Itseohjautuvaa teknologiaa hyödyntävä Nissan Qashqai saapuu Eurooppaan vuonna 2017

 

1.3.2016

  • Uutuusmallin Single-lane control -teknologia mahdollistaa itseohjautuvan ajon ruuhkaisilla maanteillä 
  • Nissanin tuotanto Euroopassa laajenee entisestään, kun itseohjautuvaa teknologiaa hyödyntävän Qashqain tuotanto käynnistyy Sunderlandissa vuonna 2017 
  • Nissan lanseeraa kokonaisen sarjan itseohjautuvaa teknologiaa hyödyntäviä autoja vuoteen 2020 mennessä

Qashqaista tulee ensi vuonna Nissanin ensimmäinen itseohjautuvaa teknologiaa hyödyntävä auto Euroopassa.

 

Nissanin tehtaalla Englannin Sunderlandissa valmistettava uusi Qashqai varustetaan Single-lane control ‑teknologialla, joka mahdollistaa itseohjautuvan ajon ruuhkaisilla maanteillä. Tuhansien testituntien aikana koeteltu anturijärjestelmä varmistaa, että järjestelmä havainnoi ympäristöä tarkasti.

 

Itseohjautuvaa teknologiaa sisältävän Piloted Drive Nissan Qashqain lanseeraus merkitsee tärkeää edistysaskelta Nissanin sitoumukselle tuoda itseohjautuva teknologia kaikkien ulottuville. Lanseeraus pohjustaa myös tietä Nissanin Intelligent Mobility ‑visiolle, joka on kokonaisvaltainen ratkaisumalli autoilun tulevaisuutta varten. Nissan ilmoitti jo aikaisemmin, että se on sitoutunut lanseeraamaan vuoteen 2020 mennessä kokonaisen sarjan itseohjautuvaa teknologiaa hyödyntäviä autoja. Vuosikymmenen lopulla lanseerattavat autot mahdollistavat ajamisen myös risteyksissä ja ruuhkaisessa kaupunkiliikenteessä ilman kuljettajan toimenpiteitä.

 

Nissanin ensimmäinen malli lanseerataan Japanissa vielä tämän vuoden aikana ja itseohjautuvaa teknologiaa esitellään myös koeajotapahtumassa Euroopassa tänä vuonna.

 

Paul Willcox, Chairman, Nissan Europe kommentoi Geneven autonäyttelyssä annettua ilmoitusta seuraavasti: ”Nissan Qashqai on aina ollut markkinoiden edelläkävijä. Siksi on luontevaa, että asiakkaamme pääsevät kokemaan autoilun tulevaisuuden jo ensi vuonna nimenomaan Qashqain kautta. Me Nissanilla haluamme tuoda premium-segmentin teknologian kaikkien ulottuville.”

 

Seuraavien neljän vuoden aikana Nissan lanseeraa useita autoja, joiden itseohjautuva teknologia on jatkuvasti kehittyneempää. Ensimmäisen vaiheen jälkeen on vuorossa Multiple-lane control -teknologia, joka auttaa välttämään vaaratilanteita ja vaihtamaan kaistaa moottoritiellä automaattisesti. Vuosikymmenen lopulla Nissan lanseeraa myös kaupunkiajoon soveltuvia itseohjautuvia autoja, jotka selviytyvät jopa risteyksistä ilman kuljettajan toimenpiteitä.

 

”Itseohjautuvissa Piloted Drive -teknologioissa on kyse vaiheittaisesta kehityksestä, ei äkillisestä mullistuksesta. Monet tulevaisuuden itseohjautuvan teknologian rakennuspalikoista ovat jo nyt käytössä Nissanin Safety Shield ‑järjestelmässä”, Willcox lisää. ”Kaiken keskiössä on edelleen kuljettaja: Nissanin tarkoituksena on parantaa kuljettajan ajonautintoa siirtämällä tylsät tehtävät, kuten ruuhkassa ajaminen, teknologian vastuulle.”

 

Qashqai on ollut Nissanille todellinen menestystarina: Uusimman sukupolven Qashqai saavutti syyskuussa 2015 puolen miljoonan valmistetun auton rajapyykin nopeammin kuin mikään muu Isossa-Britanniassa valmistettu auto aikaisemmin. Nissanin Sunderlandin tehtaan tuotantolinjalta on rullannut ulos uusi Qashqai 62 sekunnin välein sen jälkeen, kun toisen sukupolven mallin tuotanto käynnistyi vuonna 2014. Suomessa Nissan Qashqai oli vuoden 2015 toiseksi myydyin automalli.

 

###

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 185 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. 
www.newsroom.nissan-europe.com/fi, www.nissan.fi

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

 

Julkaisija: Nissan