• Euroopassa myydään uusi Nissan LEAF 12 minuutin välein
  • Entistä pitempi toimintamatka, dynaaminen muotoilu ja edistynyttä turvallisuusteknologiaa
  • LEAF tarjoaa Nissan Intelligent Mobility ‑teknologian kaikki parhaat ominaisuudet: älykäs kuljettajan avustusjärjestelmä ProPilot ja innovatiivinen e-Pedal-toiminto parantavat ajonautintoa entisestään ja tuovat ajamiseen lisävapautta

 

24.01.2018 – Uuden Nissan LEAFin tilausten määrä on ylittänyt jo 12 000 auton rajan. Uutuusmallin julkistuksesta on kulunut vasta kolme kuukautta, joten Euroopassa on tänä aikana myyty uusi Nissan LEAF 12 minuutin välein.

 

Uusi Nissan LEAF on maailman myydyimmän sähköauton seuraavan sukupolven malli. Jo yli 283 000 asiakasta on valinnut ensimmäisen sukupolven LEAFin siitä lähtien, kun malli alun perin lanseerattiin vuonna 2010. Uudessa mallissa on entistä pidempi toimintamatka, dynaaminen muotoilu, paljon kuljettajaa avustavaa huipputeknologiaa ja entistä paremmat yhteydet.

 

Nissanin myynnistä ja markkinoinnista Euroopassa vastaava Senior Vice President Philippe Saillard, kommentoi uuden LEAFin menestystä seuraavasti: ”Uusi Nissan LEAF on maailman edistynein ja helpoimmin saatavilla oleva täysin sähkökäyttöinen auto. Se on myös Nissan Intelligent Mobility ‑tulevaisuudenvisiomme lippulaivamalli. Visio määrittelee uusiksi sen, mistä autot saavat käyttövoimansa, kuinka niillä ajetaan ja kuinka ne integroituvat osaksi yhteiskuntaa. Uusi LEAF on nautittavampi, jännittävämpi ja paremmilla yhteyksillä varustettu kuin mikään muu massamarkkinoille suunnattu sähköauto. Se on yksinkertaisesti sanottuna hämmästyttävä auto”

 

Euroopan ensiesittelynsä Nissan Futures 3.0 ‑tapahtumassa lokakuussa saanut uusi LEAF on herättänyt ennennäkemätöntä kiinnostusta niin sähköautolla jo ajavien kuin sähköautoiluun ennestään vihkiytymättömienkin asiakkaiden keskuudessa. Uutuusmallista on tehty tähän mennessä jo yli 12 000 asiakastilausta, vaikka se saapuu jälleenmyyntiliikkeisiin Euroopassa vasta helmikuussa!

 

Uusi ajattelutapa

 

Uusi Nissan LEAF on Nissan Intelligent Mobility ‑vision täydellinen ilmentymä. Uutuusmalli tuo ajamiseen aivan uudenlaista nautintoa ja varmuutta ja pitää kuljettajan ja matkustajat jatkuvasti yhteydessä ympäröivään maailmaan.

 

LEAFin uusi konsepti rakentuu kolmen peruspilarin varaan: ”Intelligent Power” merkitsee sitä, että uusi voimalinja on entistäkin energiataloudellisempi ja tarjoaa nautittavaa suorituskykyä suuremman tehon ja väännön ansiosta. ”Intelligent Driving” viittaa auton kattavaan teknologiavarusteluun, joka lisää kuljettajan varmuutta, parantaa turvallisuutta ja vähentää kuljettajan rasittumista. ”Nissan Intelligent Integration” puolestaan liittää auton osaksi laajempaa yhteiskuntaa: uudessa LEAFissa on erinomaiset yhteydet, ja kaksisuuntainen latausteknologia mahdollistaa akun integroinnin sähköverkkoon.

 

Uusi Nissan LEAF on siis paljon enemmän kuin pelkkä sähköauto. Itse asiassa se on liikkuva energiajärjestelmä, jonka avulla asiakkaat voivat hallita omaa energiankäyttöään niin kotona kuin toimistossakin.

