Nissan mahdollistaa uniikin road trip -seikkailun, jossa toimittaja Noora Shingler ja valokuvaaja Joonas Linkola ajavat Itämeren ympäri, 5200 km, Nissanin uudella täyssähköauto ARIYAlla.

Matka kestää 17 päivää ja reitti kulkee kahdeksan Itämeren maan halki. Toimittaja-kuvaaja -kaksikko sähköautoilee reitin Viro, Latvia, Liettua, Puola, Saksa, Tanska, Ruotsi ja Suomi.

Matkan tavoitteena on havahduttaa yleisö Itämeren alueen upeaan luontoon ja kaupunkeihin, sekä tarjoilla uusi road trip -reitti. "Moni ajaa esimerkiksi Ruotsin halki ja siitä alaspäin Keski-Eurooppaan autolla — jopa Välimerelle asti, mutta meitä kiinnostaa Itämeren ympäristö ja haluamme näyttää, mitä oman meremme rannikolta löytyy. Uskon, että into Itämeren suojeluun lähtee siitä, että tunnemme meremme paremmin ja tämä on tavallaan ensimmäinen askel: näyttää, mitä hienoja paikkoja löytyy rannikoilta" toteaa Shingler. "Kuvauslokaatioita etsiessä olen löytänyt ihan mielettömiä paikkoja, joista en ole tiennyt mitään — jopa Ruotsin rannikko tarjoaa isoja yllätyksiä" toimittaja toteaa.

Idea Itämeren kiertämiseen sähköautolla syntyi kesäkuussa 2022, kun Shingler ja Linkola olivat kuvauskeikalla Haminan saaristossa. "Eräs Nooran IG-seuraaja tiedusteli, missä olemme tarkalleen ottaen ja että voisimmeko julkaista tarkkoja paikkatietoja, jossa kuvaamme. Kuvauskeikalla oltiin Nissan Leafilla ja yhtäkkiä Noora sai vision, jossa yhdistyi sähköauto, road trip, Itämeri ja kartta — ja tässä sitä nyt ollaan" Linkola nauraa.

Sähköautojen edelläkävijänä Nissan on tuonut sähköautot kaikkien ulottuville jo yli 10 vuotta sitten ja näin ollut mahdollistamassa sähköautoilun yleistymistä. "Meille Nissanilla on tärkeää jatkaa tätä työtä, ja osoittaa että sähköautoilla voi tehdä upeita roadtrippejä pienillä päästöillä" sanoo Mika Särkelä Nissanilta.

Joonas Linkola on Suomen seuratuimpia valokuvaajia, jonka kuvat yhdistävät upealla tavalla ihmisen ja luonnon. 157 000 seuraajan IG-tilillään luonto näyttäytyy taianomaisena paikkana, jossa voi kokea henkeäsalpaavia seikkailuja. "Elämässä parasta on retket — ja hiljaiset hetket! valokuvaaja kiteyttää."

Noora Shingler on tunnettu vastuullisuusvaikuttajana ja kantaaottavana toimittajana, jolle Itämeren suojelu on erityisen rakas aihe. Kemikaalicocktail-mediaansa 15 vuotta pyörittänyt vaikuttaja haluaa havahduttaa yleisönsä meren pinnan alla tapahtuvaan luontokatoon ja merten tilaan ja on julkaissut IG-tilillään monia Linkolan ottamia kuvia, joissa itse poseeraa: "Tiedän, että somessa kuva on kaikki ja ettei vakavien aiheiden äärelle helposti pysähdytä. Siksi olen halunnut itse lähestyä työssäni Itämerta Joonaksen ottamien kuvien avulla ja kiinnittää ihmisten huomion siihen, miten upea meremme on. Kunpa Itämeri voisi tarjota hyvinvointia ja kauneutta ihmisille myös tulevaisuudessa".

Itämeriseikkailu toteutetaan sähköauto Nissan ARIYAlla, koska kaksikko haluaa näyttää, että sähköinen liikkuminen on mahdollista myös pidemmillä reiteillä. Ajorupeamat on suunniteltu ARIYAn akun ehdoilla: auton toimintasäde on 530 km ja päivässä on päätetty ajaa maksimissaan n. 400 km.

ARIYA on Nissanin uusi täyssähköinen lippulaiva, joka kiteyttää merkin osaamisen niin autojen turvallisuuden ja ajokokemuksen, kuin myös vastuullisuusajattelun osalta. Nissanin tavoitteena on olla vähiten päästöjä aiheuttava autonvalmistaja ja tavoitteeseen liittyy oleellisesti mm. valmistuksen energiankulutuksen pienentäminen.

Road tripin aikana Noora Shingler somettaa IG-tilillään siitä, miten seikkailu etenee, missä autoa ladataan, missä yövytään jne. Lopputulos julkaistaan kesän 2023 aikana pian avautuvalla Nissan Suomen IG-tilillä, jonne Shinglerin ja Linkolan road trip -vinkit kootaan kaikkien iloksi.

Lisätietoja löydät osoitteesta. www.nissan.fi/koe-nissan/itameriseikkailu-maata-pitkin.html

Nooran ja Joonaksen tilit:
@joonaslinkola
@noorashingler

Lisätiedot:

Mika Särkelä
msarkela@nissan-europe.com
+358-50-3602430

Noora Shingler
noora@kemikaalicocktail.fi
+358-40-8682696

Julkaisija: Nissan