Renault-Nissan osaksi kestävää kehitystä edistävää  World Business Council for Sustainable Development -järjestöä

 

21.7.2016

  • Jäsenyys korostaa Renault-Nissanin sitoutumista kestävään kehitykseen
  • Renault-Nissan pyrkii kohti mahdollisimman puhdasta ja turvallista liikennettä

Renault-Nissanista on tullut World Business Council for Sustainable Development -järjestön (WBCSD) uusin jäsen. Renault-Nissan yhdistää voimansa yli 200 kansainvälisen yrityksen kanssa, pyrkimyksenään edistää kestävää kehitystä.

 

Kestävän kehityksen edistäminen on yksi Renault-Nissan-allianssin toiminnan kulmakivistä. Renault-Nissan kehittää tulevaisuuden vaatimuksiin vastaavia autoja, keskittyen kuitenkin samalla sellaisten tuotteiden luomiseen, jotka tuovat mm. uudet turvallisuusjärjestelmät ja ympäristöystävälliset ratkaisut kaikkien saataville.

 

Renault-Nissan on maailman johtava sähköautovalmistaja. Se on myynyt yli 340 000 päästötöntä sähköautoa vuodesta 2010 alkaen. Lisäksi Renault-Nissan kehittää aktiivisesti mm. autonomista ajoa ja muita uuden sukupolven teknologioita, joiden avulla se pyrkii kohti visiotaan täysin puhtaasta ja turvallisesta liikenteestä.

 

Peter Bakker, WBCSD:n johtaja, toteaa: “Pyrkiessämme kohti mahdollisimman alhaisia hiilidioksidipäästöjä, on erittäin tärkeää, että autoteollisuuden johdossa on vahvoja, tulevaisuuteen katsovia johtajia. Odotamme innolla yhteistyötä Renault-Nissanin kanssa ja että pääsemme tarjoamaan ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Toivoaksemme asetamme uusia virstanpylväitä matkalla kohti kestävää kehitystä tukevaa autoteollisuutta.

 

Renault-Nissan jakaa WBCSD:n tavoitteen edistää kestävää kehitystä tukevaa yritystoimintaa ympäri maailman, ja sen tavoitteena on olla keskeisesä roolissa kestävän tulevaisuuden rakentamisessa niissä lähes 200 maassa, joissa se toimii.

 

 

 

 

###

 

 

 

The World Business Council for Sustainable Development
The World Business Council for Sustainable Delevopment (WBCSD) on globaali, ammattimaisesti johdettu organisaatio, joka koostuu yli 200 yrityksestä ja yhteistyökumppanista.  Organisaation ja sen jäsenten tavoitteena on edistää siirtymistä kohti kestävää yhteiskuntaa. WBCSD:n jäsenyritykset edustavat eri toimialoja ja kaikkia suuria markkinoita. Niiden yhteenlaskettu liikevaihto on yli 8,5 triljoonaa dollaria, ja niillä on yhteensä 19 miljoonaa työntekijää.

Lisätietoja organisaation www-sivuilta www.wbcsd.org 

 

 

Nissan Euroopassa
Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 14 500 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 635 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, kaupunkiautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka toimintaan 97 prosenttia käyttäjistä on tyytyväisiä ja jonka käyttäjistä 95 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 24 erilaista ja innovatiivista mallia, ja yhtiön tavoitteena on nousta Euroopan suosituimmaksi aasialaiseksi automerkiksi.
 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 185 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi, www.nissan.fi

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

 

Julkaisija: Nissan