• Nissan-autojen, -osien ja -palvelujen maahantuojaksi Virossa, Latviassa ja Liettuassa vaihtuu Bassadone Automotive Nordic Oy
  • Toiminnot siirtyvät uudelle maahantuojalle helmikuussa 2024

Tallinna, Viro — Nissan ilmoitti tänään Bassadone Automotive Nordicin kanssa tehdystä sopimuksesta, joka koskee uusien autojen, osien ja palvelujen jakelua Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Maahantuonnin toiminnot siirtyvät Bassadone Automotive Nordic Oy:n operoimalle Nordic Automotive Services Oy:lle. Nissan-maahantuonnin muutos edellyttää vielä paikallisten viranomaisten hyväksyntää.

Osana keskipitkän aikavälin strategiaa (Nissan NEXT) Nissanin tavoite on muuntautua kevyemmäksi ja ketterämmäksi yritykseksi, joka pystyy paremmin palvelemaan niin asiakkaiden kuin jälleenmyyjäkumppaneidenkin tarpeita. Perusteellisen selvityksen jälkeen olemme tulleet siihen tulokseen, että siirtämällä Baltian toimintamme yksityiselle maahantuonnille, meillä on mahdollisuus tehdä liiketoiminnastamme joustavampaa ja yksinkertaisempaa sekä olla lähempänä asiakkaiden tarpeita.

Viro, Latvia ja Liettua kuuluvat tällä hetkellä Nissan Nordic Europe Oy -liiketoimintayksikköön, yhdessä Pohjoismaiden kanssa (Tanska, Norja, Ruotsi ja Suomi). Muutoksen myötä kolmen Baltian maan Nissan-toiminnot siirretään Bassadone Automotive Nordic -yhtiöryhmään kuuluvalle tytäryhtiö Nordic Automotive Services Oy:lle. Nissanin työntekijät Virossa, Latviassa ja Liettuassa siirtyvät Nordic Automotive Services Oy:lle osana sopimusta.

"Euroopan markkinat kehittyvät nopeasti, ja me keskitymme sen varmistamiseen, että meillä on oikeat resurssit näiden muuttuvien tarpeiden ja asiakasodotusten täyttämiseen. Tämä päätös on seurausta laajasta toimintojemme analysoinnista Baltian maissa. Päätös perustuu Nissanin kestävää kasvua koskevaan suunnitelmaan, joka pitää sisällään liiketoimintojemme järkeistämisen sekä priorisoinnin ja fokusoinnin, jotta yritys voi muuttua entistä kevyemmäksi ja ketterämmäksi", toteaa Sinan Ozkok, Managing Director Independent Markets & Region Vice President Business Development, Nissan AMIEO (Afrikka, Lähi-itä, Intia, Eurooppa ja Oseania).

Nissan Nordic Europen toimitusjohtaja Christian Costaganna sanoo:

"Toimintojemme laajan arvioinnin seurauksena päädyimme siihen johtopäätökseen, että meillä on mahdollisuus yksinkertaistaa kokonaisuutta. Näin Nissanin toiminnot ovat entistä joustavampia ja lähempänä asiakkaiden tarpeita." Hän jatkaa: "Työntekijämme, kumppanimme ja asiakkaamme ovat meille etusijalla, ja kun Bassadone Automotive Nordic on kumppanimme Virossa, Latviassa ja Liettuassa, olemme varmoja siitä, että tämä on oikea valinta. Bassadonella on pitkä ja vahva historia autoteollisuudessa, ja se toimii tällä hetkellä 7 maassa, erityisen vahvalla läsnäololla ja hyvällä tuntemuksella Baltian markkinoista".