 

Tyylikäs ja laajaan asiakasryhmään vetoava muotoilu

 

Uuden Nissan LEAFin virtaviivainen ja dynaaminen muotoilu kertoo auton aerodynaamisista ominaisuuksista. Uutuusmallin ilmanvastuskerroin onkin vain 0,28. LEAFin kokonaispituus on 4,49 m, leveys 1,79 m, korkeus 1,54 m ja akseliväli 2,70 m. Tunnusomaiset bumerangin muotoiset LED-päiväajovalot ja V-Motion-etusäleikkö tuovat heti mieleen Nissanin muut suosikkimallit. Etumaski ja takapuskurin koristelista kiinnittävät katseet sähköautolle luonteenomaisella sinisellä värillä.

 

Uusi LEAF on saatavissa kymmenellä eri värivaihtoehdolla. Vaihtoehtoiset korivärit ovat : Solid White, Solid Red, Silver Metallic, Spring Cloud Metallic , Dark Metal Grey, Chestnut Bronze, Black Metallicja Magnetic Red. Valittavissa on myös kaksisävyinen vaihtoehto, jossa korin väri on Pearl White ja katon väri Metallic Black.

 

Kuljettajan näkökulmasta suunnitellut sisätilat

 

Uuden Nissan LEAFin sisätilat on suunniteltu kokonaan uusiksi. Kuljettajakeskeisessä ohjaamossa fiksu tilankäyttö yhdistyy erinomaiseen toiminnallisuuteen. Kojelaudan siipeä muistuttava muoto ja istuinten, ohjauspyörän ja kojelaudan verhoilun siniset tikkaukset tuovat ohjaamoon rentouttavaa ja laadukasta tunnelmaa. 435 litraa vetävä tavaratila ja suhteessa 60:40 jaettu taittuva takaistuin takaavat monipuoliset ja käytännölliset säilytysratkaisut. Niiden ansiosta uusi Nissan LEAF on myös täydellinen perheauto. Kun takaistuimet taitetaan alas, tavaratilaa on enimmillään 1176 litraa.

 

Pidempi toimintamatka ja enemmän teknologiaa

 

Uuden voimalinjan 110 kW:n teho ja 320 Nm:n vääntö takaavat kiihtyvyyden, joka on C-segmentin huippuluokkaa. Uusi LEAF kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa 7,9 sekunnissa. NEDC-testisyklin mukainen toimintamatka yhdellä
latauksella on 378 km. Lisäksi uusi LEAF on ensimmäinen sähköauto, joka on läpikäynyt uuden WLTP-testisyklin*. Sen mukaan toimintamatka kaupunkiajossa on jopa 415 km. Uusi testisykli vastaa paremmin LEAFin tyypillistä käyttötapaa tosielämässä. Kun lisäksi huomioidaan, että eurooppalainen CHAdeMO-pikalatausverkosto on laajentunut merkittävästi viime vuosina, uusi LEAF soveltuu hyvin myös pitemmille matkoille.

 

Auton pikalaturilla lataus varoitustasosta 80 prosenttiin kestää 40–60 minuuttia ja 32 ampeerin kotilatauspistettä käytettäessä latausaika on 7,5 tuntia.

 

Huipputason turvallisuusvarustelu

 

Mitä tulee turvallisuuteen, uusi Nissan LEAF tarjoaa täydellistä mielenrauhaa. Jo perustason vakiovarustelu pitää sisällään kuusi turvatyynyä (etu- ja sivuturvatyynyt sekä turvaverhot), ISOFIX-kiinnikkeet, ABS-jarrut, elektronisen jarruvoiman jaon (EBD), hätäjarrutustehostimen (BA) ja mäkilähtöavustimen (HSA). Visia-tasosta alkaen vakiovarusteena on myös liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, kuolleen kulman varoitusjärjestelmä ja automaattinen hätäjarrutustoiminto jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tunnistuksella.

 

Vakiovarusteluun kuuluu myös älykkään kaistavahtijärjestelmän ja risteävän liikenteen varoitustoiminnon kaltaista huipputeknologiaa.

