NISSAN GENEVEN AUTONÄYTTELYSSÄ

 

Nissan tarjoaa Geneven autonäyttelyssä kurkistuksen tulevaisuuteen esittelemällä neljä konseptiautoa, joista kaksi ensimmäistä kertaa esillä koko maailmassa.

  • INVITATION-konsepti inspiraationa seuraavan sukupolven kompaktille hatchbackille
  • Toisen uutuuden maailman ensiesittely - yksityiskohdat paljastetaan myöhemmin
  • Juke NISMO- ja e-NV200-konseptit Euroopan ensiesittelyssä
  • Suorituskykyisiä NISMO-malleja luvassa lisää
  • Sähköautovalikoima laajenee
  • Vuoden 2011 ennätysmyynti antaa vahvaa luottamusta vuodelle 2012

 

Nissanin näyttelyosaston vetonaulana 8.-18. maaliskuuta järjestettävässä Geneven autonäyttelyssä on neljä tulevaisuuteen suuntautunutta konseptiautoa, jotka kertovat Nissanin vahvasta itseluottamuksesta vuoden 2012 suhteen.

 

Uusien konseptien ohella mukana on Nissanin koko innovatiivinen mallivalikoima, joka siivitti yhtiön ennätysmyyntiin vuonna 2011.

 

INVITATION-konsepti

Nyt maailman ensiesittelynsä saava INVITATION on yksi Nissanin mielenkiintoisimmista uusista konsepteista. Sen on tarkoitus toimia inspiraationa Euroopassa vuonna 2013 lanseerattavalle tuotantomallille. Uuden mallin lanseerauksen myötä Nissanin kompaktien autojen valikoima tulee olemaan laajempi kuin millään muulla valmistajalla.

 

INVITATION-konseptin ilme on itsevarma ja energinen, ja kompaktin kuoren sisällä on moderni ja tilava matkustamo. Uusi konsepti on malliesimerkki Nissanin nykyisestä ajattelutavasta: yhdistämällä kevyt rakenne ja huippumoderni moottoritekniikka on saavutettu poikkeuksellisen alhaiset kulutus- ja päästötasot dynaamisesta suorituskyvystä tinkimättä. Tästä kompromisseja kaihtavasta lähestymistavasta on muodostumassa yhtiön tavaramerkki. 

 

INVITATION-konseptissa on hyödynnetty myös luokkansa edistyneintä tekniikkaa. Auto on varustettu ylistetyllä Around View Monitoring -järjestelmällä (AVM), joka helpottaa pysäköintiä näyttämällä kuljettajalle lintuperspektiivinäkymän auton ympäristöstä, sekä Nissan Safety Shield -teknologialla, joka hyödyntää kameroita ja lähestymisantureita kuljettajan varoittamiseksi potentiaalisesta vaaratekijästä.

 

INVITATION on toinen kahdesta Nissan-konseptista, jotka saavat maailman ensiesittelynsä Genevessä. Toinen julkistettava konseptiuutuus pidetään salaisuutena näyttelyn alkuun saakka.

 

e-NV200-konsepti

e-NV200 antaa esimakua Nissanin seuraavasta sähköautosta. Se pohjautuu palkitun NV200-mallin Combi- ja Evalia-perheversioihin, joissa on mukavasti istumatilaa seitsemälle hengelle. NV200 valittiin vastikään New Yorkin seuraavan sukupolven taksimalliksi.

 

e-NV200 edustaa Nissanin seuraavaa askelta kohti päästöttömien autojen markkinajohtajuutta. Se seuraa useita palkintoja saanutta Nissan LEAFia, joka on jo myynnissä ja käytössä monilla keskeisillä markkina-alueilla.

 

Juke NISMO -konsepti

Juke NISMO tarjoaa toisenlaisen kurkistuksen Nissanin tulevaisuuteen. Tokion autonäyttelyssä joulukuussa 2011 ensiesittelynsä saanut konsepti on urheiluversio Nissanin näyttävästä crossover-mallista.

 

Juke NISMO -konsepti on saanut inspiraationsa Nissanin legendaariselta moottoriurheiluosastolta, NISMOlta. Se on ensimmäinen näyte yhtiön uudesta strategiasta, jonka ideana on luoda suorituskykyisiä premium-urheiluversioita Nissanin perusmalleista.

 

Neljän konseptiauton ohella Genevessä esitellään luonnollisesti myös Nissanin tuotantoautoja. Yhtiön mallivalikoima kuuluu maailman laajimpiin ja kattaa kaiken Pixo- ja Micra-pikkuautoista menestyksekkäiden crossover-mallien kautta Pathfinderin ja Navaran kaltaisiin jykeviin nelivetoautoihin - LEAF-sähköautosta ja GT-R-superautosta puhumattakaan.

 

Moniin näytteillä olevista mallivuoden 2012 autoista on tehty pieniä parannuksia Nissanin jatkuvan kehityksen filosofian mukaisesti. Luvassa on myös erikoisversioita, jotka tarjoavat asiakkaille lisäarvoa.

 

Innovaatiota ja innoitusta

Kaikilla Nissan-autoilla on niiden eroista huolimatta yksi yhteinen nimittäjä: jokainen yhtiön valmistama henkilö- tai hyötyajoneuvo on innovatiivinen ja innostava. Tämä konsepti on kaikesta päätellen asiakkaiden mieleen, sillä vuosi 2011 oli Nissanin kaikkien aikojen paras Euroopassa - vaikeista talousnäkymistä huolimatta. Myynti kasvoi 25 % ja yhtiön markkinaosuus nousi korkeammaksi kuin koskaan, 3,7 prosenttiin.

 

Jokaisen kuukauden myynti oli vuoden 2010 vastaavaa ajanjaksoa parempi, ja useimmilla keskeisillä markkina-alueilla - ennen kaikkea Venäjällä, Isossa-Britanniassa ja Ranskassa - yllettiin merkittävään kasvuun. Venäjällä myytiin peräti 138 827 (lisäys edelliseen vuoteen 74 %), Isossa-Britanniassa 107 053 (+ 11 %) ja Ranskassa 77 783 (+ 31 %) autoa.

 

Nissanin eniten myyty malli viime vuonna oli Qashqai, jonka suosio ei osoita laantumisen merkkejä, vaikka lanseerauksesta on jo yli neljä vuotta. Vuoden 2011 aikana myytiin yli 250.000 Qasqhaita. Lukuun sisältyy sekä viisipaikkaisen perusversion että seitsenpaikkaisen Qashqai+2:n myynti.

 

Nissanin myynnistä ja markkinoinnista Euroopassa vastaava Senior Vice President Paul Willcox toteaa: "Erinomaisen suorituksemme taustalla ovat ennen kaikkea segmenttejä muokkaavat automallimme, jotka on ideoitu, suunniteltu ja valmistettu Euroopassa eurooppalaisia varten. Noin 70 prosenttia Euroopassa myydyistä Nissaneista valmistetaan Ison-Britannian, Espanjan ja Venäjän tehtaillamme. Siten varmistamme, että mallistomme vastaa eurooppalaisia vaatimuksia tyylin, laadun, suorituskyvyn ja luotettavuuden suhteen."

 

"Neljän Genevessä näytteillä olevan konseptiauton antama visio tulevaisuudesta sekä nykyisen mallivalikoimamme vahvuus ja syvyys osoittavat, että itseluottamus suorastaan huokuu kaikesta, mitä teemme tällä hetkellä. Olemme hyvällä tiellä kohti tavoitettamme nousta myydyimmäksi aasialaiseksi automerkiksi koko Euroopassa vuoteen 2016 mennessä."

Julkaisija: Nissan