• Nissan julkistaa toisen ja kolmannen uuden sähköauton Ison-Britannian tehtaalleen
  • Täyssähköiset mallit Nissanin lippulaivamalli Qashqaista, Jukesta ja LEAFistä vahvistettiin
  • Nissanin sitoutuminen täyssähköautoihin mahdollistaa jopa kolmen miljardin punnan investoinnin kolmeen uuteen malliin, tuotantoon sekä infrastruktuuriin
  • Tulevat mallit saavat inspiraationsa Hyper Urban-, Hyper Punk- ja Chill-Out-konsepteista

SUNDERLAND, UK - Nissan kiihdyttää eteenpäin päästötöntä tulevaisuutta kohti vahvistettuaan, että kaikki kolme Nissanin Ison-Britannian tehtaalla valmistettavaa mallia ovat täyssähköisiä.

Tämänpäiväinen ilmoitus tarkoittaa, että Sunderlandissa sijaitseva EV36Zero-hub, Nissanin tulevaisuuden sähköautotuotannon keskittymä pitää sisällään kolme jättiläistehdasta ja jopa kolmeen miljardiin puntaan nousevat investoinnit sekä kolmen uuden sähköautomallin valmistuksen– hieno uutinen Nissanin 7 000 työntekijälle Isossa-Britanniassa ja 30 000 työpaikalle Nissanin Ison-Britannian toimitusketjussa.

Projekti ei sisällä ainoastaan uusia täyssähköisiä versioita Nissanin lippulaiva Qashqai - ja JUKE -crossover-malleista, vaan Nissan vahvistaa tänään myös, että kolmas Ison-Britannian tuotantoon suunniteltu ajoneuvo on seuraavan sukupolven Nissan LEAF, auto, joka saattoi alulle autoteollisuuden sähköistymisen.

Sekä ajoneuvojen että akkujen valmistus saa voimansa EV36Zero Microgridistä, joka yhdistää Nissanin tuuli- ja aurinkovoimalat ja pystyy toimittamaan täysin uusiutuvaa sähköä Nissanille ja sen kumppaneiden käyttöön.

Nissanin pääjohtaja Makoto Uchida ilmoitti tänään suunnitelmasta Sunderlandin tehtaan kollegoille: "Jännittävät sähköautot ovat hiilineutraaliuden saavuttamista koskevien suunnitelmiemme ytimessä. Kun eurooppalaisista avainmalleistamme on tulossa täyssähköisiä versioita, kiihdytämme kohti uutta aikakautta Nissanille, teollisuudelle ja asiakkaillemme.

EV36Zero-projekti asettaa Sunderlandin tehtaamme, Ison-Britannian kaikkien aikojen suurimman autotehtaan, tulevaisuuden visiomme ytimeen. Se tarkoittaa, että Ison-Britannian tiimimme suunnittelee ja valmistaa tulevaisuuden ajoneuvoja ja ohjaa meitä kohti Nissanin täyssähköistä tulevaisuutta Euroopassa."

Tämänpäiväinen ilmoitus on linjassa Nissanin aiemmin kertoman strategian kanssa, jonka mukaan kaikki sen uudet mallit Euroopassa ovat tästä lähtien täyssähköisiä ja että sen eurooppalaisen henkilöautovalikoiman odotetaan olevan täyssähköisiä vuoteen 2030 mennessä. Ilmoitus tukee vahvasti myös Nissanin Ambition 2030 -visiota tulla entistäkin vastuullisemmaksi yritykseksi, joka ajaa kohti puhtaampaa, turvallisempaa ja osallistavampaa maailmaa.

Ison-Britannian pääministeri Rishi Sunak sanoi: "Nissanin investointi on valtava luottamuksen osoitus Ison-Britannian autoteollisuudelle, joka jo nyt edistää talouttamme 71 miljardia puntaa vuodessa. Tämä hanke turvaa epäilemättä Sunderlandin tulevaisuuden Ison-Britannian Piilaaksona sähköajoneuvojen innovaatiolle ja valmistukselle."

KOLME UUTTA SÄHKÖAUTOA

Nissanin viimeisin investointi sisältää jopa 1,12 miljardin punnan investoinnin sen toimintoihin Isossa-Britanniassa. Tämä pitää sisällään investointeja myös laajemmin toimitusketjuun ja tuotekehitystoimintaan sekä kahden tänään julkistetun uuden mallin valmistukseen. Mukana on myös laitosten ja valmistusprosessien parannukset, koulutus sekä työkaluvalmistus toimittajille. Tämä on seuraava askel Nissanin EV36Zero strategiassa ja seuraa jo aimmin ilmoitettua 423 miljoonan punnan investointia EV36Zeron ensimmäistä tulevaisuuden sähköautoa varten.

