• Euroopan eniten myyty crossover-malli Nissan Qashqai on nyt saatavissa uudella NissanConnect-järjestelmällä varustettuna
  • Täysin uusi tietoviihdejärjestelmä mahdollistaa kuljettajan ja auton saumattoman ja intuitiivisen yhteistoiminnan
  • Uusi järjestelmä tarjoaa entistä paremman käyttökokemuksen ääniohjauksen, mukautettavan aloitusnäytön, yhden rivin haun ja Find My Car ‑toiminnon ansiosta
  • Apple CarPlay ja Android Auto kuuluvat vakiovarusteluun Acenta-tasosta alkaen
  • Järjestelmä mahdollistaa OTA (Over The Air) ‑kartta- ja ohjelmistopäivitykset älypuhelimen tai Wi-Fin välityksellä

Qashqai-crossoveriin on nyt saatavissa Nissanin täysin uusi NissanConnect-tietoviihdejärjestelmä, joka sisältää monia huomattavasti paranneltuja toimintoja.

Uusi NissanConnect on kehityksen huippua edustava järjestelmä, joka tekee kuljettajan ja auton välisestä suhteesta entistä tiiviimmän. Järjestelmän etuihin kuuluvat älypuhelimen saumaton ja intuitiivinen integrointi osaksi autoa sekä mahdollisuus ladata kartta- ja ohjelmistopäivityksiä OTA (Over The Air) ‑periaatteella suoraan verkosta. Apple CarPlay- ja Android Auto ‑toiminnallisuudet ovat vakiovaruste kaikissa Qashqain varustetasoissa Visia-perustasoa lukuun ottamatta.

Asiakkaille suositellaan myös täysin uuden Door to Door Navigation ‑mobiilisovelluksen lataamista älypuhelimeen. Sovellus mahdollistaa vieläkin laajemmat toiminnot, kuten reitin suunnittelun etukäteen älypuhelimessa ja lähettämisen suoraan autoon, jolloin järjestelmä voi aloittaa reittiohjeiden antamisen heti, kun moottori käynnistetään.

Uuteen NissanConnect-järjestelmään on integroitu myös TomTom Premium Traffic ‑palvelu, joka optimoi matka-ajan antamalla erittäin tarkkoja reaaliaikaisia liikennetietoja.

Uutta NissanConnect-järjestelmää hallitaan kojelaudan keskelle sijoitetun seitsentuumaisen kosketusnäytön kautta. Järjestelmän fyysinen koko ei ole muuttunut, mutta siinä on vähemmän näppäimiä ja enemmän monieletoimintoja. Järjestelmässä on seuraavat uudet ominaisuudet:

-      Yhden rivin haku: tämä navigointijärjestelmän uutuusominaisuus nopeuttaa ja helpottaa määränpään etsintää.
-      Personalisointi: aloitusnäyttö on täysin mukautettavissa ”vedä ja pudota” ‑periaatteella, joten käyttäjä voi määrittää haluamansa oikotiet usein käyttämiinsä toimintoihin.
-      Puheohjaus: puheluiden soittaminen, viestien kuunteleminen ja musiikin toistaminen käy helposti äänikomennoilla, jotka saadaan käyttöön uudistetuilla ohjauspyöränäppäimillä.
-      Apple Carplay ja Android Auto: vakiovaruste Qashqain Acenta-, N-Connecta-, Tekna- ja Tekna+-varustetasoissa
-      3D-kartat: tämä vakiotoiminto selkeyttää karttanäkymää ja mahdollistaa sen suurentamisen tai pienentämisen monieleillä.
-      Find My Car: käyttäjä voi merkitä pysäköintipaikan siirtäessään navigoinnin takaisin älypuhelimeen määränpäähän kävelyä varten.
-      TomTom Premium Traffic: Tarkat reaaliaikaiset liikennetiedot mahdollistavat reitin uudelleenlaskennan tien päällä ja matka-ajan pitämisen aina mahdollisimman lyhyenä. Palvelu on ilmainen viiden vuoden ajan ja siirrettävissä auton myöhemmille omistajille.
-      Door to Door Navigation ‑mobiilisovellus: Käyttäjä voi hyödyntää uuden NissanConnect-järjestelmän kaikki ominaisuudet lataamalla tämän apin älypuhelimeensa Apple Storesta tai Google Play -palvelusta.
-      Reitin suunnittelu etukäteen ja määränpään lähetys autoon: Door to Door Navigation ‑sovelluksen avulla käyttäjä voi valita määränpään älypuhelimessa kotona tai töissä ja lähettää sitten valmiin reitin Qashqaihin. Järjestelmä aloittaa reittiohjeiden antamisen heti, kun moottori käynnistetään.
-      OTA-ohjelmisto- ja karttapäivitykset: käyttäjä voi ladata päivitykset Wi-Fi-yhteyden tai älypuhelimen datayhteyden välityksellä.

Myös järjestelmän mittaristonäyttö, joka on sijoitettu kuljettajan silmien eteen mittaritaulujen väliin, on suunniteltu uusiksi. Se näyttää nyt lisätietoja saapuvista puheluista ja tekstiviesteistä sekä vaiheittaiset reittiohjeet.

Huomautuksia julkaisijoille

Apple CarPlay on Apple Inc:n tavaramerkki. Android Auto on Google Inc:n rekisteröity tavaramerkki.

Android Auto ja Apple CarPlay eivät ole käytettävissä kaikissa Euroopan maissa syistä, joihin Nissan ei voi vaikuttaa. Uusi NissanConnect-järjestelmä tukee näitä toimintoja, mikäli ne ovat käytettävissä. 

###

Nissan Euroopassa
Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 000 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 640 000 autoa: palkittuja crossover-malleja, hyötyajoneuvoja sekä maailman suosituinta täyssähköautoa Nissan LEAFia. Nissanin älyliikennettä koskeva Intelligent Mobility -visio tähtää päästöttömään ja kuolonuhrittomaan liikenteeseen. Visio toimii Nissanin ohjenuorana tuotteiden ja teknologiaratkaisujen kehittämisessä ja ohjaa yhtiön keskeisiä päätöksiä koskien autojen voimanlähteitä, niiden ajamista ja kuinka ne integroituvat osaksi yhteiskuntaa. Nissanin tavoitteena on nousta Euroopan suosituimmaksi aasialaiseksi automerkiksi.

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 185 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä.

www.newsroom.nissan-europe.com/fi, nissan.fi., www.facebook.com/NissanSuomi

###

Lisätietoja:
Mika Särkelä
Tel+358 (0)10 77 05 356
MSarkela@nissan-europe.com

Julkaisija: Nissan