• Täysin uuden ARIYAn ja X-Trail e-POWERin tulokset osoittavat Nissanin sitoutumisen turvallisuuteen
  • Euro NCAP -luokitukset vahvistettiin myös Juke Hybridille ja Qashqai e-POWERille
  • Nissanin sitoutuminen ajoneuvojen turvallisuuteen sähköistetyissä crossovereissa osoittaa, että yritys on sitoutunut kestävään kehitykseen puhtaamman, turvallisemman ja osallistavamman mailman kautta.

Espoo – Euro NCAP julkaisi viimeisimmässä ajoneuvojen turvallisuusluokituksessa Nissanin uusimpien sähköistettyjen mallien, täyssähköauto ARIYAn ja X-Trail e-POWERin viiden tähden tulokset.

Juken ja Qashqain nykyiset viiden tähden luokitukset on laajennettu kattamaan myös hybridi- ja e-POWER -versiot. Nissan tarjoaa nyt erinomaisen valikoiman täyssähköautoja ja sähköitettyjä crossovereita viiden tähden Euro NCAP -luokituksilla.

Aikuisen matkustajan luokitus

Aikuisen matkustajan turvaluokituksessa sekä ARIYA, että X-Trail saavuttivat korkeat tulokset, ARIYA tulos 86%  ja X-Trail 91%. Vaikka ajoneuvot on rakennettu eri perusrakenteelle, on niillä sama turvallisuusfilosofia. Molempien ajoneuvojen matkustajan turvallisuuden kannalta tärkeät alueet on rakennettu erittäin lujasta teräksestä. Tämä parantaa jäykkyyttä, sallien täten iskun voiman imeytymisen ja pienentymisen ennen sen vaikutusta matkustajiin. Keskiturvatyynyn lisääminen molempiin ajoneuvoihin estää kuljettajan ja etupenkin matkustajan päiden iskeytymisen toisiinsa sivutörmäyksen sattuessa. Luokituksen sivutörmäyspisteet olivat molemmilla ajoneuvoilla erinomaiset; ARIYA 14.9 ja X-Trail 16. 

Lapsimatkustajan luokitus

Lasten turvallisuuden osalta molemmat ajoneuvot saavuttivat lähes identtiset arvosanat: ARIYA 89 prosenttia ja täysin uusi X-Trail 90 prosenttia. Lapsimatkustajien törmäystestissä, joka perustuu 6- ja 10-vuotiaisiin lapsiin, X-Trail saavutti peräti 23,3 pistettä mahdollisesta 24:stä. Tämä on hyvä esimerkki lapsimatkustajien erinomaisesta suojauksesta. ARIYA saavutti 22,9 pistettä samalla asteikolla. Molemmat ajoneuvot saavuttivat myös täydet 12 pistettä lasten turvajärjestelmien (CRS) osalta.  

Jalankulkijoiden ja muiden tienkäyttäjien luokitus

Testausluokassa, jossa arvioidaan ajoneuvon kykyä tunnistaa ja varoittaa kuljettajia jalankulkijoista tai muista tienkäyttäjistä, täysin uusi X-Trail saavutti 70% kokonaispistemäärän. Samassa arvioinnissa ARIYA saavutti 74%. Molemmissa ajoneuvoissa on useita turvallisuusteknologioita, mm. Hätäjarrustustoiminto jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tunnistuksella, joka varoittaa kuljettajaa ja jarruttaa, jos auto ennakoi törmäyksen toiseen ajoneuvoon, jalankulkijaan tai pyöräilijään. Samoin Liikkuvien kohteiden tunnistus varoittaa kuljettajalle vaikeasti havaittavasta esineestä ajoneuvon lähellä.

Turvallisuusavustimet

Euro NCAP painottaa, että onnettomuuksien ennaltaehkäisy on aina parempi vaihtoehto, joten se arvostaa korkealle teknologiat, jotka auttavat kuljettajaa välttämään onnettomuuksia.

Nissan Intelligent Mobility-teknologioiden ansiosta molemmat ajoneuvot saavuttivat erinomaisen tuloksen tässä kategoriassa; X-Trail 95% ja ARIYA 93%. Tarjolla on kattava valikoima älykkäitä teknologioita, mukaan lukien Ennakoiva peräänajovaroitin, joka tunnistaa edellä ajavan auton hidastamisen ja alkaa jarruttaa itsenäisesti.

