Nissan ja Enel kokeilevat älykkääseen sähköverkkoon
integroituja sähköautoja

 

8.12.2015 

  • Sähköautojen akkuihin varastoitua uusiutuvaa energiaa voidaan pian käyttää kotona tai syöttää takaisin sähköverkkoon
  • Nissan kokeilee älykkääseen sähköverkkoon integroituja sähköautoja yhteistyössä Enel-energiayhtiön kanssa 
  • Nissan LEAFin maailmanlaajuinen myynti on ylittänyt jo 200 000 auton rajan

 

Nissan ilmoitti tällä viikolla Pariisin COP21-ilmastokokouksessa kehittävänsä Vehicle to Grid -järjestelmän, jonka avulla kuljettajat voivat varastoida energiaa sähköauton akkuihin myöhempää käyttöä tai sähköverkkoon syöttämistä varten.

 

Nissan aloittaa älykkääseen sähköverkkoon (Smart Grid) integroitujen sähköautojen koekäytön yhdessä monikansallisen Enel-energiayhtiön kanssa.

 

Osana yhteistyötä Nissan ja Enel ovat sitoutuneet seuraavien mahdollisuuksien kartoittamiseen:

-       Mullistavan Vehicle to Grid -teknologian tuominen Euroopan markkinoille

-       Sähköautojen käytettyjen akkujen laajamittainen hyödyntäminen staattisissa käyttösovelluksissa

-       Edullisten energia- ja autopakettitarjousten suunnittelu ja niiden toteuttamiskelpoisuuden arviointi.

 

Nissanin ja Enelin kehittämän kaksisuuntaisen Vehicle to Grid -lataus- ja energianhallintajärjestelmän ansiosta asiakkaat voivat pian säästää kustannuksissa käyttämällä auton akkuun varattua energiaa kotona aikoina, jolloin sähkön hinta on korkeampi.  

 

Kaksisuuntaisen laturin ja energianhallintajärjestelmän ansiosta Nissan LEAF -sähköauton omistaja voi kytkeä autonsa latausjärjestelmään alhaisen kysynnän ja edullisen sähkönjakelun aikana, käyttää akkuun varastoitua sähköä myöhemmin tai jopa syöttää sitä takaisin verkkoon.

 

 "Asiakkaamme ovat hyvin kustannustietoisia, ja Nissan LEAF tarjoaa vertaansa vailla olevan ajokokemuksen käyttökuluilla, jotka ovat alimmillaan vain kolme senttiä kilometriltä. Älykkään sähköverkkoteknologian myötä autoilijat voivat hallita paremmin autoihinsa varastoidun energian käyttöä, mikä edistää uusiutuvan energian hyödyntämistä ja tuo huomattavaa taloudellista etua sähköautoon vaihtaville asiakkaille.

 

On selvää, että tällaisista innovaatioista koituu asiakkaille merkittävää henkilökohtaista hyötyä. Uskomme lisäksi, että uusi teknologia voi edistää puhtaamman energiainfrastruktuurin luomista tuleville sukupolville."  

 

Nissan on sähköautojen maailmanlaajuinen markkinajohtaja — ajon aikana täysin sähkökäyttöisen Nissan LEAFin kokonaismyynti on ylittänyt jo 200 000 auton rajan. Nyt Nissan kääntää uuden lehden sähköautoilun historiassa, kun sähköautojen akkujen koko potentiaali valjastetaan hyötykäyttöön Enelin kehittämän kaksisuuntaisen latausteknologian avulla.

 

Lisätietoja Nissanin tuotteista ja palveluista sekä yhtiön sitoutumisesta kestävään liikkumiseen löytyy osoitteesta www.nissan.eu/experience-nissan.html

 

###

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 185 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. 
www.newsroom.nissan-europe.com/fi, www.nissan.fi

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

 

Julkaisija: Nissan