Tulevaisuuden huoltoasema

9.12.2015

 

Maailman johtava sähköautojen valmistaja Nissan näytti ensimmäisen vilauksen tulevaisuuden huoltoasemasta, jonka yhtiö luo yhteistyössä innovatiivisen Foster + Partners ‑arkkitehtitoimiston kanssa. Arkkitehtitoimisto on suunnitellut muun muassa Lontoossa sijaitsevan Gherkin-pilvenpiirtäjän  ja kestävää kehitystä tukevia kaupunkiympäristöjä kuten esimerkiksi Applen pääkonttorin kampuksen Kaliforniassa.
 

20 sekunnin teaser-video antaa esimakua lopullisesta konseptista, joka julkistetaan ensi vuoden maaliskuussa.

     

David Nelson, Head of Design, Foster + Partners,  kommentoi projektia seuraavasti: "Itseohjautuvat autot, tekoäly ja kaiken kattavat tietoyhteydet tulevat olemaan arkipäiväämme seuraavien kymmenen vuoden sisällä, ja meidän arkkitehtien tehtävänä on inspiroida ja tukea tätä muutosta. Kehityksen ennakointi ja erilaisten teknologioiden integrointi on välttämätöntä, jos haluamme luoda saumattomasti toimivia elinympäristöjä tulevaisuuden kaupunkilaisille."  

 

Teaser-video on katseltavissa seuraavasta linkistä: https://youtu.be/L27CYA2Tvl8​. Nissan ilmoitti viime kuussa kehittäneensä uuden 7 kW:n laturin, jolla on helppo ladata yön yli hyvinkin suuritehoinen akku – kuten Nissanin tuotekehityskeskuksessa Japanin Atsugissa parhaillaan kehitettävänä oleva 60 kW:n akku, joka tarjoaa 500 kilometrin toimintamatkan yhdellä latauksella.

 

Richard Candler, General Manager, Advanced Product Strategy, toteaa: "Nissan on ollut ajon aikana päästöttömien autojen kehityksen eturintamassa jo vuodesta 2010. Tämän projektin tarkoituksena on inspiroida ihmisiä jakamaan visiomme. Maailma ympärillemme muuttuu kovaa vauhtia, ja meistä se on äärimmäisen kiehtovaa. Tulevaisuuden verkottuneissa kaupungeissa huoltoasemat voidaan ehkä integroida osaksi jokapäiväistä elämää, joten erillinen tankkausinfrastruktuuri saattaa pian olla historiaa."

 

Nissan ilmoitti tällä viikolla Pariisin COP21-ilmastokokouksessa kehittävänsä innovatiivisen Vehicle to Grid –järjestelmän (V2G) sekä käytettyjen akkujen hyödyntämisteknologioita, joiden avulla kuljettajat voivat varastoida energiaa sähköauton akkuihin myöhempää käyttöä tai sähköverkkoon syöttämistä varten.

 

Lisätietoja Nissanin tuotteista ja palveluista sekä yhtiön sitoutumisesta kestävään liikkuvuuteen on osoitteessa www.nissan.eu/experience-nissan.html 

 

###

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 185 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi, www.nissan.fi

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

 

 

Julkaisija: Nissan