Uudelle Nissan X-Trailille täydet viisi tähteä  Euro NCAP -testissä

 16.10.2014

  • Uusi Nissan X-Trail sai kehuja hyvästä suojaustasosta ja turvajärjestelmistä.
  • X-Trailin innovatiivinen Safety Shield -tekniikka auttaa vähentämään onnettomuuksia.
  • Uutuudessa on Safety Shield -järjestelmän lisäksi useita muita turvallisuutta parantavia ominaisuuksia.
  • Myös Juke ja Qashqai ovat saaneet viisi tähteä Euro NCAP -testeissä.

Uusi Nissan X-Trail on saanut puolueettoman Euro NCAP -ohjelman turvallisuustestissä täydet pisteet eli viisi tähteä. Myös uusi Qashqai sai testissä viiden tähden luokituksen tehden Nissanin crossover-valikoimasta yhden markkinoiden turvallisimmista. X-Trail on esimerkki Nissanin turvallisuutta korostavista innovaatioista. Se on varusteltu useilla järjestelmillä, jotka tarjoavat  erinomaisen suojan sekä auton matkustajille että jalankulkijoille.

 

Korkea suojaustaso niin kuljettajille kuin matkustajille

Etutörmäystestissä X-Trailin matkustamo pysyi vakaana. Törmäysnukketestit  vahvistivat, että  suojaukset sekä kuljettajan ja että muiden matkustajien polville ja reisiluille  ovat kunnossa. X-Trail sai täydet pisteet kuljettajanuken kanssa toteutetussa sivutörmäystestissä sekä vaativammassa pylvästestissä. Kuljettajan koko keho pystyttiin suojaamaan molemmissa testeissä.

 

Nissanin  odotusten mukaisesti uusi X-Trail  kahmi pisteitä myös lapsiturvallisuudessa. X-Trail sai parhaimmat mahdolliset pisteet 18 kuukauden ikäistä lasta havainnoillistavan törmäysnuken suojauksesta. Sivutörmäyksessä molemmat testinuket pysyivät  turvaistuimissaan, jolloin pään osumariski auton sisäosiin on vähäinen.

Myös jalankulkijatestissä X-Trailin puskurin arvioitiin suojaavan jalankulkijan jalkoja hyvin.

 

Euro NCAP -testitulokset osoittavat, että Nissan on sitoutunut  kehittämään automalleistaan mahdollisimman turvallisia sekä matkustajille että jalankulkijoille. X-Trail-mallissa on segmenttinsä edistyneimmät turvajärjestelmät, kuten Safety Shield -turvateknologiapaketti.

 

Uuden X-Trailin sisältämä turvatekniikka:

  • automaattinen hätäjarrutustoiminto
  • kuljettajan torkkuvahti
  • liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä
  • kaistavaroitin
  • kuolleen kulman varoitusjärjestelmä
  • liikkuvien kohteiden tunnistus
  • kaukovaloavustin

###

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 14 500 työntekijää suunnittelutehtävissä, tutkimuksessa ja kehityksessä, valmistuksessa ja logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime vuonna yli 635 000 autoa;  mm. kompakteja tila-autoja, palkittuja crossover-malleja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä Nissan LEAFeja, joka on maailman suosituin täyssähköauto. Nissan LEAFin käyttäjistä 97 prosenttia on tyytyväisiä autoonsa, ja 95 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen.  Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä  24 erilaista ja innovatiivista mallia, ja  Nissanin tavoitteena on olla tulevaisuudessa Euroopan johtava aasialainen autonvalmistaja.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 181 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi

 

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

 

Julkaisija: Nissan