Nissan lujittaa asemaansa crossover-markkinoiden kärjessä

  • Kolme mallia - markkinoiden laajin crossover-valikoima
  • Kaikki kolme crossoveria kertoo Nissanin innovatiivisuudesta ja visiointikyvystä
  • Menestyksen takana on asiakkaiden vaatimusten ymmärtäminen

Uuden innovatiivisen ja menestyksekkään segmentin luominen automarkkinoille on melkoinen saavutus. Viimeisten seitsemän vuoden aikana Nissan on kehittänyt uusia mielenkiintoisia malleja ja laajentanut ainutlaatuista ajattelutapaa myös uusille markkinasektoreille.

 

Uuden X-Trailin ja Juken lanseeraus vahvistaa edelleen Nissanin johtoasemaa crossover -segmenttissä. Kilpailijat ovat väistämättä joutuneet seuraamaan Nissania viime vuosina, mutta yksikään toinen merkki ei edelleenkään tarjoa niin monipuolista ja kattavaa crossover-mallistoa.

 

Nissanin crossovereiden kysyntä on edelleen vahvaa ympäri maailmaa - ja se kasvaa jatkuvasti. Tämän trendin johdossa on alkuperäinen uranuurtaja, ennätyksiä lyövä Nissan Qashqai.

 

Crossovereiden muotoilukieli uusiksi

 

Kun uraauurtava Qashqai ilmestyi markkinoille vuonna 2007, perheautojen suunnittelu koki perusteellisen mullistuksen. Qashqaissa yhdistyvät SUV-mallien korkea olemus ja voimakas ulkonäkö sekä viistoperäisen perheauton käytännöllisyys, joustavuus ja alhaiset käyttökustannukset. Se osoitti, että innovaatioiden ja rohkean näkemyksen avulla näiden kahden autoluokan parhaat puolet voidaan yhdistää. Nyt, seitsemän vuotta lanseerauksen jälkeen voimme todeta, että Nissanin visio tulevaisuudesta on selkeämpi kuin koskaan.

 

Avain jatkuvaan menestykseen on Nissanin muotoilussa. Crossover-tuoteperheen kaikissa kolmessa jäsenessä on useita yhteisiä, heti tunnistettavia tyyliteemoja, joista selkein on voimakas V-muotoinen etusäleikkö. Suuret lokasuojakaaret heijastelevat voimaa ja kestävyyttä. Vyötärölinjan kavennukset ja virtaviivainen kattolinja tuovat kaikkien kolmen mallin ulkoiseen olemukseen urheilullista tyyliä.

 

Toinen keskeinen osa Nissanin crossovereiden olemusta on rohkeat muotoiluyksityiskohdat. Juken omaleimainen ajovalodesign sekä Qashqain ja X-Trailin katseenvangitsevat bumerangimalliset takavalot ovat esimerkkejä merkin johdonmukaisesta pyrkimyksestä laajentaa designkäsityksiä.

 

Nissanin crossoverit ovat mullistaneet henkilöautojen sisätilojen suunnitteluun, teknologiaratkaisuihin ja ulkomuotokriteereihin liittyvät periaatteet. Kaikissa Nissan-crossovereissa on useita innovatiivisia ominaisuuksia, jotka tekevät ajamisesta helpompaa, turvallisempaa ja mukavampaa. Ne eroavat kilpailijoistaan myös useiden käytännöllisyyttä korostavien ominaisuuksien ansiosta, joista mainittakoon esimerkiksi uuden X-Trailin istuinsijoittelu. Mielenkiintoiset muotoiluyksityiskohdat, kuten Juken moottoripyörämäinen keskikonsoli, taas osoittavat, että muoto ja funktio kohtaavat toisensa joka puolella.

 

Johtavaa crossover-teknologiaa

 

Nissaneissa on aina uraauurtavaa teknologiaa. Nissan katsoo, että teknogisten huippuratkaisujen on oltava kaikkien saatavilla ja se on halunnut esitellä uudet ominaisuudet luokkansa ensimmäisenä.

