Nismo-mallistoon uusi tulokas

 

Nissan Juke Nismo RS - entistäkin ärhäkämpi versio Juke Nismosta

 

Geneven autonäyttelyssä esitellään tänään ensimmäistä kertaa Nismo-malliston uusin tulokas, Nissan Juke Nismo RS. Juke Nismoon perustuvassa sporttimallissa on entistä enemmän tehoa, tiukempi alusta, tehokkaammat jarrut sekä uusia varusteita.

 

Nissanin legendaarinen Nismo -mallisto jatkaa kasvuaan uudella mallilla kun Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä esitellään Nissan GT-R Nismon rinnalla Nissan Juke Nismo RS. Juke Nismosta työstetty uutuusmalli tarjoaa 18 hevosvoimaa enemmän eli 218 hv (160 kW) ja vääntöä 280 Nm (30 Nm aiempaa enemmän).

 

Juke-malliston uuden lippulaivan erottaa muun muassa uudesta V-muotoisesta etusäleiköstä, punaisista jarrusatuloista sekä RS-merkinnöistä. Etuvetomalleissa on vakiona mekaaninen tasauspyörästön lukko. Vaihteistoksi voi valita 6-vaihteisen manuaalivaihteiston tai 8-vaihteisen  Xtronic-vaihteiston, jossa on myös manuaalitila ja vaihteenvaihtosiivekkeet ohjauspyörässä.

 

Juuret moottoriurheilumaailmassa

 

Kaikkien Nismo-mallien tapaan RS on saanut inspiraationsa moottoriurheilun maailmasta. Aerodynaamisuutta korostavien yksityiskohtien ja teknisten ratkaisujen ansiosta se tarjoaa kilpa-automaista suorituskykyä ja käsiteltävyyttä.

 

"Nissan Juke Nismon osuus Juken kokonaismyynnistä Euroopassa on jo kolme prosenttia. Harrastajien kiinnostus kasvaneeseen suorituskykyyn on siis selvästi nähtävissä. Uusi Nismo RS tarjoaa juuri sitä ja vahvistaa Nismo-malliston mainetta erinomaisen suorituskyvyn tarjoajana", sanoi Nissanin myyntitoiminnoista Euroopassa vastaava Guillaume Cartier.

 

Uutuudessa 218 hevosvoimaa

 

Juke Nismo RS:ssä on hyödynnetty Nismo-malliston maailmanlaajuista moottoriurheilukokemusta. RS-version 1,6-litrainen DIG-T-moottori tuottaa nyt 218 hevosvoimaa (160 kW), kun sen teho edellisessä Juke Nismossa on 200 hv (147 kW). Etuvetoisen manuaaliversion vääntömomentti on kasvanut 250 Nm:stä 280 Nm:iin. Etuvetoisessa versiossa mekaaninen tasauspyörästön lukko varmistaa, että kasvanut vääntö välittyy tiehen.

 

Nelivetomalleissa lukko ei ole tarpeen, koska niissä on Nissanin Torque Vectoring -järjestelmä, joka jakaa vedon sitä tarvitsevalle renkaalle. Xtronic-vaihteistolla varustetun version vääntömomentti on 250 Nm. Niissä on nyt vakiovarusteena ohjauspyörän vaihteenvaihtosiivekkeet 8-vaihteista manuaalitilaa varten.

 

Muita lisääntyneeseen moottoritehoon liittyviä parannuksia ovat muun muassa strategisista kohdista vahvistettu korirakenne. Entistä tehokkaammat jarrut toimivat myös äärimmäisessä käytössä: etujarruja on suurennettu 296 mm:stä 320 mm:iin ja takajarrulevyt ovat nyt tuuletetut. Parannetut jouset ja iskunvaimenninten asetukset täydentävät alustamuutoksia.

