiden omalla ajalla. Prototyypissä on kaksi kertaa alkuperäisen Nissan LEAF -mallin kokoinen akku, ja auton toimintamatka kasvoi peräti 75% normaaleissa olosuhteissa.

Prototyypin takana on  ryhmä Nissanin Barcelonan Teknillisen keskuksen (NTCE-S) insinöörejä. Vapaaehtoinen ryhmä pyrkii rikkomaan sähköautoilun rajoja. Prototyyppi, jonka nimi ”Cocoon” viittaa samannimiseen amerikkalaiseen tieteiselokuvaan, rakennettiin espanjalaista ECOseries -moottoriurheilutapahtumaa varten.

“On ollut suuri kunnia saada olla mukana tässä projektissa ja nähdä kuinka prototyyppi kilpaili ECOseries -tapahtumassa. Meillä kaikilla on palava intohimo työtämme kohtaan, ja tällaiset projektit tarjoavat meille tilaisuuden innovoida vapaasti ja ajatella kaukonäköisesti. Sähköautojen toimintamatkojen kasvattaminen on tärkeää niiden yleistymisen kannalta,  ja olikin hienoa päästä hyödyntämään osaamistamme ja tutkia, millä eri tavoilla toimintamatkaa voisi kasvattaa”, Dario Fernandez, Senior Engineer, kertoo.

 

“Nissan on sähköautoilun edelläkävijä, ja se kehittää teknologiaansa jatkuvasti. Nyt kehitetty protoyyppi toimii hienona esimerkkinä siitä innovatiivisesta ajattelutavasta, jolla suunnittelijamme ja insinöörimme toimivat joka päivä. Se on myös osoitus Nissanin työntekijöiden intohimostaa työtään kohtaan”, Gareth Dunsmore, Director of Electric Vehicles, kertoo ja jatkaa, ettei prototyyppiä ole tarkoitus siirtää tuotantoon.

 

 

 

 

###

 

 

  

 

 

Nissan Euroopassa
Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 14 500 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 635 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, kaupunkiautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka toimintaan 97 prosenttia käyttäjistä on tyytyväisiä ja jonka käyttäjistä 95 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 24 erilaista ja innovatiivista mallia, ja yhtiön tavoitteena on nousta Euroopan suosituimmaksi aasialaiseksi automerkiksi.
 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 185 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi, www.nissan.fi

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

Julkaisija: Nissan