Nissanin ja Eatonin xStorage-järjestelmä tekee energian varastoinnista kotona luotettavaa ja edullista
 

11.5.2016

  • Uusi xStorage on suunniteltu edulliseksi ja  markkinoiden luotettavimmaksi energiavarastojärjestelmäksi
  • Älykäs energian varastointi pienentää energialaskuja
  • xStorage kehitettiin yhteistyössä Eatonin kanssa ja muotoiltiin Nissan Design Europe keskuksessa Lontoossa
  • Odotuksena 100 000 kappaleen myynti seuraavan viiden vuoden aikana 

 

Nissan on kehittänyt yhdessä Eatonin kanssa uuden kotitalouksille tarkoitetun energiavarastojärjestelmän, joka on suunniteltu markkinoiden edullisimmaksi. xStorage-järjestelmä, jonka ennakkotilauksia aletaan ottaa vastaan syyskuussa 2016, mullistaa jokapäiväisen energianhallinnan kotona.

 

Kodin pistorasiaan tai aurinkopaneelijärjestelmän kaltaiseen uusiutuvaan energialähteeseen kytkettävä xStorage latautuu silloin, kun uusiutuvaa energiaa on saatavilla tai energia on halvempaa (kuten yöllä) ja vapauttaa varastoidun energian silloin, kun energian kysyntä on suurempaa ja hinta korkeampi. Sähkökatkoksen sattuessa tai verkon kapasiteetin ollessa rajallinen järjestelmä toimii myös varavirtalähteenä. Tämä on käytännöllistä aikoina, jolloin sähköverkko on erittäin kuormitettu. Asiakkaat voivat myös myydä varastoitua energiaa takaisin verkkoon, kun kysyntä on suurempi ja energian hinta sen mukainen.

 

xStorage on markkinoiden ensimmäinen kotitalouksille suunnattu täysin integroitu energiavarastoratkaisu, joka mahdollistaa uusiutuvan energian turvallisen ja tehokkaan varastoinnin ja jakamisen. Valtuutetun asentajan suorittaman käyttöönoton jälkeen järjestelmä on täysin käyttövalmis ja helppo kytkeä päälle aina tarvittaessa. Järjestelmä on ohjattavissa kätevästi myös älypuhelimen välityksellä.

 

Paul Willcox, Chairman Nissan Europe, kertoo: ”Uusiokäytettyjä akkuja hyödyntävän xStorage-järjestelmän taustalla on Nissanin sähköautojen ja luotettavan akkuteknologian asiantuntemus yhdistettynä Eatonin voimanhallinnan ja elektroniikan osaamiseen. Me haluamme mahdollistaa helpon ja edullisen energian varastoinnin kaikille. xStorage tuo todellista hyötyä asiakkaillemme ja tukee myös verkon älykkäämpää sekä kestävämpää energianhallintaa.”

 

xStorage-järjestelmän suunnittelussa huomioitiin teknisten ominaisuuksien ohella myös estetiikka ja käytettävyys. Tämän alan osaaminen saatiin suoraan Lontoossa toimivasta Nissanin Euroopan muotoilukeskuksesta, joka tunnetaan huipputason automuotoilusta.

 

xStorage antaa uuden elämän Nissanin sähköautoissa jo tehtävänsä täyttäneille akuille. Kahdestatoista Nissan LEAFin akkukennosta käyttövoimansa saava järjestelmä mullistaa jokapäiväisen energianhallinnan kotona, auttaen kuluttajia säästämään myös selvää rahaa. 

 

Eatonin Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan alueen (EMEA) Electrical-liiketoimintayksikön markkinoinnista vastaava varatoimitusjohtaja Cyrille Brisson kommentoi yhteisprojektia seuraavasti: ”Eaton ja Nissanin yhteistyö mahdollisti kehitys- ja tuotantokustannusten optimoinnin ja täysin integroidun ratkaisun tarjoamisen asiakkaille. Järjestelmä toimitetaan loppukäyttäjille käyttövalmiina johdotuksineen ja valtuutetun asentajan asentamana. Hinta lähtee 4000 eurosta 4,2 KWh:n nimellisteholla.  Eatonin käytäntönä on välttää piilotettuja lisäkustannuksia ja tarjota kilpailijoita edullisemmat kokonaiskustannukset.

 

Eatonilla ja Nissanilla on jo vahva jalansija niin Euroopan, Afrikan kuin Lähi-idänkin markkinoilla. Eatonin verkostoon kuuluu yli tuhat valtuutettuja asennuspalveluita tarjoavaa jälleenmyyjää 77 maassa. Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden puhtaan energian turvalliseen ja tehokkaaseen varastointiin ja käyttöön kotona.”

 

Tänään julkistettu xStorage-järjestelmä merkitsee alkua Nissanin ja Eatonin pitkän tähtäimen yhteistyölle, jonka tarkoituksena on laajentaa sekä yksityis- että yritysasiakkaille tarjottavia energianvarastoinnin ratkaisuja. Nissan ja Eaton arvioivat myyvänsä yli 100 000 xStorage-yksikköä seuraavien viiden vuoden kuluessa sen myötä kun kuluttajat alkavat vaatia entistä enemmän tämäntyyppisiä teknologiaratkaisuja.

 

 

 

###

  

  

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, kaupunkiautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 185 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. 
www.newsroom.nissan-europe.com/fi, www.nissan.fi

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

Julkaisija: Nissan