• Suosittu sähköauto Nissan LEAF muuntautuu säihkyväksi joulukoristeeksi
  • Innovatiiviset Nissan e-Pedal ja B-mode ottavat energiaa talteen hidastettaessa sekä jarruttaessa ja siten pidentävät auton toimintamatkaa.
  • 18 000 kilometrin matkalla takaisin kerätyn energian määrä Nissan LEAFilla vastaa 20% keskimääräisen eurooppalaisen kotitalouden vuosittaista sähkön kokonaiskulutusta

PARIISI, Ranska (9.12.2019) - Tänä jouluna Nissan LEAF kulkee läpi kinosten säihkyvänä. Sen näyttävä joulukoristus on valaistu autosta takaisinkerätyllä jarrutusenergialla. Näyttävillä valoilla varustettu Nissan Christmas TREE tuo joulutunnelmaa ja esittelee järjestelmiä, jolla sähköauto ottaa talteen energiaa jarruttaessa tai vauhdin hidastuessa.

Kaksi ajotoimintoa edesauttavat energian takaisinkeräystä Nissan LEAFissa. Nissan LEAF e-Pedalin avulla kuljettaja voi lähteä liikkeelle, kiihdyttää, hidastaa ja pysäyttää vain yhtä poljinta käyttäen. E-Pedal auttaa autoa keräämään energiaa regeneratiivisella jarrutuksella. Auton liikkeestä syntyvää energiaa otetaan talteen jarrutuksen tai hidastamisen aikana ja kerätty energia kulkee suoraan takaisin LEAFin ajoakkuihin. Lisäksi LEAFin B-mode –ajotoiminto regeneroi energiaa perinteisen poljinjarrutuksen aikana.

Autossa on tuhansia LED-valoja, hohtavia joulupalloja ja jopa valaistu poro. Sädehtivä auto on muistutus ympäristötietoiselle kuljettajalle, miten järkevällä ajotavalla voi vaikuttaa energian takaisinkeräyksen määrään.

Keskimääräinen Nissan LEAF -kuljettaja regeneroi 744kWh* puhdasta energiaa 18 000 kilometrin ajomatkalla. Tämä energiansäästö vastaa 20 prosenttia keskimääräisen eurooppalaisen kotitalouden sähkönkulutuksesta.

Nissan LEAF regeneroi tarpeeksi energiaa **:

  • tunnin ajaksi 266 joulukuuselle, joissa on 700 hehkulamppua

  • tunnin käyttöaikaa 297 uunille

  • viiden tunnin käyttöaikaa 744 televisiolle

  • 10 783 talolle, joita valaisevat 1 000 LED-valoa viiden tunnin ajan

”Joulupukin ei pitäisi olla ainoa, jolla on juhlava kulkuväline. Halusimme tehdä Nissan LEAFista tähän vuoden aikaan sopivan ja samalla välittää tärkeän viestin”, kertoi Helen Perry, Head of Electric Vehicles, Nissan Europe.

”Toivomme, että tämä uniikki Nissan LEAF inspiroi ihmisiä uusiutuvan energian loputtomista eduista. Nissan LEAF lanseerattiin lähes 10 vuotta sitten Euroopassa ja Nissan on edelleen keskittynyt tarjoamaan kuluttajille kestävämmän elämäntavan sähköisen liikkuvuuden avulla” Helen Perry lisäsi.

* Ainutlaatuinen Nissan LEAF e-Pedal -teknologia ja B-mode regeneroivat energiaa jokaisella matkalla. Keskimääräinen Nissan LEAF -kuljettaja tuottaa 744 kWh puhdasta energiaa 18 000 km ajomatkalla. Tämä energiansäästö vastaa 20 prosenttia keskimääräisen eurooppalaisen kotitalouden kokonaiskulutuksesta, joka on noin 3 600 kWh vuodessa. Nissan LEAF -malleissa on joko 40 kWh tai 62 kWh akku, johon energiaa varastoidaan.

** Seuraavia lähteitä on käytetty laskettaessa keskimääräisiä energiankulutuksia:

Uuni - keskimääräinen uuni on 2500W

Joulukuusen valot - https://www.christmaslightsetc.com/pages/how-much-power.htm

TV - https://www.firstchoicepower.com/the-light-lab/energy-education/how-much-electricity-does-my-tv-use/

Ulkojouluvalot - https://www.homeadvisor.com/r/how-much-energy-christmas-lights-use/

Kuinka tekniikka toimii?

