• Kehityksen huippua edustava uusi akku pidentää e-NV200:n toimintamatkaa yhdellä latauksella yli 60 % – kuljetuskapasiteetista tinkimättä
  • e-NV200 on suunniteltu parantamaan ilmanlaatua kaupunkikeskustoissa ja mahdollistamaan täysin sähkökäyttöinen lähijakelu
  • Toimitukset asiakkaille alkavat Suomessa kesällä 2018

 

24.01.2018 – Nissanin mullistavassa, täysin sähkökäyttöisessä e-NV200-pakettiautossa yhdistyvät palkitun Nissan NV200 ‑pakettiauton ja maailman suosituimman sähköauton Nissan LEAFin parhaat ominaisuudet. Lopputuloksena on ajon aikana täysin päästötön kevyt hyötyajoneuvo, joka pitää sisällään runsaasti innovatiivista teknologiaa ja käytännöllisiä ominaisuuksia.

 

Nissan esittelee kevään aikana Euroopassa päivitetyn e-NV200-version, jonka toimintamatka yhdellä latauksella on peräti 60 % entistä pidempi uuden 40 kWh:n akun ansiosta. e-NV200:n kuormakapasiteetti on pysynyt samana pidemmästä toimintamatkasta huolimatta, ja yksivaihteiseen voimansiirtoon siirtyminen tekee ajamisesta entistäkin helpompaa ja turvallisempaa.

 

Alun perin vuonna 2014 lanseeratun Nissan e-NV200:n myynti on ylittänyt Euroopassa jo 15 000 auton rajan. Nissan Intelligent Mobility ‑tulevaisuudenvisiota täydellisesti ilmentävä uuden sukupolven malli ottaa askeleen edeltäjäänsä pidemmälle ja mullistaa sähkökäyttöisten kevyiden hyötyajoneuvojen markkinat entistä pidemmän toimintamatkan ja uusien yhteysominaisuuksien ansiosta.

 

Uutuusmalli on avainasemassa Nissanin pyrkiessä vähentämään jakelu- ja keräysautojen aiheuttamia CO2-päästöjä ja meluhaittoja kaupunkikeskustoissa. Auton toimintamatka yhdellä latauksella on yli sata kilometriä pidempi kuin aikaisemman sukupolven 24 kWh:n akulla. Se kattaa tyypillisten jakeluyritysten päivittäiset ajotarpeet erinomaisesti ja mahdollistaa täysin sähkökäyttöisen lähijakelun.

 

Gareth Dunsmore, Director, Electric Vehicle, Nissan Europe, toteaa: ”Ammattiliikenteellä on valtava vaikutus ilmanlaatuun ja ruuhkien muodostumiseen varsinkin kaupunkikeskustoissa. Nissan e-NV200 auttaa vähentämään ammattiliikenteen tuottamia CO2-päästöjä. Maailman johtavana sähköautojen valmistajana Nissan on sitoutunut auttamaan yrityksiä ja kuluttajia kestävämmän tulevaisuuden luomisessa. Nissan e-NV200 on avainasemassa tässä suhteessa.”

 

Uudistetulla 40 kWh:n akulla varustetun e-NV200:n toimitukset suomalaisille asiakkaille alkavat alku kesästä. Nissan ottaa jo vastaan tilauksia 2.ZERO-lanseerausversiosta, jota valmistetaan rajallinen määrä. 2.ZERO on saatavissa viisiovisena pakettiautona tai seitsenpaikkaisena Evalia-tila-autoversiona.

 

Uusi e-NV200 esittelyssä

 

Nissan e-NV200: täynnä innovatiivista teknologiaa

 

Uusi 40 kWh:n akku pidentää e-NV200:n toimintamatkan 280 kilometriin NEDC*-testisyklin mukaan mitattuna. Uudistettu e-NV200 kävi läpi myös uuden WLTP*-testauksen, jotta testattu toimintamatka vastaisi tarkemmin tosielämän käyttötilanteita. WLTP-testeissä toimintamatka yhdellä latauksella vaihteli yhdistetyn ajon 200 kilometristä jopa 301 kilometriin kaupunkiolosuhteissa. Tämä lukema merkitsee jopa 60 %:n lisäystä edellisen sukupolven malliin verrattuna. Kun tähän yhdistetään entistä laajempi eurooppalainen CHAdeMO-pikalatausverkosto, kuljettajat voivat ajaa huomattavasti entistä pitempiä päivittäisiä matkoja. e-NV200 hyödyntää samaa akkuteknologiaa kuin Euroopassa äskettäin lanseerattu uusi Nissan LEAF. Akun fyysinen koko ei ole kasvanut, joten kuormatilasta ja ‑kapasiteetista ei ole tarvinnut tinkiä lainkaan. Tämän ansiosta e-NV200 tekee täysin sähkökäyttöisestä lähijakelusta varteenotettavan vaihtoehdon kuljetusyrityksille kaikkialla Euroopassa.

