13.9.2016 — Renault-Nissan-allianssi, ajon aikana päästöttömien autojen maailmanlaajuinen markkinajohtaja, on myynyt jo 350 000 sähköautoa siitä lähtien, kun Nissan LEAFin myynti alkoi joulukuussa 2010.

 

Historiallinen virstanpylväs saavutettiin elokuussa. Allianssi myi yhden vuoden aikana peräti 100 000 sähköautoa, mikä on alan kiistaton ennätys.

 

Renault-Nissan-allianssi valmistaa tällä hetkellä noin puolet kautta maailman myydyistä sähköautoista. Nissan LEAF säilyttää edelleen paikkansa markkinoiden suosituimpana sähköautona. LEAFin maailmanlaajuinen myynti on ylittänyt jo 230 000 auton rajan.

 

”Historiallisen rajapyykin saavuttaminen on selvä osoitus siitä, että asiakkaat tuntevat Renaultin ja Nissanin sähköautojen tarjoamat edut”, kommentoi Carlos Ghosn, Chairman and CEO, Renault-Nissan Alliance. ”Olemme sitoutuneet edistämään päästötöntä liikennettä tuomalla markkinoille kattavan valikoiman edullisia sähköautoja. Tämä toimintamalli on tehnyt Renault-Nissan-allianssista sähköautojen kiistattoman teknologiajohtajan.”

 

Nissanin ja Renaultin muita historiallisia virstanpylväitä

 

Renault-Nissan-allianssi on ainoa maailmanlaajuisesti toimiva autokonserni, jolla on laaja valikoima ajon aikana päästöttömiä autoja sekä yksityis- että yrityskäyttöön. Nissanin tarjontaan kuuluu LEAFin ohella e-NV200-hyötyajoneuvo, jonka myynti käynnistyi Euroopassa ja Japanissa vuonna 2014. Renaultin mallisto käsittää ZOE:n lisäksi  Kangoo Z.E -pakettiauton, SM3 Z.E. ‑sedanin ja kaksipaikkaisen Twizy-kaupunkiauton.

 

Nissan on myynyt tähän mennessä yli 250 000 sähköautoa 48 eri markkina-alueella. Nissan LEAF ‑sähköautoille on kertynyt yhteensä jo yli 2,7 miljardia ajokilometriä, joiden ansiosta on vältetty arviolta 455 249 190 tonnin CO2-päästöt ilmakehään*. LEAFin myynnistä 90 prosenttia jakautuu Yhdysvaltojen, Japanin ja Euroopan kesken. Myynti on ollut vahvinta Yhdysvalloissa, missä on myyty 97 000 LEAF-sähköautoa. Japanissa on myyty 68 000 ja Euroopassa 61 000 LEAFia.

 

Renault saavutti puolestaan 100 000 myydyn sähköauton rajapyykin tänä vuonna. Yhtiön ensimmäinen sähköauto, Kangoo Z.E., tuli myyntiin lokakuussa 2011. Virstanpylvästä juhlistettiin asianmukaisin seremonioin Norjassa, missä Renaultin sadastuhannes sähköauto – Renault ZOE ‑henkilöauto – luovutettiin uudelleen omistajalleen.

 

Entistä pidempi toimintamatka ja innovatiivista teknologiaa

 

Nissan lanseerasi uudistetun Nissan LEAFin, jonka toimintamatka on peräti 250 kilometriä**, Yhdysvalloissa ja Japanissa viime vuoden loppupuolella ja Euroopassa tänä vuonna.

 

Renault toi viime vuonna markkinoille uuden ZOE:n, jonka toimintamatka piteni 30 km ja lataus nopeutui 10 %. Elektronisen ohjausjärjestelmän optimoinnin ansiosta ZOE:n moottori on myös entistä taloudellisempi.

 

Renault-Nissan-allianssi jatkaa uusien innovaatioiden luomista yhdistämällä sähköauto-osaamisensa uusimman huipputeknologian kehitystyöhön. Allianssi ilmoitti tammikuussa, että se aikoo lanseerata vuoteen 2020 mennessä yli kymmenen autoa, joissa hyödynnetään itseohjautuvaa teknologiaa. Itseohjautuva teknologia integroidaan edullisiin, massamarkkinoille suunnattuihin autoihin. Kyseessä on jälleen yksi osoitus Renault-Nissan-allianssin sitoutumisesta kaksiosaiseen tavoitteeseensa: täysin kuolonuhrittomaan ja päästöttömään liikenteeseen.
 

 

* Kokonaismäärät perustuvat Nissanin Global Data Center (GDC) -datakeskuksen tietoihin elokuussa 2016. Ajokilometrit ja CO2-määrä on kerätty vain telematiikkajärjestelmään rekisteröidyistä Nissan LEAF sähköautoista, jotka kattavat noin 53 % maailmanlaajuisesta kokonaismyynnistä.

** NEDC-testisyklin mukainen arvo

Julkaisija: Nissan