Nissan X-Trail Mountain Rescue on Snowy mountains facing right

  • Nissan X-Trail Mountain Rescue -konsepti korostaa Nissanin maasto-ominaisuuksia
  • X-Trail-konseptiauto esillä Cervinian hiihtokeskuksessa (Italia)

Pariisi, Ranska — Nissan esittelee ainutlaatuisen e-4ORCE-teknologiansa nelivetoisia ominaisuuksia Euroopan laskettelurinteille tänä talvena luomalla X-Trail e-4ORCE -konseptiauton, jota on muokattu vuoristopelastustarpeita varten.

X-Trail Mountain Rescueen tehtyihin muutoksiin kuuluu renkaiden korvaaminen lumiteloilla, mikä antaa varman pidon vaativassa maastossa. Takaistuimet on poistettu paarien asentamista sekä pelastushenkilön istuinta varten, jotta loukkaantuneet ulkoilijat voidaan kuljettaa lähimpään sairaalaan.

Auton ulkopuolelle on lisätty kattoteline evakuointipaarien ja lumilapioiden kuljettamiseen. X-Trailin kattoon on upotettu myös sireeni, vilkkuva valopalkki sekä tehokkaat lisävalot. Leveämmät lokasuojat edessä ja takana on sovitettu telastoille, kun taas etupuskuria on vahvistettu kestämään vinssin voimat. Sekä etu- että takapuskurissa on vahvistettu vetokoukku ja auton sivuilla on astinlaudat helpottamassa autoon pääsyä. Tämä konseptiauto kulkee 23 cm korkeammalla kuin X-Trailin maantieversio.

X-Trail Mountain Rescue -konseptiauton kehitys ja rakentaminen suunniteltiin esittelemään edistynyttä sähköistä kaksimoottorista e-4ORCE-nelivetoa. Järjestelmä eroaa perinteisistä mekaanisista nelivetojärjestelmistä sillä, että se pystyy reagoimaan muuttuvaan pitoon 1/10 000 sekunnissa. Se on huomattavasti nopeampi kuin perinteinen nelivetojärjestelmä, ja se voi säätää tehon jakautumista jokaiseen pyörään käytettävissä olevan pidon mukaan. e-4ORCE-järjestelmä toimii erittäin tehokkaasti ja tarjoaa pidon kaikissa olosuhteissa, mikä mahdollistaa matkustajien mielenrauhan.

X-Trail Mountain Rescue on osa "Ride Responsibly" kampanjaa viidessä Euroopan laskettelukeskuksessa. Nissan edistää rinne-etikettiä sijoittamalla digitaalisia kylttejä, jotka rohkaisevat rinteen käyttäjiä hidastamaan vauhtia rinteiden risteämispaikoissa törmäysriskin vähentämiseksi. Ajoneuvon nopeutta näyttävien tienvarsien opasteiden tapaan merkit seuraavat lähestyvien laskettelijoiden nopeutta ja näyttävät "Kiitos" niille, jotka lähestyvät kohtuullisella nopeudella, tai "Hidasta", jos heidän nopeus katsotaan liian suureksi. X-Trail Mountain Rescue on esillä lasilaatikossa suositussa Italialaisen Cervinian hiihtokeskuksessa. "X-Trail Mountain Rescuen ja -kampanjan kehittäminen on innovatiivinen tapa auttaa kuluttajia ymmärtämään Nissanin edistyneen sähköistetyn nelivetojärjestelmän e-4ORCEn edut", sanoi Coralie Musy, Vice President, Brand & Customer Experience, Nissan AMIEO (Afrikka, Lähi-itä, Intia, Eurooppa ja Oseania).

Katso alla oleva video nähdäksesi Nissan X-Trail Mountain Rescue -konsepti, jossa korostuu e-4ORCE-nelivetotekniikkan käsiteltävyys ja hallinta:

 

X-Trail on sähköistetty perhecrossover. Se tarjoaa vaivattoman täyssähköisen tunteen e-POWER-tekniikan ja kaksimoottorisen e-4ORCE-nelivetojärjestelmän ansiosta. Se on saatavana viisi- tai seitsemänpaikkaisena, mikä tarjoaa kätevän vaihtoehdon retkille perheen tai ystävien kanssa.

X-Trail on yksi Nissanin menestyneimmistä maailmanlaajuisista ajoneuvoista. Sitä on myyty yli sadalla eri markkina-alueella ja se on mahdollistanut matkat yli 20 vuoden ajan. Neljännen sukupolven X-Trail perustuu tuttuun DNA:han, joka kulkee kaikkien kolmen aiemman X-Trailin sukupolven läpi.

Nissan X-Trail e-POWER tekniset tiedot

 

e-POWER

Istuimet

5

7

Vetotapa

2wd

e-4ORCE 4wd

Yhdistetty teho (kW / hv)

150 / 204

157 / 213

157 / 213

Suurin vääntömomentti (Nm)

330

FR 330 + RR 195

FR 330 + RR 195

Yhdistetty WLTP CO2 päästöt (g / km)

131 - 134

143 - 145

146 - 148

Yhdistetty WLTP CO2 polttoaineen kulutus (l / 100 km)

5,8 - 5,9

6,3 - 6,4

6,4 - 6,5

Huippunopeus (km/h)

170

180

180

0-100 km/h (sek)

8,0

7,0

7,2

Tietoja Nissan AMIEOsta (Afrikka, Lähi-itä, Intia, Eurooppa ja Oseania)

Nissanin tavoitteena on tulla entistä kestäväksi yritykseksi, joka ajaa kohti puhtaampaa, turvallisempaa ja osallistavampaa maailmaa.

Kestävyys on Nissanin pitkän aikavälin vision, Nissan Ambition 2030, ytimessä. Tämä strategia vastaa kriittisiin ympäristön, yhteiskunnan ja asiakkaiden tarpeisiin ja pyrkii toimittamaan sähköistettyjä malleja ja teknisiä innovaatioita avainmarkkinoilla maailmanlaajuisesti. Ambition 2030 tukee Nissanin tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Nissan AMIEO -alue, jonka keskipisteenä on EV36Zero, on valmis nopeuttamaan siirtymistä sähköistettyyn tulevaisuuteen.

# # #

Lisätietoja Nissanin tuotteista, palveluista ja sitoutumisesta kestävään liikkuvuuteen löytyy osoitteessa nissan-global.com. Voit myös seurata meitä Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, LinkedINissä ja nähdä kaikki uusimmat videomme YouTubessa.

Yhteystiedot
Mika Särkelä
Puhelin: 050 3602430
Sähköposti: msarkela@nissan-europe.com

Julkaisija: Nissan