URHOOLLISEN NISSAN DELTAWING -TIIMIN SEIKKAILU LE MANSISSA PÄÄTTYI  

NISSAN-MOOTTORILLA VARUSTETUILLA AUTOILLA VAHVA KILPAILUSUORITUS

  • Nissanin mullistava DeltaWing piti Le Mansissa kovaa vauhtia yllä kuuden tunnin ajan, kunnes LMP1-luokan Toyota töytäisi sen ratavallia vasten Porsche-kaarteissa.
  • Urhoollinen kuski Satoshi Motoyama ponnisteli koko tiimin tuella puolitoista tuntia auton saamiseksi takaisin kilpailukuntoon.
  • Nissanin kanssa yhteistyötä tekevien LMP2-tallien suoritus kisassa oli vahva.

INNOVATIIVINEN NISSAN DELTAWING OSOITTI POTENTIAALINSA TÖRMÄYKSEEN PÄÄTTYNEESSÄ KISASSA 

Sukupolvensa innovatiivisin kilpa-auto, Nissan DeltaWing, joutui vetäytymään Le Mansin 24 tunnin kisasta kuuden tunnin ja 1005 kilometrin ajon jälkeen koko tiimin urheista ponnisteluista huolimatta. DeltaWingin kisassa taittama taival vastaa kestävyysajon MM-sarjan tavanomaisessa osakilpailussa ajettua ajomatkaa.

 

Nissan DeltaWing yritti selviytyä legendaarisesta kilpailusta puolta pienemmällä polttoaine- ja rengasmäärällä kuin kilpakumppaninsa. Autosta kehkeytyi vuoden 2012 Le Mansin kisan suurin yleisösuosikki erikoislaatuisen nuolimaisen muotoilun ja polttoainetaloudellisuuden ehdoilla kehitetyn teknologian ansiosta.

 

DeltaWingin kierrosajat olivat kisan aikana tasaisen kovia, kunnes LMP1-luokan auto töytäisi sen voimalla ratavallia vasten pitkän turva-autojakson päätteeksi.

 

DeltaWingin kuljettaja Satoshi Motoyama ahkeroi miltei puolitoista tuntia saadakseen auton takaisin ajokuntoon. Hän sai runsaasti apua tallitovereiltaan, jotka antoivat ohjeita radan ulkopuolelta. Onnettomuuden aiheuttamat vauriot osoittautuivat kuitenkin liian vakaviksi kaikista ponnisteluista huolimatta.

 

DeltaWing on kiehtonut yleisöä siitä saakka, kun Nissan julkisti sen maaliskuussa Lontoossa.  Le Mansin onnettomuuden jälkeen faneilta on saatu valtavasti tukea sosiaalisessa mediassa. DeltaWingin osaksi tullut julkisuus on ollut tähän saakka lähes poikkeuksetta positiivista.

 

Auton kehitysaikataulu on ollut huimaavan nopea, ja ensimmäisestä koeajosta Le Mansin kisan alkuun kului vain 107 päivää. On siis sanomattakin selvää, että tiimi selätti valtavia haasteita auton saamiseksi mukaan kilpailuun.

 

Nissanin pääjohtaja Euroopassa, Darren Cox, suhtautui asiaan tyyneydellä: "Tämä on moottoriurheilua. Emme olisi mukana, jos emme ymmärtäisi, että jotakin tällaista voi tapahtua. Alussa olimme tietysti myrtyneitä, mutta tajusimme pian, että meidän tulee olla todella ylpeitä siitä, mitä saimme aikaan.

 

Kun tulimme tänne, monet ihmiset eivät olleet vakuuttuneita siitä, että auto toimisi. Todistimme, että he olivat väärässä. Toisaalta yleisön tuki DeltaWing-kampanjalle on ollut upeaa. Haluan kiittää Nissanin puolesta kaikkia, jotka uskoivat meihin."  


 

YHDEKSÄN NISSAN-MOOTTORILLA VARUSTETTUA AUTOA LE MANSIN 24 TUNNIN KISAN KYMMENEN PARHAAN JOUKOSSA

 

 

Nissanin uskomaton viikko Le Mansissa sai arvoisensa päätöksen, kun maailman arvostetuimman kestävyysajon kymmenen parhaan joukossa oli yhdeksän Nissan-moottorilla varustettua autoa. Takavuosien Le Mans -ykkönen Martin Brundle teki erinomaisen paluun valloittamalla kahdeksannen sijan poikansa Alexin ja GT Academy -voittajan Lucas Ordoñezin kanssa. Myös toisen GT Academy -kauden voittaja Jordan Tresson debytoi Le Mansissa. Jordan teki Signatech Nissan -tiimiin lähtemättömän vaikutuksen saavuttamalla yhdeksännen sijan yhdessä Franck Mailleux'n ja Olivier Lombardin kanssa.

 

"Nautin kisasta tosi paljon", Martin Brundle kertoi vain hetki sen jälkeen, kun hän ohitti ruutulipun Greaves Motorsport -tallin Zytek Nissanilla. "Kilpailu oli rankka, sillä meiltä meni kisan alkuvaiheessa generaattorin hihna, ja sitten syntyi ongelmia kaasun kanssa. Se oli oikeastaan aika pelottavaa, varsinkin kun auto lähti omille teilleen ensimmäisessä shikaanissa. Törmäsin ratavalliin ja liu'uin sitä pitkin, joten mitään pahempaa ei onneksi sattunut.

 

"Lähtisinkö kisaan uudelleen?", Martin jatkoi. "Miksipä en? Ilman muuta! Itse asiassa ajoin pitempään kuin pojat ja pääsin aika hyvin rytmiin kiinni.  Tajusin jo virallisena testipäivänä, kuinka kova kilpailu LMP2-luokassa oli tänä vuonna. Jos olisimme voineet laskea sisarauton varaan, olisimme polttaneet bensaa urakalla ja ottaneet palkintosijan, mutta pelin henki on mikä on. Olen ikionnellinen Alin suorituksesta ja aidosti vaikuttunut Lucasin kyvyistä. Oli upeaa, että pystyimme kaikki kolme pitämään suurin piirtein samaa tahtia yllä. Nuoret tekivät tosi hienoa työtä."

Julkaisija: Nissan