NISSAN JA FORTUM PIKALATAUSPISTEITÄ KOSKEVAAN YHTEISTYÖHÖN

 

Nissan ja Fortum ovat allekirjoittaneet pikalatauspisteitä koskevan yhteistyösopimuksen 25. syyskuuta. Sopimuksen tarkoituksena on luoda sähköautoille pikalatauspisteiden verkosto ja tehdä näin sähköautosta helppokäyttöinen vaihtoehto kaikille autoilijoille.

 

Nissanin ja Fortumin uusi yhteinen hanke koskee 50 sähköautojen pikalatauspisteen perustamista autoilun kannalta oleellisiin paikkoihin pääteiden varsille kaikkiin Pohjoismaihin. Kyseessä on tähän mennessä yhdestä suurimmista Pohjoismaiden pikalatauspisteitä koskevasta hankkeesta. Ensimmäinen tavoite yhteistyössä on mahdollistaa sähköautolla liikkuminen Pohjoismaiden pääkaupunkien välillä, esimerkiksi Kööpenhaminasta Tukholmaan tai Oslosta Helsinkiin.

 

"Nissanin tavoitteena on olla maailman markkinajohtaja sähköautoissa. Strategiamme perustuu pitkän tähtäimen kokonaisvaltaiseen ja ratkaisukeskeiseen lähestymistapaan pelkkien tuotelanseerauksien sijaan. Haluamme kehittää infrastruktuuria sähköautoilua suosivampaan suuntaan yhdessä Fortumin kaltaisten yhteistyökumppaneidemme kanssa. Sähköautojen aikakausi on jo alkanut, eikä paluuta entiseen ole. Kysymys on vain siitä, kuinka nopeasti sähköautojen käyttö yleistyy. Uskomme vahvasti, että tiivis yhteistyö autovalmistajien ja sähköntuottajien välillä nopeuttaa merkittävästi tätä kehityskulkua", toteaa Jacek Gorski, Nissan Nordic Europen toimitusjohtaja.

 

Latauspisteiden määrän kasvu on epäilemättä yksi tärkeimpiä tekijöitä lisäämään kuluttajien kiinnostusta sähköautoja kohtaan.

 

Rakentamalla sähköautoilua tukevaa infrastruktuuria Nissan ja Fortum vaikuttavat merkittävästi sähköauton nousuun varteenotettavaksi vaihtoehdoksi kaikille autoilijoille.

 

Tulevaisuuden autoilua jo tänään

Fortum vastaa pikalatauspisteiden teknisestä suunnittelusta, asennuksesta ja huollosta. Fortumilla on yli kymmenen vuoden kokemus sähköautojen latausratkaisuiden kehittämisessä. Fortumin Charge & Drive -palvelusta perustuu edistyneeseen, latauspisteiden toimintaa ja huoltoa valvovaan IT-järjestelmään. Jopa maksu voidaan suorittaa järjestelmän kautta.

 

"Jatkamme Charge & Drive -ratkaisun kehittämistä. Uuden yhteistyökumppanimme Nissanin kanssa myötävaikutamme myös merkittävästi sähköautoilun tulevaisuuteen", kertoo Fortumin Charge & Drive -ratkaisusta vastaava Johan Ander. Ratkaisu vastaa sekä sähköautojen latauspalveluita tarjoavien yritysten että sähköautojen omistajien tarpeisiin.

 

Tekniset tiedot: 

Pikalatauspisteissä voidaan ladata sekä tasavirtaa että vaihtovirtaa. Noin 50 kW:n teholla ladattava tasavirta lataa Nissan LEAF -mallin tai muun CHAdeMO-yhteensopivan sähköauton akun jopa 80 prosenttisesti vain 30 minuutissa. Vaihtovirtalatauksen enimmäisteho on noin 43 kW. Nissanin kehittämä pikalaturi perustuu patentoituun tekniseen läpimurtoon ja on CE- ja TÜV-merkitty käytettäväksi kaikissa Euroopan maissa. Nissanin uudet pikalaturit mahdollistavat sen, että laturin kanssa yhteensopivilla sähköautoilla voidaan ajaa entistä pidempiä matkoja.

 

### 

 

 

Lisätietoja :

Taina Erkkilä, viestintäjohtaja, Nissan Nordic Europe Oy

010 770 53 11, terkkila@nissan-europe.com

 

Johan Ander, Nordic responsible for Charge & Drive, Fortum

+46 (0)76 104 20 64, johan.ander@fortum.com

 

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 165 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. 

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 12 500 työntekijää suunnittelutehtävissä, tutkimuksessa ja kehityksessä, valmistuksessa ja logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin vuonna 2011 yli 528 000 autoa; mm. kompakteja tila-autoja, palkittuja crossover-malleja, katumaastureita ja hyötyajoneuvoja.  Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 24 erilaista ja innovatiivista mallia, ja  Nissanin tavoitteena on olla tulevaisuudessa Euroopan johtava aasialainen autonvalmistaja.

Julkaisija: Nissan