Nissan tuo markkinoille maailman monipuolisimman sähköauton

03.03.2015

  • Nissan julkistaa 7-paikkaisen henkilöautoversion e-NV200-pakettiautosta
  • Toisen ja kolmannen istuinrivin taitettavuuden ansiosta 7-paikkainen e-NV200 on markkinoiden monipuolisin täyssähköauto
  • 7-paikkainen e-NV200 on saatavana Combi-pakettiautoversiona tai kokoverhoiltuna Evalia-henkilöversiona huhtikuusta 2015 alkaen
  • Myös maailman myydyimmästä täyssähköautosta Nissan LEAFista esitellään erikoisversio

Kasvaneen kysynnän vuoksi Nissan aikaistaa sähköautomallistonsa uusimman tuotteen, 7-paikkaisen e-NV200 Evalian lanseerausta. Myös e-NV200:n Combi-versio voidaan varustaa seitsemällä istuimella. Tämä ratkaisu sopii erinomaisesti asiakkaille, jotka kuljettavat pääasiassa rahtia mutta satunnaisesti myös henkilöitä.

 

"Meillä on aina ollut suunnitelmissa tarjota Nissan e-NV200:sta seitsenpaikkainen henkilöautoversio. Markkinoilta saamiemme pyyntöjen johdosta olemme aikaistaneet sen lanseerausta useilla kuukausilla. Kyselyjä on tullut taksiyrityksiltä, VIP-kuljetuspalveluilta, hotelleilta ja yksityisasiakkailta", kertoo Jean-Pierre Diernaz, Director of Electric Vehicles, Nissan Europe.

 

Taittuvat istuinrivit lisäävät monikäyttöisyyttä

Seitsemänpaikkaisessa e-NV200:ssa on kaksi istuinta edessä, kolme keskellä ja kaksi takana. Kun kaikki kolme istuinriviä ovat paikoillaan, autoon mahtuu seitsemän henkilöä ja runsaasti matkatavaraa. Tavaratila hattuhyllyn alla on tuolloin 443 litran kokoinen tila. Kun hattuhyllyn irrottaa, tilaa on peräti 887 litraa.

 

Toinen ja kolmas istuinrivi voidaan taittaa, jolloin tavaratila kasvaa ja auto muuttuu kätevästi henkilöautomallista pakettiautoksi. Kun toinen rivi taitetaan eteenpäin ja kolmas rivi sivuille, käytössä on 2,94 m3 kuljetustilaa, johon mahtuu muun muassa kolme polkupyörää.

 

Matkustusmukavuuden lisäämiseksi matkustamon takaosan ilmastointia on tehostettu. Näin lämpötila saadaan tasaiseksi koko matkustamossa, kolmas istuinrivi mukaan lukien.

 

Jopa 40 prosenttia pienemmät huoltokulut

Uuteen malliin on saatavana CHAdeMO-pikalatausjärjestelmä, joka mahdollistaa Euroopan laajimman (tällä hetkellä 1500 latauspistettä) pikalatausverkoston käytön. Muutamat  e-NV200:n käyttäjät, kuten hollantilainen Taxi Electric ja brittiläinen C&C Taxis, ovat ottaneet käyttöasteen ja joustavuuden lisäämiseksi käyttöön omat pikalatauspisteet.

 

e-NV200:n pakettiautomalli Combi ja viisipaikkainen Evalia lanseerattiin viime kesänä. Molemmat ovat saaneet erittäin myönteisen vastaanoton ja ovat käytössä muun muassa useilla eurooppalaisilla taksiyrityksillä ja yrityksillä kuten Italian DHL Expressillä ja Maersk-konserniin kuuluva APM:llä. 

 

Suosio ei yllätä Diernazia:  "Hyödyt ovat selvät: sähkö on polttoaineena paljon edullisempaa kuin diesel siitäkin huolimatta, että dieselin hinta on ollut viime aikoina laskussa. Dieselkilpailijaansa verrattuna huoltokulut ovat jopa 40 % pienemmät ja auto on hiljaisempi, tasaisempi ja nopeampi."

 

Nissan LEAFista erikoisversio

Geneven autonäyttelyssä esiteltiin myös erikoisversio Nissan LEAFista, joka on Euroopan myydyin täyssähköauto jo neljättä vuotta peräkkäin. LEAF ylsi vuonna 2014 myyntiennätykseen - myynti kasvoi peräti 33 %:lla. Limited Edition -malli on saanut 17-tuumaiset renkaat ja uusia vakiovarusteita.

 

Acenta-varustelutasoon perustuvaan erikoismalliin on tarjolla kaksi latausjohtoa, joiden avulla voidaan käyttää tavallisella pistorasialla varustettuja latauspisteitä tai 6.6 kW:n vakiolaturia, jolloin tyhjän akun voi ladata täyteen 32 ampeerista latausjärjestelmästä neljässä tunnissa.

 

###

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 181 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi

 

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

Julkaisija: Nissan