Sähköautoteknologia Nissanin uuden toimiston energianlähteenä


1.3.2016

  • Nissanin uuteen Ranskan toimistoon rakennetaan tähän mennessä suurin jakeluverkkoon integroitu energiakeskus, jossa hyödynnetään Nissanin sähköautoteknologiaa  
  • Autoista jakeluverkkoon energiaa syöttävät 100 latauspistettä muodostavat kaikkien aikojen laajimman jakeluverkkoon liitetyn järjestelmän  
  • Energian varastointijärjestelmän virtalähteenä toimii 64 Nissan LEAF
    -akkua
     
  • Nissan tutkii teknologian käyttöönottoa myös muissa Euroopan kaupungeissa


Nissan Euroopan uuteen Ranskaan rakennettavaan toimistoon tulee tähän mennessä laajin jakeluverkkoon liitetty sähköautojen latausjärjestelmä ja maailman suurin rakennukseen asennettu käytettyjen akkujen muodostama energian varastointiyksikkö.

 

Julkistus kertoo Nissanin, maailman myydyimmän täysin sähköllä toimivan Nissan LEAF
-mallin valmistajan, sitoutuneisuudesta sähköautoteknologian kehittämiseen ja akkutekniikan viemiseen seuraavalle tasolle.  

  

Uuteen toimistorakennukseen tulee 100 Nissanin yhteistyökumppani ENELin autoista jakeluverkkoon, vehicle-to-grid (V2G), sähköä siirtävää latauspistettä. Tämä mahdollistaa sen, että Nissanin sähköautoihin voidaan varastoida sähköä jakeluverkosta alhaisen kysynnän ja edullisen sähkönjakelun aikana, ja varastoitua sähköä on mahdollista siirtää takaisin verkkoon myöhemmin. Rakennukseen valmistuu myös Nissanin yhteistyökumppanin EATONin rakentama 1 MWh:n laajuinen energian varastointijärjestelmä, jonka virtalähteenä käytetään 64 käytettyä Nissan LEAF -akkua sekä aurinkoenergiaa.

 

Nissan toivoo voivansa hyödyntää innovatiivista akkuteknologiaa myös muissa Nissanin suurimmissa toimipisteissä eripuolilla maailmaa lähivuosien aikana. Nissanin Ranskan toimistoon asennettavan järjestelmän avulla testataan käytännössä, mitä sähköautojen täyden potentiaalin hyödyntämisellä voidaan saavuttaa.

 

Geneven autonäyttelyssä asiasta kertonut Paul Willcox, Chairman, Nissan Europe, sanoo: "Nissanille innovaatiot ovat paljon enemmän kuin vain uuden luomista. Innovaatioiden tarkoituksena on saada aikaan parannuksia. Nissanin sähköautojen akkujen avulla viemme niitä koskevan osaamisemme tuotantoa pidemmälle ja etsimme uusia ja innovatiivisia tapoja sähkön varastoimiseen ja siirtämiseen.

 

Hanke osoittaa, että sähköautot voivat olla merkittävässä roolissa tulevaisuuden energian hallintajärjestelmissä. Se on myös käännekohta matkallamme kohti täysin sähköistä tulevaisuutta."

 

Nissan uskoo, että tämänpäiväinen jakeluverkosta riippuvuuden vähentämistä ja sähköautojen akkuihin varastoidun ylijäävän energian kätevää käyttöä koskeva julkistus tulee muuttamaan tapaa, jolla ihmiset ja yritykset hyödyntävät sähköautoja. Uuden teknologian odotetaan leikkaavan uuden Ranskan toimiston energiakustannuksia, kun energiankulutus jakeluverkosta suurimman kysynnän ajankohtina vähenee ja alhaisemman kysynnän aikojen edullisia hintoja voidaan hyödyntää. Uusi energian hallintajärjestelmä vähentää myös paikallisen sähköntoimittajan toimittaman verkkosähkön kulutuksen määrää.

 

"Nissan on aina ollut sähköautoteknologian eturintamassa. Hyödynnämme nyt asiantuntemustamme kestävän kehityksen mukaisen sähkönkulutuksen käyttöönottoon toiminnassamme", Willcox lisää.

 

Nissan kertoi ympäristöystävälliseen energiankulutukseen ja varastointiin liittyvän pitkäkestoisen ratkaisun kehittämistä koskevista suunnitelmistaan COP21-ilmastokokouksessa Pariisissa viime vuonna. Tähän kuuluu Nissanin ja EATONin yhteistyössä toteuttama sähköautojen käytettyjen akkujen hyödyntämishanke sähkön varastointiyksikköinä sekä sähkön syöttämistä sähköautoista jakeluverkkoon koskeva yhteistyö ENELin kanssa. Jakeluverkon integrointikokeilut on jo aloitettu Tanskassa.

 

###

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 185 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. 
www.newsroom.nissan-europe.com/fi, www.nissan.fi

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

 

Julkaisija: Nissan