UUSI NISSAN NOTE: MUOTOILU YHDISTYY TEKNIIKKAAN

Täysin uusi Note tarjoaa huipputeknologiaa edullisesti

  • Uusi Nissan Note haastaa kilpailijansa B-segmentissä dynaamisella muotoilulla ja premium-tason teknologialla
  • Note tarjoaa edullisessa paketissa innovatiivisia ominaisuuksia, jotka nähdään ensimmäistä kertaa B-segmentin autossa
  • Around View Monitor -kamerajärjestelmä ja Nissan Safety Shield -teknologia tuovat todellisia etuja jokapäiväisessä käytössä
  • Uuden mallin CO2-päästöt ovat alimmillaan vain 95 g/km ja Stop/Start-järjestelmä on vakiona läpi malliston
  • Note valmistetaan Euroopassa, eurooppalaisille asiakkaille räätälöityillä muotoiluratkaisulla sekä teknisillä ominaisuuksilla
  • Uusi Note esitellään yleisölle vuoden 2013 Geneven autonäyttelyssä

Täysin uusi, erityisesti Eurooppaa varten suunniteltu, Nissan Note aloittaa Nissanin rohkeiden uusien mallien sarjan. Geneven autonäyttelyssä 5.3.2013 esiteltävä Note on nyt B-segmentissä todellinen haastaja, joka laittaa asiakkaiden odotukset uusiksi. Edellisen sukupolven vahvuuksien varaan rakennetussa uutuusmallissa on hyödynnetty täysimittaisesti Nissanin innovatiivista muotoilu- ja tekniikkaosaamista.

 

Uusi Note pähkinänkuoressa

Uusi Note on suunniteltu täyttämään nykypäivän vaativien B-segmentin asiakkaiden vaatimukset. Sen etuna on Euroopassa tehty kehitystyö, jonka ansiosta se on räätälöity erityisesti eurooppalaisten asiakkaiden mieltymysten mukaiseksi. Auton suunnittelusta oli vastuussa Nissan Technical Centre Europe (NTCE) Isossa-Britanniassa ja Espanjassa, ja se valmistetaan Nissanin Sunderlandin tehtaassa (NMUK) Englannissa.

  

Uusi Note on maailman ensimmäinen B-segmentin auto, jossa on Nissanin uusi Safety Shield -teknologiapaketti. Safety Shieldiin on integroitu useita turvallisuusjärjestelmiä, jotka oli aikaisemmin mahdollista saada vain huomattavasti hinnakkaampiin premium-malleihin. Kuolleen kulman varoitusjärjestelmä, kaistavaroitin sekä liikkuvien kohteiden tunnistusjärjestelmä avustavat kuljettajaa tavalla, jota ei ole aikaisemmin koettu tässä luokassa. Kaikki kolme järjestelmää hyödyntävät auton taakse sijoitettua laajakuvakameraa, joka antaa selkeän kuvan säällä kuin säällä sisäänrakennetun pesu- ja puhalluskuivaustoiminnon ansiosta. Se on erinomainen esimerkki uuden Noten teknisestä innovatiivisuudesta.

 

Safety Shield tarjoaa runsaasti etuja. Onnettomuuksien ehkäisyn lisäksi se vähentää harmillisten kolhujen ja naarmujen riskiä, koska kuljettaja hahmottaa auton välittömän ympäristön paremmin. Se myös lisää kuljettajan turvallisuudentunnetta.

 

Uudessa Notessa on ensimmäisenä B-segmentin autona Nissanin kiitelty Around View Monitor (AVM) -kamerajärjestelmä, joka näyttää selkeän lintuperspektiivinäkymän auton ympäristöstä. Huipputekninen, mutta helppokäyttöinen järjestelmää helpottaa pysäköintiä, tekee ajamisesta kaupungissa nautittavampaa ja ehkäisee parkkeerauksen yhteydessä syntyviä hintavia korin pintavaurioita.

 

Uuden Noten innovatiivisen suunnittelun ansiosta kaikki tämä teknologia on saatu mahdutettua yhteen, edulliseen pakettiin, jonka täydentää erittäin taloudellisten moottorien valikoima. Kevyt alusta, pieni ilmanvastuskerroin ja huippumoderni voimalinja takaavat, että Note vetoaa kaikenlaisiin asiakkaisiin.

 

Myös alhaiset käyttökustannukset kuuluvat Noten vahvuuksiin, sillä kaikissa varustelutasoissa on vakiona Stop/Start-järjestelmä, joka takaa alimmillaan 95 g/km:n CO2-päästöt. Taloudellisuutta täydentää huippumodernien bensiini- ja dieselmoottorien vahva suorituskyky sekä erityisesti eurooppalaisille teille räätälöity nautinnollinen, itsevarmuutta tuova ajodynamiikka.

 

Käytännöllisyyttä silmällä pitäen suunnitellun uuden Noten takaistuin on segmentin monikäyttöisin, kuten edellisen sukupolven mallissa. Liukuvan takaistuimen ansiosta vaihtaminen luokkansa suurimman tavaratilan ja luokkansa suurimman takamatkustajien jalkatilan välillä on helppoa. Kun tähän lisätään kaksitasoinen tavaratilan lattia, harva B-segmentin malli pystyy kilpailemaan Noten kanssa.

 

Nissanin myynnistä ja markkinoinnista Euroopassa vastaava Senior Vice President Paul Willcox kiteyttää: "Uusi Note ei ole pelkästään nykyisen Noten seuraaja, vaan täysin uusi auto, jolla on täysin erilainen asemointi markkinoilla. B-segmentin kovimpaan ytimeen sijoittuva uusi Note haastaa suuren volyymin kilpailijansa upealla muotoilulla ja premium-teknologialla, joka on kääritty edulliseen pakettiin. Olemme innoissamme saadessamme laajentaa pienten autojen valikoimaamme näin tyylikkäällä ja edistyneellä hatchback-mallilla."

 

Uuden Noten hinnat ja tekniset tiedot julkistetaan lähempänä myynnin aloitusajankohtaa, joka on ajoitettu Euroopassa ensi syksyyn. Tuotanto alkaa kesällä, ja toimitukset aloitetaan syksyllä 2013 syksyllä 2013.   

 

 

Julkaisija: Nissan