 

Uusi NissanConnect-järjestelmä on erinomainen esimerkki Nissanin teknisestä innovaatiokyvystä. Järjestelmä on yhteensopiva kaikkien Nissan crossover-mallien kanssa, ja se voidaan yhdistää älypuhelimeen, jolloin yhteydet ulkomaailmaan toimivat aina, minne tahansa matka viekin. Laajan musiikki-, viihde-, some- ja matkailusovellusvalikoiman sekä värikosketusnäyttöjen ansiosta uusi helppokäyttöinen NissanConnect tarjoaa ominaisuuksia, jotka ovat aiemmin olleet saatavissa vain kalliimmissa autoissa.

 

Yksi NissanConnectin uusimmista ominaisuuksista on kehittynyt Google Send-to-Car -toiminnolla varustettu satelliittipaikannusjärjestelmä, jonka avulla autolla ajettavan reitin tiedot voidaan suunnitella vaikkapa kotona ja lähettää sitten auton tietojärjestelmään. Järjestelmän avulla voidaan hakea esimerkiksi huoltoasemien ja ravintoloiden sijainnit ja jopa tarkistaa sääennusteet.

 

Voimalinjat - enemmän vähemmällä

 

Moottoreiden, voimalinjojen ja jousitusjärjestelmien kehitystyössä on huomioitu käyttökustannuksiin ja ajodynamiikkaan liittyvät tekijät ja haettu ratkaisuja, jotka asettavat kilpailijat todella haastavaan asemaan.

 

Älykkäiden ja kehittyneiden teknisten ratkaisujen avulla Nissan on pystynyt pienentämään useita crossover-malliston moottoreita. Pienentyneestä iskutilavuudesta huolimatta niin bensiini- kuin dieselmoottoreidenkin suorituskyky ja joustavuus ovat pysyneet korkeatasoisina. Pienemmät moottorit ovat kevyempiä, ne käyvät puhtaammin ja niiden polttoainetalous on parempi. Näin saavutetaan merkittäviä kustannussäästöjä suorituskyvystä tinkimättä.

 

Nissan toimii tiennäyttäjänä myös voimansiirtojärjestelmiin liittyvissä ratkaisuissa. Kaikki kolme crossoveria ovat saatavina tehokkailla ALL-MODE 4x4 -nelivetojärjestelmillä. Niissä on myös useita muita ominaisuuksia, jotka auttavat maksimoimaan pidon ja parantavat kaarrekäyttäytymistä.

 

Uudessa Jukessa, Qashqaissa ja X-Trailissa on Nissanin edistyksellinen Xtronic-automaattivaihteisto. Sen suunnittelussa on tähdätty tasaiseen ja luontevaan ajotuntumaan. Voimakkaissa kiihdytyksissä sen toimintadynamiikka portaittaisine vaihtotapahtumineen muistuttaa perinteisiä automaattivaihteistoja. Rauhallisemmassa ajossa välityssuhteiden muutokset tapahtuvat huomaamattomasti, minkä ansiosta ajotuntuma on todella pehmeä ja tasainen.

 

###

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 14 500 työntekijää suunnittelutehtävissä, tutkimuksessa ja kehityksessä, valmistuksessa ja logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime vuonna yli 635 000 autoa;  mm. kompakteja tila-autoja, palkittuja crossover-malleja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä Nissan LEAFeja, joka on maailman suosituin täyssähköauto. Nissan LEAFin käyttäjistä 97 prosenttia on tyytyväisiä autoonsa, ja 95 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen.  Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä  24 erilaista ja innovatiivista mallia, ja  Nissanin tavoitteena on olla tulevaisuudessa Euroopan johtava aasialainen autonvalmistaja.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 181 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi

 

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

Julkaisija: Nissan