Renault-Nissan-allianssi saavutti synergiatavoitteensa vuoden etuajassa 

 

5.7.2016

  • Renault ja Nissan saavuttivat 4,3 miljardin euron synergiaedut vuonna 2015 – kokonaista vuotta ennakoitua aikaisemmin  
  • Suurimmat edut saavutettiin hankinnoissa, suunnittelussa ja tuotannossa  
  • Yhteinen Common Module Family arkkitehtuuri ja tuotantosynergiat pienentävät kustannuksia, ja yhteistyö itseohjautuvien järjestelmien ja yhteysratkaisujen kehityksessä tuottaa tulevaisuudessa merkittäviä lisäsäästöjä
  • Renault-Nissan-allianssi arvioi, että toimintojen yhdistymisen ansiosta synergiaedut nousevat vähintään 5,5 miljardin euroon vuonna 2018

  

Renault-Nissan-allianssi saavutti vuonna 2015 synergiaetuja 4,3 miljardin euron edestä, 13 prosenttia enemmän kuin vuonna 2014. Tähän tavoitteeseen päästiin tasan vuotta suunniteltua aikaisemmin. Suurimmat synergiaedut saavutettiin hankinnoissa, suunnittelussa ja tuotannossa.

 

Renault ja Nissan saavuttavat synergiaetuja vähentämällä kuluja ja kasvattamalla tuottoja yhteistuumin. Allianssi huomioi vuosittaisissa laskelmissaan vain uudet synergiat, ei kumulatiivisia synergioita. Synergiaedut auttavat Renaultia ja Nissania taloudellisten tavoitteiden saavuttamisessa ja tuottavat lisäarvoa asiakkaille.

 

Renault ja Nissan, joiden myynti kattaa yhteensä noin kymmenen prosenttia automarkkinoiden maailmanlaajuisesta kokonaismyynnistä, yhdistivät vuonna 2014 neljä keskeistä toimintoa: insinöörityön, tuotannon suunnittelun ja toimitusketjun hallinnan, hankinnat ja henkilöstöhallinnon. Renault ja Nissan pysyvät erillisinä yhtiöinä, mutta jokaista yhdistettyä toimintoa johtaa yhteinen varapääjohtaja allianssin puolesta.

 

”Neljän keskeisen toiminnon yhdistäminen on tuonut meille lisäarvoa pienempien kulujen ja kasvaneiden tuottojen muodossa. Tämän ansiosta odotamme vähintään 5,5 miljardin euron synergiaetuja vuonna 2018”, kertoo Carlos Ghosn, Chairman and CEO, Renault-Nissan Alliance.

 

Common Module Family

  

Common Module Family (CMF) on Renault-Nissan-allianssin ainutlaatuinen modulaarinen autoarkkitehtuuri, joka tuottaa allianssikumppaneille jatkuvasti lisää synergiaetuja.

 

Nissan Roguen lanseeraus Pohjois-Amerikassa, palkitun Nissan Qashqain menestys Euroopassa ja Nissan X-Trailin suosio Japanissa ja Kiinassa ovat osoituksia siitä, että CMF-arkkitehtuuri tuottaa allianssille merkittäviä voittoja jo nyt. Renault on puolestaan lanseerannut menestyksekkäästi uuden Espacen, Kadjarin, uuden Meganen ja Talismanin, jotka kaikki pohjautuvat CFM-C/D ‑alustaan.

 

Vuonna 2015 Intian markkinoille tuotiin Renault Kwid ja tänä vuonna Datsun Redi-Go, jotka rakennetaan CMF-A-alustalle allianssin Chennain tehtaalla. CMF-A-arkkitehtuuri on suunniteltu kaikkein pienimpiä ja edullisimpia automalleja varten.

 

Uuden Common Module Family-A ‑arkkitehtuurin ansiosta Renault-Nissan-allianssi on pystynyt murtautumaan myös Intian kaltaiselle erittäin kilpaillulle markkina-alueelle, missä vain harvat valmistajat ovat pystyneet vastaamaan modernien, mutta edullisten autojen vahvaan kysyntään”, toteaa Renault-Nissan BV:n Alliance Senior Vice President Arnaud Deboeuf.

