Nissan Pulsar -mallisto vahvistuu DIG-T 190 -moottorilla

25.03.2015

  • Uuden moottoriversion vahvuuksia ovat erinomainen suorituskyky, taloudellisuus ja alhaiset päästöt
  • 240 Nm vääntöä ja enemmän joustavuutta alakierroksilla, CO2-päästöt alimmillaan vain 134 g/km**
  • Vakiovarusteina uniikit kevytmetallivanteet ja sisätilojen erikoisverhoilu

Kevään aikana jälleenmyyntiliikkeisiin saapuva 1.6-litrainen Pulsar DIG-T 190 täydentää Pulsar-malliston, jossa on jo ennestään 1.2-litraisella bensiinimoottorilla ja 1.5-litraisella dieselmoottorilla varustetut versiot. Uutuusmallissa on uuden moottorin lisäksi urheilullisuutta korostavia muotoiluyksityiskohtia.

 

Uuden 1.6 DIG-T huipputeho on 190 hv, joka saavutetaan kierrosnopeudella 5600 r/min. Segmenttinsä edistyneimpiin kuuluva moottori tarjoaa vääntöä enimmillään 240 Nm kierrosnopeudella 1600 r/min. Moottori on suunniteltu erityisen joustavaksi matalilla kierrosluvuilla.

 

Nissan pyrkii johdonmukaisesti pienentämään moottorien tilavuuksia suorituskyvystä tinkimättä - "More with less" -filosofia on ollut yrityksen johtoajatuksena jo vuosien ajan. Myös uuden Pulsar DIG-T 190:n polttoaineenkulutus ja päästöt ovat pienempien moottorien tasolla. Sporttisesta suorituskyvystä huolimatta DIG-T 190 kuluttaa vain 5,7 litraa sadalla kilometrillä** ja tuottaa CO2-päästöjä alimmillaan 134 g/km.** Uudet Euro 6 -päästövaatimukset täyttävässä moottorissa on hyödynnetty useita teknisiä innovaatioita, kuten matalakitkaisia teknologioita ja jäähdytetyn pakokaasun takaisinkierrätysjärjestelmää.

 

Pulsarin uutta versiota varten suunnitellut muotoiluyksityiskohdat korostavat uutuuden urheilullista luonnetta. Kaikissa versioissa on varustelutasosta (Business 360 R tai Tekna R) riippumatta vakiovarusteena paljon uusia yksityiskohtia, kuten "timanttileikatut" kaksiväriset kevytmetallivanteet (17-tuumaiset Business 360 R -versiossa ja 18-tuumaiset Tekna R -versiossa) ja urheilulliset ajovalot, joiden mustat umpiot ja kromatut heijastimet luovat yhdessä tyylikkään kontrastin. Sporttinen ilme jatkuu auton sisällä muun muassa kojelaudan uniikilla verhoilulla, kolmipuolaisen ohjauspyörän valkoisilla ompeleilla ja nahkaistuimilla (vain Tekna R ‑malliversioissa).

 

Uuden Nissan Pulsar DIG-T 190:n myynti alkaa huhtikuussa.

 

Hinnat:

Pulsar DIG-T 190 Business 360 R                     27 390 €

Pulsar DIG-T 190 Tekna R                               29 490 € 

 

**kulutus ja päästöt riippuvat vannekoosta

 

###

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 181 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi

 

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

Julkaisija: Nissan