Nissan toimittaa NV200 Vanette-tila-autoja Japanin maanjäristysalueille

- Nissanin lainaamat 10 autoa tukevat esteettömien ajoneuvojen projektia -  

 

Nissan lainaa Tohokun alueella Japanissa toimiville taksiyrittäjille 10 NV200 Vanette Taxi -hyötyajoneuvoa veloituksetta. Tarkoituksena on helpottaa julkista liikennettä seuduilla, jotka kärsivät Japanin äskettäisestä maanjäristyksestä ja sitä seuranneista luonnonkatastrofeista, ja edistää osaltaan uudentyyppisten esteettömien ajoneuvojen kehittämistä ja käyttöönottoa. Projekti toteutetaan alueilla, joita viimeaikaiset luonnonkatastrofit runtelivat pahasti. Julkisten liikennevälineiden käytettävyyden parantamisen lisäksi pyrkimyksenä on kartoittaa ominaisuuksia, joita uusilta esteettömiltä ajoneuvoilta vaaditaan. NV200 Vanette -taksiautot toimitetaan kriisialueille tänä syksynä.

 

NV200 -hyötyajoneuvon suunnittelussa on tähdätty edistämään julkisen liikenteen esteettömyyttä. Autossa on runsaasti istuintilaa takana ja monia ominaisuuksia, jotka helpottavat autoon nousemista ja siitä poistumista sekä lisäävät ajomukavuutta pitkillä matkoilla. NV200:lle myönnettiin maaliskuussa 2011 maailman arvostetuimpiin teollisen muotoilun palkintoihin kuuluva "Universal Design Award"-  samoin kuin Universal Design Consumer's Favorite Award -palkinto. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun molemmat palkinnot annettiin autoteollisuuden tuotteelle. Vuoden 2009 lopussa NV200 sai myös vuoden 2010 kansainvälisen pakettiauton palkinnon. Palkintoraatiin kuului erikoistoimittajia 20 Euroopan maasta.

 

NV200 Vanette Taxin perusmalli NV200 Vanette valittiin toukokuussa 2011 New Yorkin kaupungin seuraavan sukupolven taksiautoksi. Se on monipuoliseen työ- ja vapaa-ajan käyttöön soveltuva kompakti hyötyajoneuvo, joka on suunnattu asiakkaille kautta maailman.

 

Nissan kaavailee tulevaisuudessa NV200:n pohjalta kehitetyn sähköauton lanseerausta. Tokiossa päämajaansa pitävä Japan Post Service Co., Ltd. on testannut NV200:aan perustuvaa sähköautoa heinäkuusta lähtien. Paikalliset yhtiöt testaavat ja arvioivat autoa myöhemmin sekä Japanissa että Euroopassa.

 

Julkaisija: Nissan