Kaksi Nissan LEAFin järjestelmää mahdollistavat energian takaisinkeräyksen. Nissan LEAF e-Pedal mahdollistaa auton liikkeellelähdön, kiihdyttämisen, hidastamisen ja pysähtymisen vain kaasupolkinta käyttäen. E-Pedal auttaa myös autoa keräämään energiaa regeneratiivisella jarrutuksella. Auton liikkeestä syntyvää energiaa otetaan talteen jarrutuksen tai liikkeen hidastumisen aikana, joka sitten kulkee suoraan takaisin LEAFin ajoakkuihin. E-Pedalin käyttö tarjoaa kuljettajalle pidemmän toimintamatkan tehokkaan energian takaisinkeräyksen sekä ennakoivan ja energiatehokkaan ajotavan avulla.

Mikäli kuljettaja ei halua ajaa e-Pedalilla, voidaan energian takaisinkeräystä hyödyntää myös valitsemalla ajotilaksi B-Mode.

Nissan LEAF on ainutlaatuinen ja ikoninen sähköauto, joita on nykyään lähes 150 000 kappaletta kaikkialla Euroopassa. Lisätietoja Nissan LEAFista ja sen älykkäästä jarrutekniikasta osoitteessa https://www.nissan-europe.com/

 

# # #

Nissan Motor Co., Ltd.
Nissan on maailmanlaajuisesti toimiva autonvalmistaja, jonka kattavaan tuotevalikoimaan kuuluu yli 60 automallia Nissan-, INFINITI- ja Datsun-merkeiltä. Nissan myi tilikauden 2017 aikana yli 5,77 miljoonaa autoa maailmanlaajuisesti, ja yhtiön liikevaihto oli 11,9 biljoonaa jeniä. 1. huhtikuuta 2017 yhtiö käynnisti "Nissan M.O.V.E. to 2022" -kuusivuotissuunnitelman, jonka tavoitteena on 30 prosentin vuosittaisen liikevaihdon kasvu tilikauden 2022 loppuun mennessä, sekä 2,5 biljoonan jenin kumulatiivinen vapaa kassavirta. "Nissan M.O.V.E. to 2022" -suunnitelman tavoitteena on myös kasvattaa yrityksen johtoasemaa sähköautojen valmistajana. Johtoaseman lippulaivana on Nissanin suunnittelema, valmistama ja markkinoima Nissan LEAF, maailman kaikkien aikojen myydyin täyssähköauto. Nissanin pääkonttori on Japanin Jokohamassa, ja yhtiö toimii seuraavilla kuudella pääliiketoiminta-alueella: Asia ja Oseania; Afrikka, Lähi-Itä ja Intia; Kiina, Eurooppa, Latinalainen Amerikka ja Pohjois-Amerikka. Nissan työllistää maailmanlaajuisesti 247 500 ihmistä. Yhtiö muodosti vuonna 1999 Renault-Nissan-allianssin ranskalaisen autonvalmistajan Renaultin kanssa ja vuonna 2016 Nissan osti 34 prosentin osuuden Mitsubishi Motorsista. Renault-Nissan-Mitsubishi on maailman suurin autoalan yhteenliittymä, joka myi yhteensä yli 10,6 miljoonaa autoa vuonna 2017.

Nissan Euroopassa
Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 16 000 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin vuonna 2018 noin 600 000 autoa: palkittuja crossover-malleja, hyötyajoneuvoja sekä Nissan LEAFia joka oli Euroopan myydyin täyssähköautoa vuonna 2018. Nissanin älykästä liikennettä koskeva Nissan Intelligent Mobility–visio tähtää päästöttömään ja kuolonuhrittomaan liikenteeseen. Visio toimii Nissanin ohjenuorana tuotteiden ja teknologiaratkaisujen kehittämisessä ja ohjaa yhtiön keskeisiä päätöksiä koskien autojen voimanlähteitä, niiden ajamista ja kuinka ne integroituvat osaksi yhteiskuntaa.

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 175 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. nissan.fi/

Lisätietoja tuotteistamme, palveluistamme ja sitoutumisestamme kestävän liikenteen kehitystyöhön saat nettisivuiltamme nissan-global.com. Voit myös seurata meitä Facebookissa, Instagramissa ja LinkedIn:ssä ja katsoa viimeisimmät videomme YouTubesta.

# # #

Lisätietoja:
Mika Särkelä, Communications Manager
Tel +358 (0)50 360 2430
MSarkela@nissan-europe.com

Julkaisija: Nissan