Nämä kolme uutta sähköautoa päivittävät nykyisinkin Sunderlandin tehtaalla valmistettavat ikoniset mallit sähköisiksi:

  • Nissan Qashqai – alkuperäinen crossover, joka edustaa viidesosaa Isossa-Britanniassa valmistetuista autoista.
  • Nissan JUKE – sääntöjä rikkova kompakti crossover, jota on myyty yli miljoona kappaletta.
  • Nissan LEAF - maailman ensimmäinen massamarkkinoiden sähköauto, jota on valmistettu yli neljännesmiljoona kappaletta Sunderlandissa.

Kolme tulevaa mallia saavat inspiraationsa jännittävistä täysin sähköisistä konseptimalleista, joista kaksi paljastettiin äskettäin Japan Mobility Showssa:

  • Nissan Hyper Urban -konsepti, crossover sähköauto, jolle on ominaista tyylikäs ja moderni estetiikka.
  • Nissan Hyper Punk -konsepti, täyssähköinen kompakti crossover, jonka ulkonäön määrittelevät monitahoiset ja monikulmaiset pinnat.
  • Nissan Chill-Out -konsepti, julkistettu vuonna 2021 inspiraationa tulevalle Sunderlandissa rakennettavalle sähköautolle.

Lisätietoa kolmesta mallista, mukaan lukien nimet, tekniset tiedot ja julkaisupäivämäärät, julkaistaan myöhemmin.

EV36ZERO

Tämän päivän uutiset perustuvat Nissanin ja sen kumppaneiden alkuperäiseen miljardin punnan EV36Zero investointiin, jonka avulla Sunderlandin tuotantolaitoksesta ja Nissanin paikallisten kumppaneiden palveluista luodaan maailman ensimmäinen sähköajoneuvojen valmistusekosysteemi.

Ajoneuvojen ja akkujen tuotantoa täydentää Sunderlandin kaupunginvaltuuston käynnistämä Microgrid-projekti, joka toimittaa ainoastaan uusiutuvaa sähköä Nissanille ja sen tavarantoimittajille. Microgrid sisältää olemassa olevat Nissanin tuuli- ja aurinkovoimalat, mukaan lukien upouuden 20 MW:n aurinkovoimalan.

Kaksi uutta mallia, tehtaan kasvattaminen ja lisäinvestoinnit infrastruktuuriin tarkoittavat jopa kahden miljardin punnan investointeja. Se tarkoittaa, että Nissan ja sen kumppanit investoivat Ison-Britannian tuotantoon yhteensä jopa kolme miljardia puntaa tulevien Qashqain ja JUKEn sähköversioiden ja LEAFin seuraajan myötä.

Lisäksi Ison-Britannian hallitus on myöntänyt 15 miljoonan punnan rahoituksen 30 miljoonan punnan yhteisprojektille, jota Nissan johtaa. Tämä vahvistaa Nissan Technical Centerin (NTCE) teknistä asiantuntemusta ja päästöttömien ajoneuvojen tuotekehityskapasiteettia Cranfieldissä, Bedfordshiressa, mikä lisää mahdollisuuksia turvata lisää tuotekehitysinvestointeja Isossa-Britanniassa tuleviin ajoneuvomalleihin.

Ison-Britannian valtiovarainministeri Jeremy Hunt sanoi: "Nissanilla on hieno historia autonvalmistuksessa Sunderlandissa ja heidän jatkuva sitoutumisensa Isoon-Britanniaan osoittaa, kuinka tukemme yrityksille tuottaa tuloksia – autamme luomaan tuhansia työpaikkoja ja vahvistamaan Ison-Britannian asemaa maailman kahdeksanneksi suurimpana valmistajana."

EV36Zero on keskeinen osa Nissan Ambition 2030 -visiota, eli yrityksen pitkän aikavälin visiota tulla aidosti kestäväksi yritykseksi, joka ajaa kohti puhtaampaa, turvallisempaa ja osallistavampaa maailmaa. Tällä ajanjaksolla Nissan toimittaa jännittäviä, sähköistettyjä ajoneuvoja ja teknologisia innovaatioita samalla, kun se laajentaa ja muuttaa toimintaansa maailmanlaajuisesti. Visio tukee Nissanin tavoitetta olla hiilineutraali tuotteidensa koko elinkaaren ajan tilivuoteen 2050 mennessä.

# # #

Lisätietoja Nissanin tuotteista, palveluista ja sitoutumisesta kestävään liikkuvuuteen löytyy osoitteessa nissan-global.com. Voit myös seurata meitä Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, LinkedINissä ja nähdä kaikki uusimmat videomme YouTubessa.

Yhteystiedot
Mika Särkelä
Puhelin:050 3602430
Sähköposti:msarkela@nissan-europe.com

 

Julkaisija: Nissan