Renault-Nissan-allianssilta kaikkien aikojen suurin sähköautokalusto COP21-ilmastokokoukseen 

 

 5.11.2015

  • Renault-Nissan-allianssi tarjoaa Pariisin ilmastokokouksen järjestäjien käyttöön 200 täyssähköautoa 
  • Ajon aikana päästöttömille* autoille kertyy tapahtuman aikana arviolta 400 000 ajokilometriä  
  • Kokouksen autokaluston muodostavat Renault ZOE, Nissan LEAF ja Nissan e-NV200 
  • Ammattikuljettajien ohella autoja kuljettaa joukko vapaaehtoisia Renaultin ja Nissanin työntekijöitä  

  

Renault-Nissan-allianssi toimittaa YK:n COP21-ilmastokokoukseen sähköautokaluston, jonka vertaista ei ole nähty missään kansainvälisessä konferenssissa aikaisemmin. Pariisissa 30. marraskuuta - 11. joulukuuta järjestettävän kokouksen virallinen autotoimittaja Renault-Nissan-allianssi tarjoaa järjestäjien käyttöön peräti 200 täysin sähkökäyttöistä autoa.

 

Ajon aikana päästöttömille* autoille kertyy tapahtuman aikana yli 400 000 ajokilometriä. Tänä vuonna 21. kerran järjestettävään COP21-ilmastokokoukseen odotetaan yli 20 000 osallistujaa 195 maasta.

 

"Sähköautoilu on käytännöllistä ja edullista ja pienentää liikenteen CO2-päästöjä merkittävästi. Sähköautojen yleistyminen vähentää myös muita pakokaasupäästöjä, joten kaupunkien ilmanlaatu paranee. Sähköautoilua edistämällä julkinen ja yksityinen sektori voivat yhdessä nopeuttaa siirtymistä päästöttömään yhteiskuntaan", sanoo Renault-Nissan-allianssin pääjohtaja Carlos Ghosn.

 

COP21-kokouksen autokaluston muodostavat kompakti Nissan LEAF -henkilöauto, 7-paikkainen Nissan e-NV200-tila-auto ja Renault ZOE -pikkuauto. Kokousedustajia kuljetetaan Le Bourget'n konferenssipaikan ja majoituspaikkojen välillä ympäri vuorokauden.

 

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun YK käyttää ilmastokokouksen henkilöautokuljetuksiin ainoastaan täysin sähkökäyttöisiä autoja.

 

200 Renaultin ja Nissanin työntekijää vapaaehtoisina kuljettajina 

 

COP21-ilmastokokouksen aikana sähköautoja kuljettaa 200 ammattikuljettajaa sekä 200 vapaaehtoista Renaultilta ja Nissanilta. Renault-Nissan-allianssi tiedusteli kesäkuussa työntekijöiltään Pariisin alueella halukkuutta toimia vapaaehtoisina kuljettajina COP21-tapahtumassa. Työntekijöiden reaktio oli todella innostunut, sillä ilmoittautuneita oli lopulta yli 450. Tehtävään valitut vapaaehtoiset käyvät ammattikuljettajien tavoin läpi tiukan koulutusohjelman ennen tapahtumaa. 

 

"Renaultin ja Nissanin työntekijät ovat sähköautovallankumouksen eturintamassa, ja monet heistä ajavat itsekin sähköautolla. Tuskin kukaan osaa kertoa paremmin sähköautoilun eduista", Ghosn toteaa.  

 

Tästä napsauttamalla näet videon, jossa Ghosn kertoo Renault-Nissan-allianssin valinnasta COP21-kokouksen yhteistyökumppaniksi sekä Renaultin ja Nissanin työntekijöiden keskeisestä roolista tapahtumassa:

http://blog.alliance-renault-nissan.com/node/2732/

 

Renault-Nissan-allianssi asentaa tärkeisiin paikkoihin 90 pikalatausasemaa, joissa autoihin ladataan ranskalaisen EDF-energiayhtiön toimittamaa alhaisilla CO2-päästöillä tuotettua sähköä. Jäännöspäästöt kompensoidaan YK:n hyväksymän päästökompensaatiohankkeen kautta. Pikalatausasemat mahdollistavat sähköautojen tyhjien akkujen lataamisen 80 %:n kapasiteettiin noin puolessa tunnissa.

 

Renault-Nissan-allianssi on myynyt maailmanlaajuisesti yli 274 000 sähköautoa – yli puolet kaikista maailmassa myydyistä sähköautoista sen jälkeen, kun allianssin ensimmäinen sähköauto, Nissan LEAF, lanseerattiin loppuvuodesta 2010.

 

*Ei CO2-päästöjä tai sääntelyn piiriin kuuluvia ilmansaasteita NEDC-ajosyklin aikana.

 

RENAULT-NISSAN-ALLIANSSI

Renault-Nissan-allianssi on strateginen yhteistyökumppanuus, jonka muodostavat Pariisissa pääkonttoriaan pitävä Renault sekä Nissan, jonka kotipaikka on Japanin Jokohamassa. Yhtiöiden myynti kattaa yhteensä noin kymmenen prosenttia automarkkinoiden maailmanlaajuisesta kokonaismyynnistä. Renault ja Nissan ovat olleet strategisia kumppaneita vuodesta 1999 alkaen. Vuonna 2014 ne myivät yhteensä 8,5 miljoonaa autoa lähes 200 maassa. Allianssi tekee strategista yhteistyötä myös muiden autonvalmistajien – kuten saksalaisen Daimlerin, kiinalaisen Dongfengin ja intialaisen Ashok Leylandin – kanssa. Se on lisäksi suurin omistaja yhteisyrityksessä, joka omistaa Venäjän suurimman autonvalmistajan, Ladaa valmistavan AVTOVAZin.

www.media.blog.alliance-renault-nissan.com

www.media.renault.com

www.nissan-newsroom.com

 

Yhteystiedot: 

 

Rachel Konrad                                                            Aline Henry

Renault-Nissan-allianssin viestintä                                  Renault-Nissan-allianssin viestintä

rachel.konrad@renault-nissan.com                                 aline.henry@renault-nissan.com

+33 (0)6 17 62 01 72                                                      +33 (0)6 03 09 51 97

 

###

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 185 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi, www.nissan.fi

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

 

Julkaisija: Nissan