• Kehittynyt hybridivoimalinja yhdistää ajamisen hauskuuden erinomaiseen tehokkuuteen ja pienempiin päästöihin
  • Kulutus ja päästöt: 5.0-5.2 l/km* ja 114-117 g/km*
  • Toimitukset asiakkaille alkavat elokuussa

PARIISI, Ranska – Nissanin malliston sähköistyminen jatkuu, kun ikoninen Nissan Juke, kompakti crossover, esitellään kehittyneellä hybridivoimalinjalla varustettuna. Auto on asiakkaiden tilattavissa elokuusta alkaen.

Nissan Juke hybridi tarjoaa edistyneen hybridivoimalinjan ansiosta hyvän suorituskyvyn yhdistettynä pienempiin päästöihin sekä kulutukseen.

Juke hybridi pitää sisällään uuden polttomoottorin, joka on suunniteltu erityisesti hybrideitä varten. Se tuottaa tehoa 69 kW (94hp) ja 148 Nm vääntöä, sähkömoottorin tuottaessa lisätehoa 36 kW (49hp) ja 205 Nm vääntöä.

Sähköistetyt komponentit pitävät sisällään myös 15 kW suurjännitteisen generaattorin, inventterin sekä 1,2 kW nestejäähdytteisen akun. Tuloksena syntyy voimalinja, joka tuottaa 25 % enemmän tehoa kuin tämänhetkinen polttomoottori, polttoaineenkulutuksen ollessa kaupunkiajossa jopa 40 % vähemmän ja yhdistetyssä ajossa jopa 20 % vähemmän.

Kaikenkaikkiaan Nissan Juke hybridin arvioitu polttoaineenkulutus on 5,0-5,2 l/km, päästöjen ollessa ainoastaan 114-117 g/km.*

Avainasemassa Nissan Juke hybridin ajokokemuksessa on sen kehittynyt matalakitkainen monitilainen vaihdelaatikko, joka pystyy hyödyntämään optimaalisen tehon sähkö- ja polttomoottorille erikseen sekä molemmille yhdessä. Liikkeellelähtö tapahtuu aina sähköllä ja vaihteisto pystyy hyödyntämään täyssähköistä koko ensimmäisen vaihteen ajan.

Vaihteisto käyttää Nissanin moottoriurheilusta saamaa tietotaitoa hyödyntääkseen joko polttomoottorin tai sähkömoottorinvoimaa, tai niiden yhdistelmää. Kahta sähkömoottoria käytetään yhdessä synkronoimaan vaihteisto, jotta voidaan varmistaa tasainen, yhtenäinen ja reagoiva kiihdytys.

Nissan Juke hybridista löytyy Nissanin e-Pedal-Step-järjestelmä, jonka myötä autoa voidaan ajaa vain kaasupolkimella. Kun jalka nostetaan kaasupolkimelta, auto aloittaa maltillisen jarruttamisen (0,15g saakka) ja hidastaa vauhdin noin 5 km/h. E-pedal-Step-järjestelmän myötä kuljettajan työmäärä vähenee kaupunkiajossa ja ajokokemuksesta tulee pehmeä ja rentouttava. Näin saadaan myös maksimoitua hybridiakun regenerointimahdollisuudet ja entisestään parannetaan sähköautoilun kokemusta.

Christian Costaganna, Managing Director, Nissan Nordic Europe lisää: “Olemme innoissamme kasvattaessamme Nissan Juke mallistoa hybridimallilla. Responsiivisuus yhdistyy Nissan Juken nautinnolliseen ajokokemukseen. Parannukset suorituskykyyn tulevat esiin etenkin kaupunkiajossa. Nissan Juke -asiakkaat tulevat rakastamaan sitä.”
Elokuusta alkaen asiakkaat voivat vierailla Nissanin verkkosivuilla ja tutustua erilaisiin Juke hybridi versioihin sekä halutessaan ennakkotilata sen.

Suomessa toimitukset uudesta Nissan Jukesta alkavat elokuussa

Lukeaksesi lisää Nissan Jukesta ja ennakkotilauksesta vieraille sivulla: https://www.nissan.fi/“Nissanin sähköistyminen kiihtyy ja myöhemmin tänä vuonna tuleva Nissan Juke edustaa yhtä merkkipaalua strategisen tavoitteemme saavuttamisessa – täysin sähköistetty mallisto vuoteen 2023 mennessä” sanoo Leon Dorssers, Senior Vice President, Region Marketing & Sales, Nissan AMIEO region.

* Yllä olevat erittelyt, päästöt ja kulutusdatat ovat arvioita ja tarvitsevat hyväksynnän. Mallien nimet, varustelut ja erittelyt saattavat erota alueesta riippuen.

 

# # #

Nissan Motor Co., Ltd. 
Nissan on maailmanlaajuinen ajoneuvovalmistaja, joka myy yli 60 mallia Nissan-, INFINITI- ja Datsun-tuotemerkeillä. Tilikaudella 2018 yhtiö myi 5,52 miljoonaa ajoneuvoa maailmanlaajuisesti, ja sen liikevaihto oli 11,6 biljoonaa jeniä. Nissanin maailmanlaajuinen pääkonttori Yokohamassa Japanissa hallinnoi toimintaa kuudella alueella: Aasiassa ja Oseaniassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Intiassa, Kiinassa,  Euroopassa, Latinalaisessa Amerikassa sekä Pohjois-Amerikassa. Nissan on tehnyt yhteistyötä ranskalaisen autovalmistaja Renaultin kanssa vuodesta 1999 alkaen ja hankki 34 prosentin osuuden Mitsubishi Motorsista vuonna 2016. Renault-Nissan-Mitsubishi-allianssin yhteenlaskettu myynti oli 10,76 miljoonaa ajoneuvoa kalenterivuonna 2018

Nissan Euroopassa
Nissan on yksi suurimmista Euroopan ulkopuolisista valmistajista Euroopassa, ja se työllistää yli 16 000 työntekijää suunnittelussa, tutkimuksessa ja kehityksessä, valmistuksessa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Vuonna 2019 Nissanin tehtaat Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä tuottivat noin 465 000 ajoneuvoa, mukaan lukien palkitut crossoverit, hyötyajoneuvot ja täyssähköinen Nissan LEAF. Nissanin tavoitteena on saavuttaa nollapäästöt ja nolla kuolemantapausta liikenteessä Nissan ajoneuvoissa, hyödyntäen Nissanin Intelligent Mobility teknologioita. Tämä kokonaisvaltainen lähestymistapa tulevaisuuden liikkumiseen ohjaa Nissanin tulevien mallien suunnittelua sekä yrityksen päätöksiä siitä, kuinka autoilla ajetaan, minkälaisia voimalinjoja niissä käytetään ja miten autot integroituvat yhteiskuntaan.

Nissan Nordic Europe Oy
Nissan Nordic Europe Oy on maahantuoja sekä myynti ja markkinointi yhtiö, joka edustaa Nissania Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa, Latviassa sekä Liettuassa. Yrityksellä on noin 175 työntekijää ja sen pääkonttori sijaitsee Espoossa.

Lisätietoja tuotteistamme, palveluistamme ja sitoutumisestamme kestävään liikkumiseen löydät osoitteesta nissan-global.com. Voit myös seurata meitä on FacebookInstagramTwitter sekä LinkedIn ja katsoa kaikki uusimmat videomme YouTube.

Yhteystiedot
Mika Särkelä
Msarkela@nissan-europe.com

Julkaisija: Nissan