Lisäksi Bassadone Automotive Nordicin toimitusjohtaja ja Bassadone Automotive Groupin hallituksen jäsen Antti Ruhanen korostaa tämän kumppanuuden strategista merkitystä: "Tämä sopimus on erittäin tärkeä hetki yhtiöllemme. Vahvistamme nyt rooliamme Baltian maissa pitkän ja vahvan läsnäolon jälkeen nousemalla Nissanin jakelijaksi alueella. Tämä kumppanuus on pitkän aikavälin strategiamme mukainen ja sen myötä voimme tukea Nissania sen NEXT-strategian toteuttamisessa. Se mahdollistaa vahvemman fokuksen jokaisessa kolmessa maassa ja täyttää ennen kaikkea paikallisten asiakkaiden tarpeet entistä laajemmin."

Nämä Nissanin liiketoiminnan muutokset Virossa, Latviassa ja Liettuassa on ilmoitettu tänään Nissanin työntekijöille ja jälleenmyyjille Baltian maissa ja myös Pohjoismaissa. Nissanin liiketoimintojen siirto Baltian markkinoilla Nordic Automotive Services Oy:lle alkaa tänään ja sen odotetaan olevan valmis helmikuussa 2024.

# # #

Lisätietoja

Marina Maneas Bakkum
Communications Director
Nissan Nordic Europe Oy  
mmaneasbakkum@nissan-europe.com
+47 9002 1343

Antti Ruhanen
CEO
Bassadone Automotive Nordic Oy
antti.ruhanen@bassadone.fi
+358 40 700 6282

Heikki Vuorinen
CEO
Nordic Automotive Services Oy
heikki.vuorinen@bassadone.fi
+358 40 771 6129

Nissan Euroopassa
Nissanin päämääränä on olla aidosti ympäristöystävällinen yritys, jonka tavoitteena on olla mahdollistamassa puhtaampaa, turvallisempaa ja tasa-arvoisempaa maailmaa.

Nissanin pitkän aikavälin strategian,Ambition 2030, keskiössä on ympäristöystävällisyys. Strategian myötä tärkeimmille markkinoille tuotetaan sähköistettyjä malleja ja teknologisia innovaatioita, jotka vastaavat ympäristön, yhteiskunnan sekä asiakkaiden tarpeisiin. Ambition 2030 tukee Nissanin tavoitetta saavuttaa koko yrityksen ja sen tuotteiden elinkaaren hiilineutraalius vuoteen 2050 mennessä. Nissanin Euroopan tuotannon keskiössä on EV36Zero, joka mullistaa sähköistettyjen ajoneuvojen valmistuksen. EV36Zero mahdollistaa teollisen tuotannon pienillä päästöillä

Lisätietoja tuotteistamme, palveluistamme ja sitoutumisestamme kestävään liikkumiseen löydät osoitteesta nissan-global.com. Voit myös seurata meitä on Facebookissa, Instagramissa, sekä LinkedInissä ja katsoa kaikki uusimmat videomme YouTubesta.

Bassadone Automotive Nordic
Bassadone Automotive Nordic kuuluu kansainväliseen autoalaan erikoistuneeseen Bassadone Automotive Group -yhtiöryhmään, joka toimii useiden automerkkien maahantuojana ja vähittäismyyjänä mm. Iso-Britanniassa, Suomessa, Gibraltarilla, Espanjassa ja Baltian maissa. Perheyhtiö on perustettu jo vuonna 1904. Bassadone Automotive Nordic Oy on vuonna 1997 perustettu autojen, varaosien ja lisävarusteiden maahantuontiin erikoistunut yritysryhmä. Liiketoiminnot kattavat Suomen ja Baltian maat. Vuonna 2022 yhtiöryhmän liikevaihto oli 605 miljoonaa euroa ja työllisti noin 600 autoalan ammattilaista. Bassadone Automotive Nordic on edistynein digitaalinen toimija autoalalla ja ensimmäinen Great Place to Work -sertifioitu autoalan yritys Suomessa ja Baltiassa. Nordic Automotive Services on Bassadone Automotive Nordicin tytäryhtiö ja Renault sekä Dacia merkkien maahantuoja Suomessa.

Julkaisija: Nissan