LEHDISTÖTIEDOTE 27.1.2010

MALLIVUODEN 2010 NISSAN GT-R SUOMEEN

Nissan on lanseerannut 2010-mallivuoden GT-R:n, johon on tehty pieniä, mutta sitäkin merkittävämpiä uudistuksia mallin jatkuvan kehityksen filosofian mukaisesti.

 

Ajomukavuutta on parannettu entisestään etujousitusta ja -iskunvaimennusta säätämällä. Jousituksen suuremman herkkyyden ja tarkemman säädettävyyden ansiosta auton käsiteltävyys on helpompaa. Takajousituksen tukivarsien holkkien jäykkyyttä on puolestaan lisätty paremman ajotuntuman ja vasteen aikaansaamiseksi kaarteissa.

 

Voimansiirron osalta on muunneltu ohjauslogiikkaa, joka ohjaa vääntömomentin jakoa etu- ja taka-akselien välillä alhaisilla nopeuksilla juuri käynnistyksen jälkeen, kun nesteet eivät vielä ole lämmenneet. Samalla taka-akseli toimii paremmin. Myös vaihteiston ohjauslogiikkaa on muutettu siten, että vaihto kuutosvaihteelta viitoselle tapahtuu aiempaa myöhemmin automaattia käytettäessä. Sen sijaan vaihteet neloselta kolmoselle ja kolmoselta kakkoselle vaihtuvat entistä nopeammin.

 

Lattian alla olevaan hiilikuituiseen diffuusoriin on lisätty kaksi ylimääräistä NACA-jäähdytyskanavaa, jotka tehostavat pakojärjestelmän ja vaihteiston jäähdytystä. Myös öljynjäähdyttimen uusi, läpimitaltaan suurempi yhdysputki jäähdyttää vaihteistoa omalta osaltaan. Toinen pieni, mutta merkittävä muutos on tehty vaihteiston etukiinnitykseen, jota jäykentämällä tärinä suurilla kuormilla on vähentynyt.

 

Elektronisen jarruvoiman jaon painopistettä on siirretty hieman taaksepäin jarrutusvakauden lisäämiseksi. Takajarrujen poikittaisjousen uudella muotoilulla taas on saatu alennettua melutasoa. Lisäksi muunneltu ilmanohjain parantaa takajarrujen jäähdytystä.

 

Pakokaasujärjestelmän parannusten ansiosta GT-R täyttää nyt Euro 5 -vaatimukset suorituskyvystä tinkimättä. C02-päästöt ovat pienentyneet kolmella grammalla ja ovat nyt 295 g/km.

 

Auton visuaalista ilmettä on uudistettu etenkin sisätiloissa. Nopeus- ja kierroslukumittarit ovat saaneet sporttiset Gun metal -sävyiset kehykset. Myös takaistuimien eristeet on uusittu. Ulkopuolisiin muutoksiin kuuluu etu- ja takapuskurien kaksinkertainen maalikerros.

 

GT-R on ensimmäinen automalli, jossa on varusteena Nissanin seuraavan sukupolven yhdistetty audio- ja navigointijärjestelmä 40 Gt:n kiintolevyllä. Ensimmäiset uudella järjestelmällä varustetut autot toimitetaan asiakkaille syyskuussa 2010.

 

Järjestelmän moniin etuihin lukeutuvat mm. huomattavasti laajennettu Itä-Euroopan karttapeitto sekä uusi, helposti seurattava kolmiulotteinen reittiohjaus. Uuden 7-tuumaisen näytön resoluutio on neljä kertaa suurempi kuin edellisen sukupolven järjestelmässä. Uuden järjestelmän hyviin puoliin kuuluu myös siihen integroitu 9,3 Gt:n Music Box -kirjasto, johon voidaan tallentaa jopa 300 CD-levyn verran musiikkia. Järjestelmä mahdollistaa iPod/USB-laitteiden liittämisen ja täyden hallinnan näytön ja/tai ohjauspyöränäppäinten avulla. Myös kappaleen, esittäjän ja albumin tiedot näytetään näytöllä. Musiikkia voidaan toistaa myös muilta audiolaitteilta järjestelmän Bluetooth Audio Streaming -toiminnon kautta.

 

Nissan on toimittanut eurooppalaisille asiakkailleen vuoden aikana yli 1 600 GT-R:ää. Pohjoismaissa ja Baltiassa näistä on rekisteröity noin 40 autoa. GT-R:ää myydään ainoastaan Nissan High Performance Centereissä, Suomessa Veljekset Laakkosella Porvoossa. Uuden mallin lähtöhinta on 139 900 euroa.

Nissan GT-R on saanut runsaasti erilaisia tunnustuksia ja palkintoja, joista merkittävimpiä ovat mm.:

  •  Top Gear: vuoden superauto (Iso-Britannia)
  •  What Car?: vuoden suorituskykyinen auto (Iso-Britannia)
  •  Motor Trend: vuoden auto (Yhdysvallat)
  •  Vuoden kansainvälinen auto (Iso-Britannia, Yhdysvallat)
  •  Kuluttajien valinta: vuoden auto 2007-2008 (Japani)
  •  Guinnessin ennätysten kirja: nopein nelipaikkainen tuotantoauto, kiihtyvyys 0-60 mph (Italia)
Julkaisija: Nissan