Nissan tavoittelee rohkeasti kasvua Euroopassa

03.03.2015

  • Strategian perustana ovat crossover-mallit, sähköautot ja itseohjautuva teknologia
  • Nissanilla on nykyaikaisempi, kattavampi ja vahvempi mallivalikoima kuin koskaan aikaisemmin
  • Vahva panostus tuotekehitykseen ruokkii uusia innovaatioita

Nissan julkisti tänään Geneven autonäyttelyssä hakevansa entistä vahvempaa kasvua - yhtiö tavoittelee Euroopassa selkeästi aasialaisen ykkösmerkin asemaa. Avainasemassa ovat crossover-mallit, sähköautot ja itseohjautuva teknologia. Nissan aikoo vahvistaa markkinajohtajuuttaan crossover- ja sähköautosegmenteissä entisestään.

 

Kasvua viiden vuoden aikana 50 prosenttia

Nissan lanseerasi Euroopassa viimeisen vuoden aikana peräti 12 uutta automallia ja myi yli 724 000 autoa.  Yhtiö vastasi crossover-mallien kasvavaan kysyntään uusilla versioilla, rikkoi sähköautojen myyntiennätyksiä ja säväytti jännittävillä NISMO-malleillaan.

 

Genevessä esitelty SWAY-konsepti on tuorein osoitus Nissanin sitoutumisesta rohkeaan muotoiluun, korkeaan laatuun ja kaikkien ulottuvilla olevaan teknologiaan.

 

"Tämä on meille jo viides peräkkäinen kasvuvuosi. Nissanin brändin, tuotteiden ja palvelun vahvistamiseen perustuva toimintamallimme on selvästikin onnistunut. Investoimme jatkossakin eurooppalaiseen tuotantoon ja olemme hyvässä asemassa voidaksemme kasvaa Euroopassa", kertoo Paul Willcox, Chairman, Nissan Europe.

 

"Myyntilukumme Euroopassa ovat suuremmat kuin koskaan aiemmin. Olemme kasvaneet viimeisten viiden vuoden aikana 50 prosentilla. Qashqain, Juken ja X-Trailin uudet versiot vahvistavat Nissanin asemaa crossover-segmentin markkinajohtajana. Myimme viime vuonna yli 410 000 crossoveria", Willcox lisää.

 

Markkinaosuus kasvoi useimmilla markkina-alueilla

Myös Nissanin eurooppalaiset tuotantolaitokset tukevat kasvua. Yhtiön markkinaosuus kasvoi useimmilla markkina-alueilla Euroopassa viime tilikaudella.

 

"Valmistimme Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä viime tilikauden aikana yli 675 000 autoa. Myyntilukumme vahvistavat, että olemme varteenotettava tekijä kaikilla Euroopan tärkeimmillä markkina-alueilla", toteaa Colin Lawther, SVP Manufacturing, Supply Chain Management and Purchasing, Nissan Europe.

 

Nissan LEAF -täyssähköauton myynti ylitti Euroopassa 15 000 auton rajan viime vuonna. Tänä vuonna vietetään LEAFin viisivuotisjuhlia, minkä kunniaksi Nissanin sähköautovalikoima laajenee LEAF-erikoisversiolla ja 7-paikkaisella e-NV200:lla.

 

Innovatiiviset turvajärjestelmät mahdollisimman monen ulottuville

Nissan jatkaa myös autoilun tulevaisuuden pohjustamista. Yhtiö panostaa merkittävästi tuotekehitykseen, jotta uraauurtava teknologia saataisiin mahdollisimman suuren asiakasjoukon ulottuville. Nissan on sitoutunut tuomaan itseohjautuvan auton markkinoille vuoteen 2020 mennessä.

 

Kaistavahti, peräänajovaroitin, AVM-kamerajärjestelmä (Around View Monitor) ja kuolleen kulman varoitusjärjestelmä ovat esimerkkejä tulevaisuuden autoissa yleistyvistä innovatiivisista järjestelmistä, jotka kuuluvat Nissanien varusteluun jo tänä päivänä.

 

"Viime vuosien aikana olemme uudistaneet asiakkaiden käsityksen Nissanista täysin. Olemme tunnettuja siitä, että tuomme uutta huipputeknologiaa mahdollisimman suuren asiakasjoukon ulottuville. Tässä yhteydessä kannattaa mainita palkitut crossover-mallimme, sähköautomme sekä tulevaisuuden itseohjautuvien autojen perustana toimivat järjestelmät, kuten Nissan Safety Shield ja Around View Monitor, joita hyödynnetään Nissaneissa jo nyt", Willcox lisää.

 

###

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 181 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi

 

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

Julkaisija: Nissan