 

Paljon kuljettajaa avustavaa huipputeknologiaa

 

Uudessa Nissan LEAFissa on paljon innovatiivista Intelligent Mobility ‑teknologiaa, kuten ajoturvallisuutta ja ‑mukavuutta parantava älykäs kuljettajan avustusjärjestelmä ProPILOT sekä ProPILOT Park, joka pysäköi auton automaattisesti yhden painikkeen painalluksella.

 

ProPILOT-järjestelmä on suunniteltu maantieajoon yhdellä kaistalla ja optimoitu käyttöön suurella ajonopeudella vilkkaassa liikennevirrassa. ProPilot on yhtä helppo ottaa käyttöön kuin perinteinen vakionopeudensäädin – kuljettajan tarvitsee vain asettaa haluamansa ajonopeus ja etäisyys edellä ajavaan ajoneuvoon. Tutka- ja kamera-antureita hyödyntävä ProPilot-järjestelmä sopeuttaa ajonopeuden edellä olevan ajoneuvon mukaan ja pitää auton keskellä kaistaa. Järjestelmä selviää hyvin myös ruuhkista, joten se vähentää kuljettajan rasittumista ja tekee päivittäisistä työmatkoista rentouttavampia.

 

Ruuhkassa ProPILOT säilyttää automaattisesti turvavälin edellä olevaan ajoneuvoon ja tarvittaessa pysäyttää auton kokonaan. Pysähtymisen jälkeen auto pysyy paikoillaan, vaikka kuljettajan jalka ei olisi jarrupolkimella. ProPILOT jatkaa ajoa automaattisesti, jos liikennevirta lähtee heti uudelleen liikkeelle. Jos pysähdys kestää yli kolme sekuntia, auto lähtee uudelleen liikkeelle, kun kuljettaja koskettaa kaasupoljinta tai painaa ohjauspyörän <resume / +> ‑painiketta.

 

ProPILOT Park on täysin automaattinen pysäköintitoiminto, joka toimii tasku- ja ruutupysäköinnissä niin etuperin kuin peruuttaenkin. Pysäköinti käy helposti, kun kuljettaja on valinnut yhden järjestelmän ehdottamista pysäköintipaikoista. Kun kuljettaja painaa ProPILOT Park ‑painiketta, järjestelmä pysäköi auton automaattisesti ja kytkee lopuksi seisontajarrun.

 

Uuden Nissan LEAFin uraauurtava ePedal-teknologia mullistaa ajamisen mahdollistamalla liikkeellelähdön, kiihdyttämisen, hidastamisen ja pysähtymisen pelkkää kaasupoljinta käyttämällä. Kun poljin vapautetaan, järjestelmä pysäyttää auton vaiheittain kokonaan ja pitää sen paikallaan myös rinteessä ilman jarrupolkimen painamista. e-Pedal-järjestelmän ansiosta kuljettajan ei tarvitse siirtää jalkaansa jatkuvasti kaasupolkimelta jarrupolkimelle, mikä vähentää rasittumista ja stressiä päivittäisessä kaupunkiajossa. Jarrupolkimen käyttötarve on jopa 90 % pienempi kuin tavanomaisesti.

 

Huipputason tietoviihdejärjestelmä

 

Uuden Nissan LEAFin keskeiset ajotiedot sekä audio- ja navigointijärjestelmän tiedot näkyvät parannetulla 7-tuumaisella TFT-täysvärinäytöllä.

 

Nissan Connect EV ‑navigointijärjestelmän uusimmassa versiossa on Bluetooth-valmius ja DAB-radio. Tavallisten navigointitoimintojen lisäksi järjestelmä antaa muun muassa reaaliaikaisia tietoja lähimmistä latauspisteistä. Yhteyksien optimoimiseksi järjestelmään on saatavissa myös Apple CarPlay ja Android Auto.

 

Ajastettu ilmastoinnin käynnistys kuului jo alkuperäisen LEAFin suosituimpiin ominaisuuksiin. Se säästää myös akkuvirtaa, koska matkustamo voidaan lämmittää tai jäähdyttää sopivaan lämpötilaan jo etukäteen akun ollessa latauksessa.

 

* Euroopan Unionin laatima testimenetelmä, joka tunnetaan nimellä Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP).

Julkaisija: Nissan