RENAULT-NISSAN-ALLIANSSI ON MYYNYT JO 250 000 SÄHKÖAUTOA

26.6.2015

  • Historiallinen virstanpylväs saavutettiin kesäkuun alussa 
  • Renault-Nissan-allianssin autot kattavat tällä hetkellä noin puolet sähköautojen maailmanlaajuisesta myynnistä 
  • Sähköautojen myynti kasvoi tammi-toukokuussa 15 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna
  • Nissan LEAF on edelleen maailman myydyin sähköauto

Renault-Nissan-allianssi, ajon aikana päästöttömien sähköautojen maailmanlaajuinen markkinajohtaja, on myynyt jo 250 000 sähköautoa. Historiallisen rajan rikkoi valkoinen Renault ZOE, joka myytiin ranskalaiselle insinöörille Bordeaux'ssa.

 

Virstanpylväs saavutettiin kesäkuun alussa eli neljän ja puoli vuotta Nissan LEAFin lanseerauksen jälkeen. Nissan LEAF oli maailman ensimmäinen massamarkkinoille suunnattu auto, joka on täysin päästötön ajon aikana*. Renault-Nissan-allianssin autot kattavat tällä hetkellä noin puolet sähköautojen maailmanlaajuisesta myynnistä. Nissan LEAF on edelleen maailman myydyin sähköauto, ja sitä on myyty jo yli 180 000 autoa.

 

Tänä vuonna tammi-toukokuussa allianssi myi 31 700 sähköautoa, mikä merkitsi lähes 15 prosentin kasvua edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

 

"Sähköautojen kysyntä kiihtyy edelleen valtiollisten ostotukien ja latausinfrastruktuurin laajenemisen ansiosta", toteaa Renault-Nissan-allianssin pääjohtaja Carlos Ghosn. "Myös asiakkaiden positiiviset kokemukset lisäävät kysyntää. Sähköautojemme omistajien tyytyväisyystaso on huipputasoa kaikkialla maailmassa."

 

250 000. sähköauto myytiin ranskalaiselle asiakkaalle Bordeaux'ssa

  

Renault-Nissan-allianssin 250 000. sähköauton onnellinen omistaja on tietokoneinsinöörinä työskentelevä Yves Nivelle, joka vaihtoi 21-vuotiaan dieselautonsa kompaktiin Renault ZOE -sähköautoon. Ostopäätöstä vauhditti Ranskassa huhtikuussa käyttöön otettu ympäristöbonus: vanhan dieselauton omistaja voi saada valtiolta jopa 10 000 euron hyvityksen vaihtaessaan sähköautoon.

 

"Valtion ympäristöbonus vaikutti suuresti siihen, että päätin hankkia sähköauton", Nivelle kertoo. "Täytyy kuitenkin myöntää, että auto sai minut vakuuttuneeksi heti ensimmäisellä koeajokerralla, sillä se on todella miellyttävä ajaa. Minusta on myös mukava ajatella, että kannan näin oman korteni kekoon ympäristön puolesta."

 

Allianssin kattavaan sähköautovalikoimaan kuuluu kuusi automallia

 

Renault-Nissan-allianssi on kuudella mallillaan ainoa autokonserni, jolla on kattava sähköautovalikoima. Nissanin mallistoon kuuluu LEAFin lisäksi e-NV200-pakettiauto, jonka myynti käynnistyi Euroopassa ja Japanissa viime vuonna. Renaultin mallisto käsittää ZOE:n lisäksi Kangoo Z.E -pakettiauton, SM3 Z.E. -sedanin ja kaksipaikkaisen Twizy-miniauton.

 

Nissan on myynyt maailmanlaajuisesti 185 000 sähköautoa siitä lähtien, kun LEAFin myynti alkoi joulukuussa 2010. LEAF on saanut useita autoalan tunnustuksia, kuten 2011 World Car of the Year- sekä European Car of the Year -palkinnot vuonna 2011 sekä Car of the Year Japan 2011-2012 -palkinnon. LEAFia myydään 46 markkina-alueella. Nissanin sähköautojen tärkeimmät markkinat ovat Yhdysvalloissa (80 000 autoa LEAFin lanseerauksesta lähtien), Japanissa (53 500 autoa) ja Euroopassa (41 500 autoa).   

 

Renault on myynyt koko maailmassa 65 000 sähköautoa sen jälkeen, kun sen ensimmäisen sähköautomallin Kangoo Z.E:n myynti käynnistyi lokakuussa 2011. Kangoo Z.E. sai International Van of the Year -palkinnon vuonna 2012.  

 

Renault-Nissan-allianssi valittiin äskettäin myös Pariisissa 30.11.-11.12. järjestettävän YK:n COP21-ilmastokonferenssin viralliseksi henkilöautotoimittajaksi. Allianssi tarjoaa 200 sähköautoa konferenssiedustajien kuljetuksia varten. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun YK käyttää vuosittaisen COP-konferenssin kuljetuksissa pelkästään ajon aikana päästöttömiä henkilöautoja.

 

Katso uutisvideo, sekä sähköautojen myynnin virstanpylvään saavuttamista kuvaava infografiikka napsauttamalla tästä

 

*Ei CO2-päästöjä tai sääntelyn piiriin kuuluvia ilmansaasteita NEDC-ajosyklin aikana.

 

###

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 181 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi

 

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

 

Julkaisija: Nissan