 

Uusia turvavarusteita ja kolme korivärivaihtoehtoa

 

RS-version lisävarustevaihtoehtoja ovat muun muassa urheilulliset Recaro-istuimet, xenon-ajovalot, sekä Around View Monitor -järjestelmä ja Safety Shield -järjestelmä, johon kuuluu kaistavahti, kuolleen kulman varoitin sekä peräänajovaroitin.

 

Juke Nismo RS:ään on saatavana kolme korivärivaihtoehtoa: White Pearl, Black Metallic tai Silver Grey. Sisustusversioita on yksi: tummansävyinen Nismo-teema.

 

Aerodynaamisia muotoja ja punaisia yksityiskohtia

 

Juke Nismo RS on varustettu näyttävillä punaisilla jarrusatuloilla ja tyylikkäillä RS-merkeillä edessä ja takana. Nismo-teema jatkuu auton sisällä mittariston RS-yksityiskohtina. Urheilullisuutta korostavat ohjauspyörä, polkimet, mittarit, vaihteenvalitsin sekä oviverhoilut. Mokkapäällysteiset, punaisilla ompeleilla varustetut mukavat Nismo-urheiluistuimet tarjoavat hyvän tuen tiukoissakin kaarteissa.

 

Nismon muita design-piirteitä ovat muun muassa punaiset sivupeilien kuoret sekä helmaa kiertävä punainen raita. Kokonaisuutta täydentävät uudet keulan alaosan ilmanottosäleikköihin sjoitetut LED-päiväajovalot sekä 18-tuumaiset alumiinivanteet.

 

Nismo RS:n korin aerodynamiikkapaketin näkyviä yksityiskohtia ovat muun muassa matalammat etu- ja takapuskurit, levennetyt lokasuojat, helmalevikkeet sekä mustakromattu V-muotoinen säleikkö, jota täydentää Nissanin logo. Takaluukun spoileri tehostaa ilmanvirran ohjausta. Kilparadoilta saatuihin kokemuksiin perustuvat aerodynaamiset parannukset tehostavat auton painautumista tiehen ilmanvastusta lisäämättä.

 

Nismo RS:ssä on mukana myös useita muita uudesta Juke-mallistosta tuttuja muutoksia. Selkeimpiin ulkoisiin muutoksiin kuuluvat uudelleenmuotoillut ylävalot, bumerangin muotoiset takavalot sekä ovipeilit, joihin on integroitu nauhamaiset LED-sivuvilkut.

 

Suorituskykyä käytännöllisyydestä tinkimättä

 

Suorituskyvystään huolimatta Juke Nismo RS on erittäin käytännöllinen. Esimerkiksi etuvetoversio tarjoaa nyt 40 % enemmän kuljetuskapasiteettia, mikä on saatu aikaan tavaratilan uudelleenmuotoilulla. Tavaratilan kaksikerroslattia ja alastaitettavat takaistuimet lisäävät tilankäytön joustavuutta edelleen.

 

"Uusi Juke Nismo RS on täysin Nismo-hengen mukainen. Se tarjoaa konstailematonta suorituskykyä tyylikkäässä ja urheilullisessa paketissa. Tulos on lumoava, jännittävä ja helposti lähestyttävä", sanoi Euroopan myyntivastaava Guillaume Cartier.

 

Tarkemmat tiedot uudesta Juke Nismo RS:stä julkaistaan myöhemmin kuluvan vuoden aikana.

 

###

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 14 500 työntekijää suunnittelutehtävissä, tutkimuksessa ja kehityksessä, valmistuksessa ja logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime vuonna yli 635 000 autoa;  mm. kompakteja tila-autoja, palkittuja crossover-malleja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä Nissan LEAFeja, joka on maailman suosituin täyssähköauto. Nissan LEAFin käyttäjistä 97 prosenttia on tyytyväisiä autoonsa, ja 95 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen.  Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä  24 erilaista ja innovatiivista mallia, ja  Nissanin tavoitteena on olla tulevaisuudessa Euroopan johtava aasialainen autonvalmistaja.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 181 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi

 

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

Julkaisija: Nissan