• Uusi Nissan Charge -palvelu mahdollistaa sähköauton latauksen yli 100 000:lla latausasemalla ympäri Eurooppaa

  • Nissan Charge -sovelluksella käyttäjät voivat löytää ja navigoida latauspisteille ja ladata latauspisteillä

  • Käyttäjäportaali, useat maksuvaihtoehdot ja kilpailukykyinen hinnoittelu luovat saumattoman sähköauton latauskokemuksen

Nissan on julkaissut uuden sähköauton latauspalvelun, Nissan Chargen, joka on suunniteltu tekemään sähköauton omistamisesta entistä vaivattomampaa. Nissan Charge sovellus on kehitetty yhteistyössä Plugsurfingin kanssa, joka on Euroopan johtava sähköautojen latauspalvelu. Sovellus auttaa LEAFin omistajia paikallistamaan latauspisteet ja lataamaan yli 100 000:lla latauspisteellä Euroopassa vain yhdellä tilauksella, mikä tekee sähköauton reitin suunnittelusta ja auton lataamisesta entistä vaivattomampaa.

Kaikille uusille ja vanhoille LEAFeille saatava Nissan Charge mahdollistaa latauspisteiden löytämisen älypuhelinsovelluksella, joka on saatavana Applelle ja Androidille. Haut voi suodattaa automallin, latausnopeuden ja käyttötapojen mukaan, mahdollistaen parhaiden latauspisteiden löytymisen nopeasti.

Käyttäjät voivat paikallistaa valitsemansa latauspisteen sovelluksen avulla ja käyttää puhelintaan latauksen aloittamiseen ja päättämiseen, myös etänä siihen soveltuvilla latauspisteillä.

Nissan Charge on suunniteltu olemaan osana alati kasvavaa sähköauton omistajien yhteisöä, antaen käyttäjilleen vaihtoehdon antaa palautetta ja arvioita latauspaikoista sovellukseen, auttaen muita sähköautoilijoita matkan ja latauksen suunnittelussa.

Rekisteröityäkseen LEAFin omistajien tarvitsee vain ladata ilmainen sovellus ja luoda tili, mikä vaatii sähköpostiosoitteen ja salasanan, ajoneuvon VIN-numeron ja voimassa olevan debit- tai credit-kortin tai PayPal-tilin. Nykyiset LEAF asiakkaat voivat käyttää sovellusta tai käyttäjäportaalia ilmaisen latausavaimen tilaamiseen. Latausavain mahdollistaa latauksen käynnistämisen ja päättämisen latauspisteillä. Uudet LEAF asiakkaat saavat latausavaimen uuden auton mukana.

Helen Perry, Head of Electric Vehicles, Nissan Europe: ”Nissan Charge on seuraava askel sähköauton omistajakokemuksen parantamisessa. Liittämällä käyttäjät osaksi latausverkkoa kaikki tieto sähköauton lataamisesta on käden ulottuvilla.”

Uusi palvelu parantaa Nissan LEAFin viehätystä Nissan Intelligent Mobility:n keulakuvana. Laajennetussa Nissan LEAF mallistossa on nyt myös Nissan LEAF e+, jonka 62 kWh akulla pääsee jopa 385 kilometriä yhdellä latauksella. Uudessa mallissa on myös useita ajoteknologioita, kuten ProPILOT ohjausavustimella ja kaistavahdilla, ProPILOT Park pysäköintiin ja e-Pedal yhdellä polkimella ajamiseen.

Vuoden 2019 päivityksen myötä Nissan LEAFissa on edistyksellinen NissanConnect, jossa on Apple CarPlay®, AndroidAuto®* ja päivitetty navigointi TomTom premium liikennetiedoilla.

Nissan Charge on nyt saatavana Saksassa ja Italiassa. Palvelu esitellään Belgiassa, Alankomaissa, Luxemburgissa, Isossa-Britanniassa, Espanjassa, Portugalissa, Itävallassa, Svetisissä, Tanskassa, Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Puolassa, Tsekissä, Unkarissa ja Slovakiassa myöhemmin 2019 ja 2020.

Vuonna 2010 lanseerattu Nissan LEAF on maailman myydyin sähköauto yli 430 000 myydyllä autolla.

* AndroidAuto® ei ole toistaiseksi saatavana Suomessa

# # #

Nissan Motor Co., Ltd.

Nissan on maailmanlaajuisesti toimiva autonvalmistaja, jonka kattavaan tuotevalikoimaan kuuluu yli 60 automallia Nissan-, INFINITI- ja Datsun-merkeiltä. Nissan myi tilikauden 2017 aikana yli 5,77 miljoonaa autoa maailmanlaajuisesti, ja yhtiön liikevaihto oli 11,9 biljoonaa jeniä. 1. huhtikuuta 2017 yhtiö käynnisti "Nissan M.O.V.E. to 2022" -kuusivuotissuunnitelman, jonka tavoitteena on 30 prosentin vuosittaisen liikevaihdon kasvu tilikauden 2022 loppuun mennessä, sekä  2,5 biljoonan jenin kumulatiivinen vapaa kassavirta. "Nissan M.O.V.E. to 2022" -suunnitelman tavoitteena on myös kasvattaa yrityksen johtoasemaa sähköautojen valmistajana. Johtoaseman lippulaivana on Nissanin suunnittelema, valmistama ja markkinoima Nissan LEAF, maailman kaikkien aikojen myydyin täyssähköauto. Nissanin pääkonttori on Japanin Jokohamassa, ja yhtiö toimii seuraavilla kuudella pääliiketoiminta-alueella: Asia ja Oseania; Afrikka, Lähi-Itä ja Intia; Kiina, Eurooppa, Latinalainen Amerikka ja Pohjois-Amerikka. Nissan työllistää maailmanlaajuisesti 247 500 ihmistä. Yhtiö muodosti vuonna 1999 Renault-Nissan-allianssin ranskalaisen autonvalmistajan Renaultin kanssa ja  vuonna 2016 Nissan osti 34 prosentin osuuden Mitsubishi Motorsista.  Renault-Nissan-Mitsubishi on maailman suurin autoalan yhteenliittymä, joka myi yhteensä yli 10,6 miljoonaa autoa vuonna 2017.

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 16 000 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin vuonna 2018 noin 600 000 autoa: palkittuja crossover-malleja, hyötyajoneuvoja sekä maailman suosituinta täyssähköautoa Nissan LEAFia, joka oli Euroopan myydyin täyssähköauto vuonna 2018. Nissanin älykästä liikennettä koskeva Intelligent Mobility -visio tähtää päästöttömään ja kuolonuhrittomaan liikenteeseen. Visio toimii Nissanin ohjenuorana tuotteiden ja teknologiaratkaisujen kehittämisessä ja ohjaa yhtiön keskeisiä päätöksiä koskien autojen voimanlähteitä, niiden ajamista ja kuinka ne integroituvat osaksi yhteiskuntaa.

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti­- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 175 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. nissan.fi/

Lisätietoja tuotteistamme, palveluistamme ja sitoutumisestamme kestävän liikenteen kehitystyöhön saat  nettisivuiltamme nissan-global.com. Voit myös seurata meitä Facebookissa, Instagramissa ja LinkedIn:ssä ja katsoa viimeisimmät videomme YouTubesta.

# # #

Lisätietoja:

Mika Särkelä, Communications Manager
Tel +358 (0)50 360 2430

msarkela@nissan-europe.com

Julkaisija: Nissan