 

Lisäksi auton voimalinja on miltei äänetön – mekaanista melua ja vaihteen vaihtoääniä ei ole. Välittömästi käytössä oleva maksimivääntö ja tasainen kiihtyminen tekevät kuljettajan työstä vaivatonta ja stressitöntä. Yksivaihteisen voimansiirron ja mäkilähtöavustimen ansiosta ajaminen on vieläkin helpompaa ja turvallisempaa.

 

Nissan e-NV200 on kuitenkin paljon enemmän kuin pelkkä sähkökäyttöinen kulkuneuvo. Itse asiassa se on liikkuva energiajärjestelmä, joka voi ainutlaatuisen kaksisuuntaisen latausteknologian ansiosta syöttää sähköenergiaa takaisin toimisto- tai yrityskäyttöön. Nissanin innovatiivisen Vehicle to Grid ‑teknologian ansiosta se voi jopa parantaa paikallisen sähköverkon vakautta palauttamalla ylimääräisen akkuenergian takaisin verkkoon.

 

Entistä enemmän monikäyttöistä tilaa

 

e-NV200 on saatavissa kahtena korimallina: pakettiautona ja e-NV200 Evalia ‑tila-autoversiona. Molemmissa versioissa on monikäyttöiset sisätilat, jotka mahdollistavat erilaiset säilytysratkaisut ja istuinjärjestelyt tarpeen mukaan. Myös lastaaminen on todella helppoa, sillä kuormalattia on vain 52 cm:n korkeudella maanpinnasta.

 

Kuormatilaa on 4,2 kuutiometriä, joten kyytiin mahtuu kaksi EUR-standardilavaa tai rahtia 701 kg:n painosta. Leveiden takaovien ja sivuliukuovien ansiosta lastaaminen käy nopeasti ja helposti. Etumatkustajan istuin voidaan taittaa alas pöydäksi, ja ohjaamossa on runsaasti käytännöllisiä säilytyslokeroita kuljettajan käden ulottuvilla.

 

e-NV200 Evalia on ihanteellinen ratkaisu henkilökuljetuksiin. Nerokkaan modulaarisen istuinjärjestelyn ansiosta myös matkatavaroille tai työkaluille jää reilusti tilaa. e-NV200 Evalia on tällä hetkellä ainoa täysin sähkökäyttöinen seitsenpaikkainen tila-auto Euroopan markkinoilla, joten se on täydellinen valinta esimerkiksi taksiyrityksille.

 

Uutta huipputeknologiaa ja liikkuvan toimiston tasoiset yhteydet

 

Nissan e-NV200:ssa on malliversiosta riippuen runsaasti hyödyllistä huipputeknologiaa, kuten peruutuskamera värinäytöllä, Bluetooth-valmius, älyavainjärjestelmä ja täysin integroitu navigointijärjestelmä, jonka yleistä käyttötuntumaa on parannettu edellisestä sukupolvesta.

 

NissanConnect EV ‑sovellus auttaa kuljettajaa organisoimaan työpäivänsä ja reittinsä paremmin. Älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella käytettävä sovellus mahdollistaa myös kuljettajaraporttien seurannan ja elektronisen kirjaamisen. Sovelluksen tai You+Nissan-verkkoportaalin kautta on myös mahdollista tarkistaa akun varaustaso ja etäohjata akun latausta tai ilmastointia. Kuljettaja näkee kaikki tärkeät tiedot, kuten akun varausta ja energiankäyttöä koskevat tiedot, myös selkeästi auton mittaristosta.

 

 

* NEDC/WLTP: tiedot vahvistetaan lopullisen tyyppihyväksynnän yhteydessä

Julkaisija: Nissan