 

Tuotannon synergiat

Allianssikumppanien autojen valmistaminen samoissa tuotantolaitoksissa edistää tuotannon synergioita merkittävästi. Tässä suhteessa merkittävässä roolissa on Renaultin ja Nissanin yhteinen Alliance Production Way ‑tuotanto- ja varastonhallintajärjestelmä, jossa hyödynnetään parhaita tuotantokäytäntöjä molemmilta valmistajilta.

 

Renault ilmoitti tämän vuoden alussa, että seuraavan sukupolven Nissan NV300 ‑pakettiauton tuotanto käynnistyy yhtiön Sandouvillen tehtaalla Ranskassa samalla tuotantolinjalla uuden Renault Traficin kanssa.

 

Uuden Nissan Micran tuotanto puolestaan alkaa vuoden loppuun mennessä Renaultin Flinsin tuotantolaitoksessa Pariisin lähellä.

 

AVTOVAZin tehdas Venäjän Togliattissa on Renault-Nissan-allianssin suurin tuotantokeskus, jonka vuosittainen kapasiteetti on miltei miljoona autoa. Tehtaassa valmistetaan Lada-, Renault-, Nissan- ja Datsun-merkkisiä autoja. Renault-Nissan-allianssi on suurin omistaja yhteisyrityksessä, joka omistaa Venäjän suurimman autonvalmistajan AVTOVAZin.

 

Yhteistyö sähköautojen, itseohjautuvan teknologian ja yhteysratkaisujen kehittämisessä  

 

Renault-Nissan-allianssi on ilmoittanut lanseeraavansa vuoteen 2020 mennessä kymmenen automallia, joissa käytetään itseohjautuvaa teknologiaa. Ilmoitus on osoitus allianssin sitoutumisesta innovatiivisen teknologian kehittämiseen ja kunnianhimoiseen kaksiosaiseen tavoitteeseen: täysin kuolonuhrittomaan ja päästöttömään liikenteeseen.

 

Renault-Nissan-allianssi on jo nyt sähköautojen maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Allianssi on myynyt yli 340 000 ajon aikana päästötöntä autoa vuodesta 2010 alkaen.

 

Renaultin ja Nissanin insinöörit kehittävät yhdessä itseohjautuvia järjestelmiä, verkkoyhteysratkaisuja ja muita seuraavan sukupolven teknologioita massamarkkinoille suunnattuihin autoihin. Yhdistämällä korkean tason tuotekehitystoimintonsa Renault ja Nissan voivat työskennellä tehokkaammin ja taloudellisemmin.

 

Renault-Nissan-allianssin vuosittainen tuotekehitysbudjetti on noin 4,5 miljardia euroa. Allianssilla on tutkimuskeskukset Atsugissa Japanissa, Guyancourtissa Ranskassa, Farmington Hillsissä ja Sunnyvalessa Yhdysvalloissa sekä muun muassa Intiassa, Brasiliassa, Romaniassa, Turkissa ja Kiinassa.

 

Tammikuussa Renault-Nissan-allianssi ilmoitti perustavansa yhteisen Connected Vehicles and Mobility Services ‑tiimin, joka mahdollistaa samojen yhteysratkaisujen nopean käyttöönoton kaikissa allianssin automerkeissä. Tiimi myös kehittää uusia yhteyspalveluita koko allianssin puolesta.

 

Renault ja Nissan tekevät yhdessä töitä tulevaisuuden eteen. Siksi allianssi haluaa hyödyntää synergiat mahdollisimman täysipainoisesti jo nyt.

 

 

 

 

###

 

 

 

Nissan Euroopassa
Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 14 500 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 635 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, kaupunkiautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka toimintaan 97 prosenttia käyttäjistä on tyytyväisiä ja jonka käyttäjistä 95 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 24 erilaista ja innovatiivista mallia, ja yhtiön tavoitteena on nousta Euroopan suosituimmaksi aasialaiseksi automerkiksi.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 185 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi, www.nissan.fi

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

Julkaisija: Nissan