Molemmista malleista löytyy Kuolleenkulman avustin, joka havaitsee viereisellä kaistalla, kuljettajan kuolleessa kulmassa ajavan auton ja ohjaa ajoneuvon takaisin omalle kaistalleen. Se seikka, että täysin uusi X-Trail, sekä ARIYA saavuttivat lähes identtiset pisteet Turvallisuusavustimien kategoriassa, kuvastaa Nissanin strategiaa tuoda huippuluokan turvallisuusteknologiat mahdollisimman laajasti saataville kaikissa malleissaan. Samankaltaisuudet myös muissa testatuissa kategorioissa kahden nyt testatun mallin välillä korostavat tätä seikkaa.

Täysin uuden X-Trailin ja ARIYAn vahvat suoritukset ovat linjassa Qashqain vuonna 2021 saavuttamalle täydelle 5 tähden tulokselle. Qashqai ja X-Trail on molemmat rakennettu samalle Alliance CMF-C -perusrakenteelle.

Juke Hybrid-mallin sekä Qashqai e-POWER-mallin esittelyn jälkeen Euro NCAP on vahvistanut, että kyseisten ajoneuvojen luokitus ei muutu aiemmasta, koska ne tarjoavat samantasoisen suojan, kuin perinteisillä voimansiirtolinjoilla varustetut versiot.

David Moss, Senior Vice President, Regional Research & Development, AMIEO, sanoo: "Se, että molemmat X-Trail ja ARIYA suoriutuivat erinomaisesti Euro NCAP luokituksessa, vaikka ne on rakennettu eri perusrakenteelle, osoittaa Nissanin korkeat turva vaatimukset läpi malliston. Kaikkien ajoneuvojemme kehittäminen alkaa laadukkaalla korisuunnittelulla, jossa käytetään edistyneitä materiaaleja ja valmistustekniikoita erinomaisen rakenteellisen vahvuuden varmistamiseksi. Tätä täydentävät edistyneet turvallisuusteknologiamme, jotka toimivat ikäänkuin toisena silmäparina kuljettajalle, tunnistaen mahdolliset vaarat ja avustaen kuljettajaa välttämään onnettomuudet."

David Moss lisää: "Euro NCAP:in kattava ja tunnustettu testaus- ja luokitusohjelma todella antaa kuluttajille mahdollisuuden ymmärtää omistautumisemme turvallisuuteen ja sen, kuinka vakavasti suhtaudumme asiakkaidemme hyvinvointiin"

Euro NCAP on testannut autoja itsenäisesti vuodesta 1997 lähtien ja arvioinut useimmat myyntiin tulevat uudet mallit jatkuvasti kehittyvien kriteeriensä mukaisesti. Sen lisäksi, että organisaatio testaa autojen todellista fyysistä vahvuutta erilaisissa simuloiduissa törmäyksissä, se myös testaa ja pisteyttää turvallisuusteknologioita, joilla voidaan ehkäistä onnettomuuksia.

Täysin uuden Nissan X-Trailin Euro NCAP arviointi kokonaisuudessaan löytyy täältä ja Nissan ARIYAn arviointi täältä

Vastaavasti linkit videomateriaalin Euro NCAP testauksesta löytyvät täältä: ARIYAX-Trail

# # #

Nissan Nordic Europe Oy
Nissan Nordic Europe Oy on maahantuoja sekä myynti ja markkinointi yhtiö, joka edustaa Nissania Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa, Latviassa sekä Liettuassa. Yrityksellä on noin 175 työntekijää ja sen pääkonttori sijaitsee Espoossa.

Lisätietoja tuotteistamme, palveluistamme ja sitoutumisestamme kestävään liikkumiseen löydät osoitteesta nissan-global.com. Voit myös seurata meitä on FacebookInstagramTwitter sekä LinkedIn ja katsoa kaikki uusimmat videomme YouTube.

Yhteystiedot
Mika Särkelä
Msarkela@nissan-europe.com

Julkaisija: Nissan